• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τροποποιήσεις στην Honda του Stoner
Για να ξεκινά πιο εύκολα όταν την σπρώχνουν
Νέα 29/04/2011 - 11:44

Όπως έγινε γνωστό, οι μηχανικοί της Honda έκαναν κάποιες τροποποιήσεις στην μοτοσυκλέτα του Casey Sroner ώστε αυτή να εκκινεί πιο εύκολα και ταχύτερα όταν την σπρώχνει κάποιος.

Αυτό έγινε –αναγκαστικά θα λέγαμε– έπειτα από το συμβάν με τον Valentino Rossi στη Χερέθ, όπου η Honda του Αυστραλού αναβάτη δεν επανεκκίνησε έπειτα από την πτώση τους, παρά τη βοήθεια που είχε από τους κριτές που έσπευσαν στο σημείο. Όταν ρωτήθηκε, ο Stoner απάντησε σχετικά:

«Στο παρελθόν είχαμε κάνει δοκιμές σε αυτόν τον τομέα και ο κινητήρας πήρε μπροστά. Μάλιστα, τότε η μοτοσυκλέτα είχε τον ίδιο συμπλέκτη όπως και στη Χερέθ. Βεβαίως δεν είναι εύκολο να την σπρώχνει ένα άτομο και ιδίως σε ανηφορικό μέρος, ενώ και η βρεγμένη πίστα δεν βοήθησε στο να υπάρχει η απαιτούμενη πρόσφυση».

 

Ο Stoner αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να μην τον βοήθησαν όσο θα μπορούσαν οι κριτές που βρέθηκαν εκεί έπειτα από την πτώση. Όπως είπε:

«Δεν νομίζω ότι το έκαναν επειδή ήμουν εγώ. Έπειτα από τον αγώνα μίλησα και με άλλους αναβάτες οι οποίοι βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση και όλοι καταλήξαμε ότι είχαμε το ίδιο πρόβλημα με τους κριτές οι οποίοι έδειχναν απροθυμία να βοηθήσουν. Όσο διαρκεί ένα Grand Prix αυτοί πρέπει να βοηθούν τους οδηγούς να ξαναμπούν στον αγώνα.

Βεβαίως δεν είναι ό,τι καλύτερο να βοηθούν κάποιον τη στιγμή που οι άλλοι αναβάτες κινούνται με ταχύτητα δίπλα τους, όμως η συνδρομή τους είναι πολύτιμη».

 

Αναφορικά με την ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για το συμβάν, ο Stoner είπε:

«Δεν βλέπω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι με αυτή τη διαδικασία. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί».

 

Τέλος, ο αναβάτης της Honda ξεκαθάρισε ότι το συμβάν με τον Rossi ήταν απρόβλεπτο και δεν έγινε σκόπιμα και πως δεν πρόκειται να το «ανταποδώσει» στον Ιταλό.

«Κάποιος με ρώτησε εάν θα του ανταποδώσω αυτό που έκανε, όμως ο ο Valentino δεν το έκανε σκόπιμα, ήταν μια άτυχη στιγμή. Κάποιοι παρερμήνευσαν αυτό που του είπα. Εγώ είπα “ξέμεινες από ικανότητα” (τη στιγμή της σύγκρουσης και πτώσης τους) και όχι “ξέμεινες από ταλέντο ως αναβάτης”. Το πρόβλημα ήταν ότι εμένα με βοήθησε μόνο ένας κριτής ενώ αυτόν περισσότεροι, τίποτε άλλο» διευκρίνισε ο Stoner.

Επόμενο άρθρο »

125cc: Ο Terol ταχύτερος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril Live: Οι πρώτες δηλώσεις στην πίστα των «fantastic 4»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα