• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril Live: Ο Rossi χαρούμενος με την 4η θέση
«Αρχίζω να βλέπω το φως!»
Νέα 29/04/2011 - 21:51

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί σήμερα είναι η πρώτη φορά που βελτιωθήκαμε και στις δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές. Συνήθως ήμασταν καλοί στις πρώτες, μετά όλοι οι άλλοι βελτιωνόταν και εμείς μέναμε πίσω. Σήμερα βελτιωθήκαμε σε ρυθμό, σε θέσεις και σε διαφορά από τον πρώτο. Τη διαφορά την έκανε ο ώμος μου. Αυτό τον μήνα που δεν είχαμε αγώνες, βελτιώθηκε πολύ. Επίσης δουλεύουμε στο σωστό δρόμο. Εδώ δοκιμάσαμε μόνο τα νέα ηλεκτρονικά που έχουν καλύτερη διαχείριση της δύναμης, ή μάλλον του χαρακτήρα του κινητήρα. Αρχίζω να βλέπω το φως!», είπε αρχικά ο Rossi.

 

«Ακόμη στα φρένα στις δεξιές στροφές έχω λίγο πρόβλημα, αλλά τώρα ο δεξιός ώμος είναι 50% πιο κοντά στον αριστερό, σε σχέση με την Jerez. Mπορώ να βρω τις γραμμές καλύτερα στην πίστα και γενικά να πηγαίνω καλύτερα», είπε.

Η ερώτηση του απεσταλμένου μας ήταν: «Στην εσωτερική Parabolica σε ένα φρενάρισμα το πίσω μέρος σηκώθηκε στον αέρα και μετά στην είσοδο της αριστερής στροφής η γλώσσα του σώματός σου έδειξε ότι πρέπει να γελούσες μέσα από το κράνος σου. Έτσι είναι;» και ο Valentino απάντησε αυθόρμητα με ένα πλατύ χαμόγελο:

«Ακριβώς, ήμουν πολύ χαρούμενος με την οδήγησή μου στο συγκεκριμένο σημείο. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα πάνω στην μοτοσυκλέτα. Δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση με την ομάδα. Έχουμε εδώ ακόμη ένα μικρό πρόβλημα με την πρόσφυση του πίσω τροχού, αλλά με τα ηλεκτρονικά βελτιώσαμε αρκετά τις εξόδους στο θέμα της επιτάχυνσης. Η υποστροφή δεν βελτιώθηκε καθόλου, αλλά για αυτό περιμένουμε αν δεν βρέχει την Δευτέρα να δοκιμάσουμε κάποιες λύσεις και στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας. Αν βρέχει θα μπορώ να καταλάβω λίγα πράγματα και θα είναι κρίμα».

 

Μετά ξαναμίλησε για τον ώμο του και αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα μεγάλο του φόβο:

«Με την εμπειρία που είχα από το σπασμένο μου πόδι, περίμενα ότι μετά την εγχείρηση ο ώμος μου θα γινόταν εύκολα καλά. Όμως τα πράγματα πήγαιναν διαφορετικά. Δούλευα για πολύ καιρό και δεν υπήρχε καμία βελτίωση. Είχα απογοητευτεί και νόμιζα ότι ποτέ δεν θα γίνω καλά για να οδηγήσω μοτοσυκλέτα ξανά. Τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Βέβαια ο Dani είναι καλύτερα από μένα και μαζί με τον Jorge τα πήγαν πολύ καλά σήμερα και νομίζω ότι είναι οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι για τον αγώνα. Τον Simoncelli δεν τον θεωρώ αντίπαλο. Πάμε μαζί στο γυμναστήριο, κάνουμε πράγματα μαζί σαν φίλοι, οπότε χάρηκα σήμερα που είναι και το πρωί και το απόγευμα πρώτος. Βέβαια αν τερματίσω μπροστά του θα χαρώ περισσότερο, αν με περάσει θα δούμε (γέλια και αστεία γκριμάτσα).

Βέβαια αν σκεφτείτε ότι τον Νοέμβριο στο τεστ ήμουν τελευταίος και τώρα παίζω στην 4η – 5η θέση, η βελτίωσή μου είναι μεγάλη. Τώρα παίζω μπάλα και το πόδι μου είναι τελείως καλά. Ο ώμος είναι διαφορετική περίπτωση, αλλά τελικά μάλλον θα γίνει τελείως καλά».

 

Επόμενο άρθρο »

125cc, ΕΔ3: Και πάλι Terol

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril Live: Δηλώσεις οδηγών Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα