• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
J. Burgess: «H Ducati έχει πολύ καλή επιτάχυνση, σε σχέση με την Yamaha»
«H Honda δουλεύει εξαιρετικά καλά!»
Νέα 15/12/2010 - 15:20

Η κυριαρχία της Yamaha τα τρία προηγούμενα χρόνια, μπορεί να τελειώσει το 2011, με το τέλος της εποχής των 800cc στο MotoGP. Εκτός αν γίνουν μεγάλες βελτιώσεις στην απόδοση του κινητήρα της YZR-M1. 

Ο αρχιμηχανικός του Valentino Rossi, ο θρυλικός Jerry Burgess, μίλησε στην αγγλική εφημερίδα MCN, για το θέμα και σίγουρα οι απόψεις του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τώρα μάλιστα που έχει πάρει μια πρώτη γεύση από την Ducati και στην πίστα, αλλά και στο Ιταλικό εργοστάσιο, όπου αυτήν την εποχή συναρμολογούν και μαθαίνουν ακόμη καλύτερα την GP11, μαζί με όλη την ομάδα των μηχανικών.

Ο JB πιστεύει ότι το Ιαπωνικό εργοστάσιο πρέπει να βελτιώσει όχι μόνο την ιπποδύναμη, αλλά και την επιτάχυνση, αν θέλει να έχει ελπίδες να κερδίσει το τελευταίο στέμμα της εποχής των 800cc, απέναντι στον ανταγωνισμό των Ducati και Honda.

Η Yamaha πήρε τον τριπλό τίτλο τα τρία τελευταία χρόνια, χάρις στο δίδυμο Rossi – Lorenzo και κυριάρχησε από τις αρχές του 2008, όμως στα τέλη του 2010 έδειξε αδυναμίες στον κινητήρα της Μ1. Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής μάλιστα αναφέρθηκε σε αυτές και μετά το 1ο τεστ του 2011 στην Βαλένθια, παρά το ότι ήταν ο ταχύτερος. Συγκεκριμένα ζήτησε καλύτερη επιτάχυνση και περισσότερο κράτημα πίσω.

Ο Burgess με τη σειρά του είπε:

«Ο Jorge είπε ότι αν δεν έχει γρηγορότερη μοτοσυκλέτα, θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο την επόμενη χρονιά. Η Honda δουλεύει εξαιρετικά καλά και έτσι για πρώτη φορά, ίσως επειδή η Yamaha δεν είχε τον Valentino όλη την χρονιά, ήδη άρχισε η εξέλιξη να έχει προβλήματα. Η Ducati την περνάει σε τελική ταχύτητα λίγο, 1-2 χλμ., αλλά η επιτάχυνση είναι πολύ καλή.»

Ο Burgess όπως πάντα είναι ακριβοδίκαιος και λέει τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να θέλει να χαϊδεύει αυτιά. Έτσι λοιπόν είναι σίγουρο ότι στην Yamaha έχουν αρχίσει να ανησυχούν, τώρα μάλιστα που δεν ξέρουμε αν η διάδοχη κατάσταση του Masao Furusawa θα είναι τόσο κοντά και με τόσο ενθουσιασμό στην εργοστασιακή ομάδα.

 

Επόμενο άρθρο »

H Suzuki με 2 οδηγούς το 2012, μάλλον!

« Προηγούμενο άρθρο

O Rea δοκιμάζει την Honda RC212V στην Μαλαισία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα