• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril Live: Jorge o «βασιλιάς» του Estoril
4η Pole Position, για 4η συνεχόμενη χρονιά
Νέα 30/04/2011 - 18:08

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Jorge Lorenzo απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται o «βασιλιάς» του Estoril με την 4η συνεχόμενη Pole Position στο Πορτoγαλικό Grand Prix. Οδήγησε την Yamaha M1 με μαγικό τρόπο για τέσσερις συνεχόμενους γύρους σε φοβερό ρυθμό και το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1:37.161, χρόνος πολύ καλός για τα δεδομένα της πίστας που είχε ακόμη κομμάτια με υγρασία από την χθεσινή βροχή.

Ο χρόνος αυτός άντεξε στην πίεση του ταχύτατου Marco Simoncelli που ήταν πολύ κοντά στην πρώτη Pole Position της καριέρας του, αλλά στην ύστατη προσπάθειά του έπεσε από μπροστινό και έμεινε τελικά 2ος, που επίσης είναι η καλύτερή του θέση στην εκκίνηση, στην μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Dani Pedrosa (με πόνο στον ώμο) κατάφερε την τελευταία στιγμή να ξαναπάρει πίσω την 3η θέση, από τον ομόσταυλό του Casey Stoner που παραπονέθηκε στην ομάδα του για σχεδόν ανύπαρκτη πρόσφυση στις αριστερές στροφές.

Ο Αυστραλός έφερε την Honda του στην 4η θέση, ενώ το καρέ του HRC, έσπασε ο Ben Spies που είναι 5ος, μπροστά από τον Andrea Dovizioso, ο οποίος έκανε την καλύτερή του επίδοση το διήμερο τώρα που έπρεπε και έτσι ξεκινάει από την 2η σειρά της εκκίνησης.

Πίσω του ξεκινούν οι δύο δορυφορικές Μ1 των Colin Edwards & Cal Crutchlow (μεγάλη έκπληξη, αφού τρέχει για πρώτη φορά στο Estoril), με τον Valentino Rossi και την Ducati Desmosedici στην 9η θέση, να δείχνει ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τα μαλακότερα λάστιχα.

Ο 2ος εργοστασιακός οδηγός της ομάδας μάλιστα, ο Nicky Hayden είναι μόλις 13ος. Τη δεκάδα κλείνει ο Hector Barbera με την δορυφορική Ducati του Aspar.

O Alvaro Bautista έφερε την Suzuki του στην 15η θέση, που είναι καλή αν αναλογιστεί κανείς τον τραυματισμό του.

Ο Toni Elias, μετά το πρωινό ξύπνημα που ήταν πολύ καλό, έπεσε και πάλι στον ύπνο της τελευταίας θέσης, σχεδόν 1’’ πάνω από τον χθεσινό του χρόνο, παρά το ότι είναι και πάλι ο ταχύτερος στην ευθεία με 307.9 χαώ.

 

Κάντε κλικ στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας, για τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2, Kατατακτήριες: Πρώτος ο Bradl

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2, ΕΔ3: O Luthi στην πρώτη θέση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα