• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril Live: O «Super Sic» 1ος για 1η φορά
Ο Ιταλός οδηγεί την κατάταξη για 1η φορά στην μεγάλη κατηγορία
Νέα 29/04/2011 - 14:00

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Η πίστα του Estoril είχε μερικά κομμάτια με υγρασία σήμερα το πρωί και οι χρόνοι ήταν γενικά ανεβασμένοι σε σχέση με το ρεκόρ πίστας που έχει ο Dani Pedrosa με 1:36.937 από το 2009. Έγινε λοιπόν σπουδαία μάχη στο χρονόμετρο με τον πρώτο να αλλάζει πολύ συχνά, αλλά σε γενικές γραμμές να είναι οι Rossi, Lorenzo, Stoner, Pedrosa – οι αποκαλούμενοι «fantastic 4» - και ο Simoncelli. Ο ψηλός του MotoGP, μάλιστα έχει την 5η τελική ταχύτητα της ημέρας και την 2η από τις Honda, παρά το ότι δυσκολεύεται να κρυφτεί πίσω από το φέρινγκ.

 

Ο Marco Simoncelli λοιπόν, ο «Super Sic» όπως τον αποκαλούν στο paddock, κατάφερε τελικά 15’’ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη των ΕΔ1 να γράψει 1:38.032 και να πάρει την πρώτη θέση, με διαφορά μάλιστα από τον Casey Stoner που έμεινε 0.209 του δευτερολέπτου πίσω.

Ο Dani Pedrosa που προηγήθηκε στο πρώτο μέρος των δοκιμών, ολοκλήρωσε την κυριαρχία της Honda με την 3η θέση, μόλις 0.018 πίσω από τον Αυστραλό.

Ο Jorge Lorenzo, ο «βασιλιάς» του Estoril προηγήθηκε σε μεγάλο μέρος των δοκιμών, αλλά τελικά είναι 0.381 πίσω από τον Simoncelli.

Ο Valentino Rossi είναι ευχαριστημένος και από την 5η θέση, με χρόνο 1:38.569 και από το γεγονός ότι έχει την υψηλότερη τελική με 307.7 χαω και από το ότι φαίνεται ότι αρχίζουν και δουλεύουν κάποια πράγματα στην μοτοσυκλέτα του.

Ο Andrea Dovizioso είναι ο αδύναμος κρίκος των εργοστασιακών οδηγών της Honda και είναι στην 6η θέση 0.749 από την κορυφή.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa

Ο Colin Edwards ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αφού έμεινε για αρκετή ώρα πρώτος στα αποτελέσματα, μέχρι απλά να υποχωρήσει στην 7η θέση, αλλά πρώτος από τους δορυφορικούς οδηγούς.

Ο συμπατριώτης του Ben Spies τον ακολουθεί στην 8η θέση με τηνμ 3η υψηλότερη τελική με 304.1 χαω και τη δεκάδα κλείνουν οι Ducati των Barbera & De Puniet.

O Nicky Hayden είναι αρκετά πιο πίσω στην 14η θέση, ενώ 15ος και για πρώτη φορά όχι τελευταίος είναι ο Toni Elias, που με την δορυφορική του Honda έχει την 2η υψηλότερη τελική με 306.3 χαω.  

Προς το παρόν ο καιρός μένει με σύννεφα, αλλά όχι βροχή. 

 

Κάντε κλικ στο κάτω μέρος της σελίδας, στο συνοδευτικό αρχείο, για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

Valentino Rossi
Valentino Rossi

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Ο Takahashi επικεφαλής στις πρώτες ελεύθερες

« Προηγούμενο άρθρο

125cc: Ο Terol ταχύτερος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα