• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το MotoGP στο «Silverstone Wing»
Με την έγκριση της Dorna
Νέα 21/01/2011 - 11:00

Ο Javier Alonso, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports (της εταιρείας που ως γνωστόν έχει τα τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα του MotoGP), έδωσε την έγκρισή του για την διεξαγωγή του Βρετανικού Grand Prix στην πίστα του Silverstone από τις νέες εγκαταστάσεις, έπειτα από την επιτόπια επιθεώρηση που έκανε ο ίδιος στις εγκαταστάσεις αυτές. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 10-12 Ιουνίου, για 2η χρονιά, μετά τον περσινό αγώνα που αντικατέστησε μετά από πολλά χρόνια αυτόν που γινόταν στην πίστα του Donington.

Ο J. Alonso περιηγήθηκε στα υπερσύγχρονα κτήρια και δήλωσε σχετικά:

«Είναι πολύ εντυπωσιακές. Ο (φετινός) αγώνας του MotoGP θα είναι ένας από τους πρώτους που θα φιλοξενηθούν στα νέα οικήματα και αυτό μας συναρπάζει όλους όσοι εμπλεκόμαστε με το θεσμό. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις και οι παρεχόμενες υπηρεσίες για τις ομάδες, τους αναβάτες, τους δημοσιογράφους, τους οργανωτές και τους θεατές είναι σε υψηλότατο επίπεδο. Λίγες πίστες είναι σε θέση να παρέχουν αντίστοιχου επιπέδου υπηρεσίες» κατέληξε ο κ. Alonso.

J. Alonso - R. Philips
J. Alonso - R. Philips

 

Από τη μεριά του ο Richard Philips, Διευθύνων Σύμβουλος του «Silverstone Wind» ανέφερε ότι πλέον η πίστα έχει 41 θέσεις στα pits, νέο κέντρο ελέγχου του αγώνα, νέες εγκαταστάσεις για τον Τύπο και νοσοκομείο, νέο podium καθώς και χώρους φιλοξενίας για θεατές και VIP προσκεκλημένους.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι το MotoGP θα είναι μία από τις πρώτες διοργανώσεις που θα χρησιμοποιήσει τις νέες μας εγκαταστάσεις, κάτι που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Silverstone,» τόνισε ο R.Philips. Η ανακατασκευή των pits και γενικότερα των paddock κόστισε πολλά εκατομμύρια λίρες.

 

Το νέο κτήριο έχει μήκος 360 μέτρα ενώ το υψηλότερο σημείο του φτάνει τα 30 μέτρα. Επίσης, η μεταφορά των paddock επέτρεψε τη μετατόπιση της «σχάρας εκκίνησης» και της γραμμής εκκίνησης-τερματισμού και η μερική επανασχεδίαση της πίστας δίνει περισσότερες ευκαιρίες για προσπέρασμα.

Επόμενο άρθρο »

Παρουσιάστηκε η Grand Prix Team Switzerland

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: «Αντιπαλός μου είναι ο Stoner»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα