• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τέλος οι «χοροί», δουλειά στην Jerez για την Ducati
Η 1η μέρα δοκιμών πήγε καλά με Guareschi και Battaini
Νέα 18/01/2011 - 23:11

Η εξέλιξη της Ducati MotoGP ξεκίνησε σήμερα στην Ιπσανία στην Jerez de la Frontera. Δύο διαφορετικές ομάδες τεχνικών, κάτω από την καθοδήγηση του Filippo Preziosi, δούλεψαν με οδηγό στην μία τον επίσημο αναβάτη δοκιμών Franco Battaini και στην άλλη τον Vittoriano Guareschi, που άφησε για λίγο τα καθήκοντά του ως Team Manager για να ξαναθυμηθεί την ιδιότητά του ως οδηγός δοκιμών. 

Το τεστ αυτό προγραμματίστηκε, μετά την τελευταία επίσκεψη στην ίδια πίστα τον Δεκέμβριο, ώστε να επιταχυνθεί η δουλειά πάνω στην Desmosedici GP11 και να έρθει πιο κοντά στα μέτρα των οδηγών της Ducati Marlboro Team και ιδιαίτερα στα μέτρα του Valentino Rossi, που ζήτησε ορισμένα πράγματα μετά την πρώτη του επαφή με την μοτοσυκλέτα στην Βαλένθια τον Νοέμβριο. Ο Nicky Hayden,όπως δήλωσε στο Wrooom, πιστεύει ότι θα επωφεληθεί και ο ίδιος από αυτά που ζητάει ο Rossi.

Έτσι στην Sepang το πρώτο τριήμερο του Φεβρουαρίου όλα θα είναι πιο έτοιμα για καλούς χρόνους. Η μέρα ήταν καλή, αλλά με υγρασία το πρωί και έτσι οι Guareschi και Battaini μπήκαν στην πίστα το μεσημέρι.

«Ήταν μια πολύ παραγωγική μέρα, αν και το κράτημα της πίστας ήταν πραγματικά κακό και λόγω της υγρασίας και λόγω του τεστ της F3 που έγινε χθες και άφησε την άσφαλτο βρώμικη», είπε ο Vitto που έκανε 50 γύρους και συνέχισε:

«Ο ‘Batta’ (Franco Battaini, που έκανε 60 γύρους) και γω χωρίσαμε τις ευθύνες. Εγώ δούλεψα στο πλαίσιο με στόχο να βελτιώσουμε την είσοδο στην στροφή, τη στιγμή που ο Franco επικεντρώθηκε στα ηλεκτρονικά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το νέο σύστημα αντι-σούζας (anti-wheelie) και το anti-spin, τα οποία δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε. Νομίζω ότι βρήκα κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που βοηθούν την αίσθηση του μπροστινού. Δουλέψαμε στο ύψος της θέσης οδήγησης, την στάση οδήγησης και πολλά άλλα σημεία ρυθμίσεων που βοηθούν την απαραίτητη δουλειά μαζέματος των δεδομένων που χρειαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι για την Μαλαισία, όταν ο Vale και ο Nicky θα μας ζητήσουν να αλλάξουμε την μοτοσυκλέτα με διάφορους τρόπους. Είναι μια διαδικασία λεπτών ρυθμίσεων που θα γίνει και τις επόμενες δύο μέρες ώστε να δουλέψουν γρηγορότερα οι εργοστασιακοί οδηγοί στην Μαλαισία.»

 

Επόμενο άρθρο »

Η BMW Motorrad Italia για το WSBK 2011

« Προηγούμενο άρθρο

O Lorenzo σε ρόλο Rock star στην Ινδονησία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα