• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
125cc, Αγώνας: Κάποιος να σταματήσει τον Terol
Ο Ισπανός κέρδισε και στο Εστορίλ
Νέα 01/05/2011 - 11:25

Ο Nicolas Terol (Bankia Aspar) ήταν για μία ακόμα φορά νικητής στην κατηγορία των 125cc, στο Πορτογαλικό Grand Prix. Ο νεαρός αναβάτης, ο οποίος κυριάρχησε σε δοκιμές και αγώνα, πήρε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία και ισοφάρισε την επίδοση του Masao Asuma, ο οποίος το 1999 είχε κερδίσει τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς σε αυτή (κατηγορία).

Ο Terol τέθηκε επικεφαλής και άρχισε να απομακρύνεται από τους υπόλοιπους, αφήνοντάς τους να μάχονται για τις πιο πίσω θέσεις. Έτσι ο Ισπανός οδηγός έχει πλέον 75 βαθμούς, το μάξιμουμ, και δείχνει ασταμάτητος για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

 

Δεύτερος ήταν ο Sandro Cortese (Intact-Racing Team Germany), έπειτα από μια έντονη μονομαχία με τους Hector Faubel (Bankia Aspar), ο οποίος έπεσε από highsiding τέσσερις γύρους πριν το τέλος, και Johann Zarco (Avant-AirAsia-Ajo) που τερμάτισε τρίτος.

Μάλιστα ο Γάλλος αναβάτης βρέθηκε στην τρίτη θέση κυριολεκτικά στο νήμα και άφησε στην τέταρτη τον Maverick Vinales (Blusens by Paris Hilton Racing). Η μεταξύ τους διαφορά ήταν 0.002 του δευτερολέπτου! Πάντως ακόμα κι έτσι, δηλαδή έστω κι αν έχασε με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο, αυτή είναι η (ως τώρα) καλύτερη επίδοση του Vinales στην πρώτη του χρονιά συμμετοχής στα 125cc.

 

Πέμπτος ήταν ο Jonas Folger (Red Bull Ajo Motorsport), ο οποίος έχει 42 βαθμούς, και έκτος ο Efren Vazquez (Avant-AirAsia-Ajo) που έχει 30 βαθμούς. Πίσω από τον Ισπανό αναβάτη τερμάτισε ο Miguel Oliveira (Team Andalucia Banca Civica), ο οποίος έκανε έναν καλό αγώνα εμπρός στους συμπατριώτες του.

Να σημειώσουμε ότι ο πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία Oliveira είναι ο πρώτος Πορτογάλος οδηγός στην ιστορία του MotoGP που ξεκίνησε σε αγώνα από την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης (ήταν 3ος στις Κατατακτήριες).

 

Την δεκάδα «έκλεισαν» οι Luis Salom (RW Racing GP), Adrian Martin (Bankia Aspar) και Simone Grotzkyj (Phonica Racing).

 

Στον Danny Kent (Red Bull Ajo Motorsport) επιβλήθηκε ποινή για άκυρη εκκίνηση ενώ οι Taylor Mackenzie (Phonica Racing) και Alberto Moncayo (Team Andalucía Banca Cívica) δεν έλαβαν μέρος στον αγώνα επειδή ο πρώτος τραυματίστηκε από πτώση στις δοκιμές ενώ ο δεύτερος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα από το Grand Prix του Εστορίλ στην κατηγορία των 125cc.

Επόμενο άρθρο »

Estoril Live: Χαρούμενος και ευχαριστημένος ο Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril Live: Φοβερός ο Pedrosa, κέρδισε τη μάχη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA