• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril Live: Φοβερός ο Pedrosa, κέρδισε τη μάχη
Στους 25 από τους 28 γύρους προηγήθηκε ο Lorenzo
Νέα 01/05/2011 - 18:31

 

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

«O Dani αξίζει 100% τη νίκη. Στο τέλος κουράστηκα, ήταν πιο φρέσκος από μένα και ήταν καλύτερος», είπε ο Jorge Lorenzo μετά τον Αγώνα!

Από τη μεριά του ο Dani Pedrosa είπε νωρίτερα: «Ο Jorge έδινε το ρυθμό, ήμουν πίσω του, ξέρουμε ότι εδώ είναι πολύ δυνατός και στην αρχή του αγώνα δεν πίστευα ότι μπορώ να κερδίσω. Μετά τη μέση ήμουν ακόμη πίσω του και στους 5 τελευταίους γύρους έκανα την κίνησή μου και κατάφερα να κερδίσω έναν μεγάλο αντίπαλο», είπε ο νικητής του Αγώνα.

«Αν ήμουν μόνος μπροστά δεν θα είχε την ίδια αξία, τώρα κέρδισα έναν δυνατό αντίπαλο», συνέχισε και κάτι φαίνεται ότι φτιάχνει στις σχέσεις των δύο οδηγών.

 

Ο μικρόσωμος Ισπανός, κέρδισε τον συμπατριώτη του με τρεις καταιγιστικούς γύρους στο τέλος, στους οποίους συνεχώς βελτίωνε τον ταχύτερο γύρο του σημερινού αγώνα, του πρώτου εδώ και καιρό που όλοι φορούσαν την μαλακότερη επιλογή στο πίσω λάστιχο, λόγω της υγρασίας που υπήρχε στην πίστα από χθες το βράδυ.

Ο Pedrosa και η Honda του φάνηκαν πολύ δυνατός συνδυασμός, κάτι που είχε πει από προχθές και ο Rossi, που θεωρούσε τον Dani φαβορί, επειδή έβλεπε ότι ο ώμος του είναι καλά. Όμως κανείς – ούτε ο ίδιος ο τελικός νικητής – δεν ήξερε πως θα αντιδράσει ο ώμος στην πίεση ενός ολόκληρου αγώνα, αφού ήταν το πρώτο δυνατό τεστ μετά την εγχείρηση που έγινε περίπου ένα μήνα πριν.

«Είμαι περισσότερο χαρούμενος από ότι για τη νίκη, με την κατάσταση του ώμου μου. Μέσα από το κράνος μου γελούσα στο τέλος, παρά το ότι πονούσα πολύ, γιατί το πρόβλημα που είχα με τις κράμπες και τα νεύρα και την απώλεια δύναμης φαίνεται ότι λύθηκε. Όταν έκανα την εγχείρηση μου έιπαν ότι μπορεί να είναι επιτυχής στο 80 – 90%, αλλά δεν μου εγγυήθηκαν 100% αποκατάσταση. Έτσι περίμενα από στιγμή σε στιγμή να συμβεί και τελικά δεν έγινε. Τώρα θα πρέπει να ξεκουραστώ λίγο, δεν ξέρω πόσους γύρους θα κάνω αύριο στο τεστ και μετά να προετοιμαστώ για το Le Mans. Είναι η πρώτη μου νίκη σε αυτήν την πίστα και αυτό είναι επίσης ωραίο», είπε ο φανερά χαρούμενος Dani.

O Jorge Lorenzo από τη μεριά του ήταν λακωνικός:

«Πρέπει να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα. Δεν είχα την ίδια καλή αίσθηση που είχα εδώ το ’09 και το ’10, παρά το ότι οδηγούσα στο 100%».

Ο τρίτος του βάθρου ο Casey Stoner με την άλλη εργοστασιακή Honda, αντιμετώπισε ένα περίεργο πρόβλημα με την μέση του, κάτι σαν κράμπα, για μισό γύρο και έχασε την επαφή με τους πρώτους: «Αρχικά έπεσε ο Simoncelli μπροστά μου και τους έχασα λίγο, μετά όταν στο τέλος του αγώνα, περίμενα ότι θα πάμε καλύτερα – γιατί έτσι είχαμε ρυθμίσει την μοτοσυκλέτα – με έπιασε ξαφνικά ένας φοβερός πόνος στην μέση. Σκέφτηκα να μπω στα πιτς, δεν μπορούσα να κουνηθώ για μισό γύρο, μετά σιγά – σιγά επανήλθε και στους τελευταίους γύρους ήταν ΟΚ. Το 2003 στην Βαρκελώνη είχα πέσει σε ένα ατύχημα με τον Dovizioso στα 250 και από τότε με έχει ξαναπιάσει ένας τέτοιος πόνος το 2006 σε αγώνα. Εκείνη τη στιμγή παγώνω και δεν μπορώ να κάνω τίποτε», είπε ο Αυστραλός που δήλωσε ευχαριστημένος με τους βαθμούς και το βάθρο.

 

Πίσω του ο Valentino Rossi έχασε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα την 4η θέση από τον Andrea Dovizioso που έκανε υπομονή 27 γύρους και 9/10 της πίστας για να περάσει στα τελευταία 10μ., με slipstream! Ο Colin Edwards έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην 6η θέση, τη στιγμή που ο ομόσταυλός του Cal Crutchlow έχασε μια ωραία μάχη από τον Hiroshi Aoyama, στην οποία νωρίτερα είχαν πλεχτεί και οι Nicky Hayden, Ben Spies (έπεσε) και Randy De Puniet.

O Toni Elias με τη σειρά του κέρδισε την προσωπική του κόντρα με τον Loris Capirossi. O Alvaro Bautista τερμάτισε 13ος και τελευταίος, στην θετική επιστροφή του στους αγώνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Κατάρ.

 

Κάντε κλικ στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας, για τα αποτελέσματα αναλυτικά.

Επόμενο άρθρο »

125cc, Αγώνας: Κάποιος να σταματήσει τον Terol

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2, Αγώνας: Νικητής ο Bradl

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA