• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Καταλονία: Τα 800αρια φταίνε για την επιθετικότητα στα προσπεράσματα
Lorenzo: «Πρέπει οι θεατές να μην κάνουν φασαρία για τον Simoncelli»
Νέα 02/06/2011 - 20:05

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης είχε κύριο σημείο την αναφορά στην υπόθεση Simoncelli και επιθετική οδήγηση και κατά δεύτερο μίλησαν οι περισσότεροι για τα 1000αρια που έρχονται.

Οι 5 οδηγοί που προσκλήθηκαν στην συνέντευξη ήταν οι Lorenzo, Stoner, Rossi, Spies, Elias και παραδοσιακά το λόγο παίρνει αυτός που προηγείται στην βαθμολογία.

Ο Jorge Lorenzo λοιπόν είπε για το συμβάν του Le Mans:

«Μιλήσαμε πολύ γι’ αυτό και τελικά δεν είναι τόσο σημαντικό. Πιστεύω ότι πρέπει οι θεατές να μην κάνουν φασαρία, αφού ο Simoncelli κατάλαβε τι πρέπει να κάνει στο μέλλον. Έχω κάνει και εγώ λάθη στο παρελθόν και λέω στον κόσμο να μην το μεγαλοποιούν». Αυτά στην προσπάθεια που κάνει ώστε να μην γίνουν έκτροπα, όπως έχουν απειλήσει κάποιοι θερμόαιμοι Ισπανοί οπαδοί του Pedrosa.

 

O Valentino Rossi με τη σειρά του απάντησε σε σχετική ερώτηση για το τι φταίει για την επιθετικότητα ορισμένων οδηγών στα προσπεράσματα:

«Τα 800αρια, σε συνδυασμό με τα Bridgestone και με τα προηγμένα ηλεκτρονικά, έχουν κάνει πιο δύσκολα τα προσπεράσματα. Ο χρόνος από τη στιγμή που αφήνεις τα φρένα, μέχρι την είσοδο της στροφής είναι μικρός και είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι ήταν στα 500αρια. Τώρα είσαι συνέχεια στο όριο. Αν κάποιος ήθελε να προσπεράσει πριν από 10 χρόνια, ήταν ευκολότερο. Υπήρχαν καμιά δεκαριά σημεία στην πίστα που μπορούσες να προσπεράσεις, ενώ τώρα είναι ένα ή δύο το πολύ». Σημαντικές παρατηρήσεις από τον κατά τεκμήριο καλύτερο οδηγό στα προσπεράσματα τα τελευταία 15 χρόνια. Σε σχέση με τα χιλιάρια είπε ότι η GP12 είναι πολύ διαφορετική από την τωρινή και ότι έχει καλύτερο πίσω σύστημα ανάρτησης, το οποίο όμως δεν μπορεί να περάσει στην GP11. Το χαμόγελο στην αναφορά του στην οδήγηση με την παραπάνω δύναμη της μοτοσυκλέτας, δείχνει ότι του χρόνου θα έχουμε ωραία πράγματα.

Ανάλογη ήταν η δήλωση του Stoner που οδήγησε και αυτός τη νέα μοτοσυκλέτα των 1000 κυβικών της Honda:

«Θετικό ήταν το τεστ, το να οδηγείς με την παραπάνω δύναμη είναι διασκεδαστικό και το ευχαριστιέσαι πραγματικά. Όμως τώρα θέλω να συγκεντρωθώ στην φετινή χρονιά», είπε ο Αυστραλός που είναι λίγο κρυωμένος, από το ταξίδι που έκανε στην πατρίδα του στο διάστημα των δύο εβδομάδων από το τεστ μέχρι σήμερα.

 

Επόμενο άρθρο »

Καταλονία: Τι περιμένουν οι 5 της συνέντευξης τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Honda NSF250R: 1η παρουσίαση, 47 ίπποι – 23,600 Ευρώ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA