• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dani Pedrosa, το μεγάλο ερωτηματικό
Μόλις άρχισε προπονήσεις, μετά την ανάρρωση από την κλείδα του
Νέα 22/01/2011 - 13:11

Όπως είναι γνωστό ο Ισπανός Dani Pedrosa , μέλος της «φανταστικής τετράδας», μετά το διπλό σπάσιμο της κλείδας του στην Ιαπωνία, είχε προβλήματα. Οι γιατροί του όταν τελείωσε το τεστ της Βαλένθια του επέβαλαν 2 μήνες ξεκούραση και τώρα ήρθε η ώρα για δράση. 

Σε συνέντευξη προς το motogp.com μίλησε για την περιπέτειά του.

«Εδώ και λίγες μέρες οι γιατροί μου έδωσαν το πράσινο φως και έχω αρχίσει να γυμνάζομαι στην Ελβετία (σημ., εκεί είναι το σπίτι του). Προφανώς δεν μπορώ ακόμη να πιέσω στο μάξιμουμ, αλλά δουλεύω με τους προπονητές μου για το καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση είμαι καλύτερα και τώρα έχω το ΟΚ να γυμνάζω το αριστερό μου χέρι όσο και το δεξί, απλά αρχικά πιο ήρεμα. Είναι μια αργή διαδικασία, αλλά πηγαίνω προς τη σωστή κατεύθυνση,» είπε ο Ισπανός.

Σε ερώτησε για το τεστ της Sepang είπε:

«Μου λείπει η μοτοσυκλέτα μου. Προσβλέπω σε αυτό το τεστ, γιατί το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο ήταν σκληρό για μένα, το ότι δεν ήμουν καλά. Ξέρω ότι δεν θα είμαι στο 100% στο πρώτο τεστ, αλλά αν μπορώ να κοντρολάρω την μοτοσυκλέτα καλά, θα είμαι ευχαριστημένος. Για μένα είναι ένα προσωπικό τεστ για να δω πως είμαι.»

Αναφορικά με τις βελτιώσεις που θέλει για την RC212V δήλωσε:

«Μιλώντας με την ομάδα είδαμε ότι υπάρχουν κάποια σημεία που χρειάζονται βελτίωση και δοκιμάσαμε στην Βαλένθια κάποιες αλλαγές που ήταν θετικές. Είμαι σίγουρος ότι δούλεψαν σε αυτά και ελπίζω στην Μαλαισία ότι θα έχουμε μερικές επιλογές για να δούμε αν βελτιώθηκε το φρενάρισμα και η επιτάχυνση ως προς την πρόσφυση στην έξοδο της στροφής. Θα επικεντρωθούμε σε αυτό.»

Σε σχέση με την άφιξη του Casey Stoner στην ομάδα και το ρόλο που θα παίξει στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας είπε:

«Αυτή η ερώτηση αφορά περισσότερο το HRC αλλά οι αρχές είναι ότι τα πράγματα που δοκιμάζονται στα χειμερινά τεστ, όταν έρθει η ώρα του πρώτου αγώνα και αφού έχουν επιλεγεί δίνονται σε όλους τους οδηγούς. Η δουλειά μέσα στο Honda box θα είναι όπως πέρυσι, με την προσθήκη ενός ακόμη οδηγού."

Στην ερώτηση του τι χρειάζεται το 2011, ώστε να είναι η χρονιά του Dani Pedrosa, απάντησε:

«Ένα από το πιο σημαντικά πράγματα είναι να προσπαθήσω να μην τραυματιστώ. Αν μπορώ να είμαι πάνω στην μοτοσυκλέτα και να δίνω το παρόν σε όλες τις σχάρες εκκίνησης των αγώνων, αυτό θα μου δώσει περισσότερους βαθμούς, από το να μην είμαι.»

Όσον αφορά τον Jorge Lorenzo και το αν είναι ο κύριος αντίπαλος, σε σχέση με τον Αυστραλό ομόσταυλό του είπε:

«Για μένα όλοι οι αντίπαλοι είναι σημαντικοί, έτσι τους αξιολογώ ως ίσους, γιατί ο καθένας από αυτούς μπορεί να σε εκπλήξει. Ξέρουμε ότι υπάρχουν 4 ή 5 οδηγοί που μπορούν να βρίσκονται εκεί σε κάθε αγώνα, αλλά το Πρωτάθλημα είναι μακρύ και πρέπει πάντα να είσαι στην κορυφή. Δεν υποτίμησα ποτέ κανένα, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να με ξαφνιάσει, αλλά ήδη ξέρουμε ότι οι καλοί οδηγοί θα είναι εκεί μπροστά και θα μάχονται σε κάθε αγώνα και πρέπει να τους κρατάς κοντά, γιατί είναι δυνατοί οδηγοί. Αλλά όσο είμαι καλά θα είμαστε εκεί να δίνουμε τις μάχες!»

Σχετικά με τον Valentino Rossi πάνω στην Ducati GP11:

«Ναι, πιστεύω ότι ο Rossi θα προσαρμοστεί γρήγορα στην μοτοσυκλέτα. Πρέπει να δουλέψει πολύ, αλλά έχουμε ήδη δει στο παρελθόν ότι είναι πολύ ικανός. Σίγουρα θα είναι εκεί.»

Η επόμενη ερώτηση αφορά τις μεταγραφές και τα νέα πρόσωπα στην μεγάλη κατηγορία: «Περισσότερο από τους οδηγούς – που ξέρουμε ότι είναι γρήγοροι – νομίζω ότι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα το 2011 θα είναι οι δοκιμές. Το νέο σύστημα 4 δοκιμών, που ήδη δοκιμάσαμε στο τέλος του 2010. Αυτό νομίζω ότι θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο για την Κυριακή.»

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Andrea Dovizioso θα φοράει κράνος της Airoh

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: «Αντιπαλός μου είναι ο Stoner»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα