• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: 50 χρόνια στα Μoto Grand Prix
Μισός αιώνας επιτυχημένης παρουσίας στο θεσμό
Νέα 31/01/2011 - 14:17

Το 2011 είναι η χρονιά στην οποία η Yamaha συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσυκλετών. Για να γιορτάσουν το γεγονός, οι άνθρωποι της Ιαπωνικής ομάδας δημιούργησαν ένα καινούργιο λογότυπο με τα εργοστασιακά χρώματα το οποίο θα υπάρχει στις φόρμες των Jorge Lorenzo και Ben Spies, στο τεπόζιτο της YZR-M1 καθώς και στις στολές των ανθρώπων της ομάδας.

Η εταιρεία δημιούργησε, επίσης, μία καινούργια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην πενηντάχρονη παρουσία της στους αγώνες η οποία θα ενεργοποιηθεί από την 1η Φεβρουαρίου. Σε αυτή θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες, βίντεο, συνεντεύξεις από στελέχη και αναβάτες, στατιστικά στοιχεία, αποτελέσματα και ιστορικές αναφορές.

 

Εκτός αυτών, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για το κοινό. Για παράδειγμα, όσοι βρεθούν στον αγώνα της Ευρώπης (Άσεν) ή της Ιαπωνίας θα δουν παλιές μοτοσυκλέτες της Yamaha, όπως την YZR-500 του 1974 ή την YZR-500 του 1978.

 

Σε δηλώσεις του ο Hiroyuki Yanagi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Yamaha Motor Co.», δήλωσε σχετικά:

«Σε αυτά τα 50 χρόνια διατηρήσαμε πάντα ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στους αγώνες αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη χωρίς την υποστήριξη από τους οπαδούς μας, τους προμηθευτές μας, τους χορηγούς μας και τους οργανωτές των αγώνων. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά όλους.

»Η Yamaha Motor Company συμμετέχει στους αγώνες μοτοσυκλετών από το 1955, οπότε και ιδρύθηκε, και το 1961 λάβαμε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τους Taneharu Noguchi και Fumio Ito, στο Γαλλικό Grand Prix εκείνης της χρονιάς.

»Σε αυτή την πεντηκονταετία είχαμε και χαρές και λύπες, αλλά ποτέ δεν χάσαμε την αίσθηση του ανταγωνισμού και η συνεχής προσπάθειά μας ήταν η αιτία να δημιουργήσουμε τεχνολογικά προηγμένες μοτοσυκλέτες. Είμαστε περήφανοι και ευτυχείς που πέρυσι κερδίσαμε τον Παγκόσμιο Τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι καλές, όμως σας υπόσχομαι ότι η προσπάθειά μας δεν θα μειωθεί εξαιτίας αυτών», κατέληξε ο H. Yanagi.

 

Ο Shigeto Kitagawa, Eπικεφαλής Εξέλιξης του Αγωνιστικού Τμήματος, επεσήμανε ότι είναι τιμή του που η επέτειος των 50 χρόνων τον βρήκε σε αυτή την επαγγελματική θέση.

«Από το 1961 ως σήμερα δημιουργήσαμε και δημιουργούμε μοτοσυκλέτες που ξεχωρίζουν για την τεχνολογική πρωτοπορία τους. Για το 2011, που είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς, σκοπεύουμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας προσφέροντας στους πελάτες μαςμοτοσυκλέτες με τεχνολογία αιχμής. Έτσι θα θέσουμε τις βάσεις για να παραμείνουμε κορυφαίοι και τα επόμενα 50 χρόνια», τόνισε ο S. Kitagawa.

Επόμενο άρθρο »

H Honda RC212V στα χρώματα του Stoner

« Προηγούμενο άρθρο

O Scott Redding δηλώνει έτοιμος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα