• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατατακτήριες ΜotoGP: «Άνεμος» ο Stoner
Ο Αυστραλός θα εκκινήσει 1ος, ο Rossi 12oς
Νέα 02/04/2011 - 17:14

Ήταν μια ενδιαφέρουσα διαδικασία οι κατατακτήριες δοκιμές της MotoGP. Αρχικά ο Jorge Lorenzo είχε τον πρώτο χρόνο για αρκετό διάστημα, δηλαδή μέχρι να αρχίσουν την προσπάθειά τους οι αναβάτες του HRC.

Όμως, περίπου ένα τέταρτο πριν το τέλος, ο Casey Stoner άρχισε να κατεβάζει το χρόνο του και σταμάτησε στο 1:38.757 που είναι ταχύτερος από ό,τι είχε κάνει στις ελεύθερες δοκιμές. Έτσι πήρε την 24η pole position του, αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον Dani Perdosa με διαφορά 0.158 δευτερόλεπτα. Μάλιστα στο τέλος ο Stoner, από λάθος εκτίμηση, βγήκε στα χαλίκια αλλά δεν έπαθε το παραμικρό, ούτε αυτός ούτε η μοτοσυκλέτα.

 

Τελικά ο Jorge Lorenzo θα εκκινήσει από την 3η θέση καθώς δεν κατάφερε να μειώσει περαιτέρω τον χρόνο του και η διαφορά από τον Stoner ήταν 0.161 δευτερόλεπτα. Πάντως ο αναβάτης της Yamaha Factory πλησίασε αυτούς της Repsol Honda και είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά του από τον Pedrosa ήταν μόλις τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Ben Spies, ο άλλος αναβάτης της Yamaha, o οποίος είχε μία πτώση στα τελευταία πέντε λεπτά της διαδικασίας.

Πέμπτος είναι ο Marco Simoncelli ο οποίος πάντως για μία ακόμα φορά έκανε σταθερά ταχείς χρόνους και κάποια στιγμή ήταν στην τρίτη θέση. Στην έκτη θέση ήταν ο Andrea Dovizioso ο οποίος δεν κατάφερε να μειώσει το χρόνο του. Η διαφορά 0.952 του δευτερολέπτου από τον Stoner είναι σημαντική.

 

Ο Randy de Puniet, ο οποίος είχε μια πτώση περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ήταν έβδομος και πρώτος από τους αναβάτες με Ducati (έστω και δορυφορική).

Σε ό,τι αφορά την εργοστασιακή Ducati, μάλλον δεν θέλουν να θυμούνται τη διαδικασία. Ο Valentino Rossi θα εκκινήσει 12ος καθώς είχε μία πτώση, πήγε στα πιτς, πήρε την άλλη μοτοσυκλέτα του αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο. Η διαφορά των 1.428 δευτερολέπτων από τον Stoner είναι μεγάλη.

Ο Nikcy Hayden θα εκκινήσει από την 11η θέση καθώς ούτε και αυτός κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα.

 

Ο John Hopkins, ο οποίος αντικαθιστά τον τραυματία Bautista στη Rizla Suzuki, θα εκκινήσει από την 14η θέση.

Tέλος να αναφέρουμε ότι οι Colin Edwards και Cal Crutchlow, οι αναβάτες της Monster Yamaha Tech 3, τα πήγαν καλά και θα εκκινήσουν από την 8η και 9η θέση αντίστοιχα, ενώ Hiroshi Aoyama θα είναι 10ος. Μάλιστα ο Ιάπωνας είχε μια εντυπωσιακή, αλλά και τρομακτική, πτώση και στην αρχή φάνηκε να μην μπορεί να περπατήσει. Οι κριτές τον μετέφεραν με φορείο όμως λίγο αργότερα πήρε την δεύτερη μοτοσυκλέτα και συνέχισε τη διαδικασία.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα από τις κατατακτήριες δοκιμές στα MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Κατατακτήριες 125cc: O Cortese στην pole position

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez, Moto2, ΕΔ3: Επανήλθε ο Bradl

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα