• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rea δοκιμάζει την Honda RC212V στην Μαλαισία
Δώρο της Honda, αλλά και βοήθεια στην εξέλιξη
Νέα 15/12/2010 - 02:11

Το HRC με το τμήμα R&D (Έρευνας και Εξέλιξης), ξεκίνησαν ένα τριήμερο τεστ στην πίστα Sepang, στα πλαίσια της προετοιμασίας για το 2011. Τον οδηγό που το HRC έχει ως επίσημο test rider, τον Kousuke Akiyoshi, ο οποίος συνεχίζει την εξέλιξη της RCV212, τον πλαισίωσε, μετά από πρόσκληση του HRC ο Jonathan Rea, ο οδηγός της ομάδας «Honda Ten Kate World Superbike Team». 

Ο Jonathan Rea οδήγησε μια μοτοσυκλέτα MotoGP για πρώτη φορά στην ζωή του και το HRC δήλωσε χαρούμενο που του έδωσε αυτήν την ευκαιρία. Αφού ρύθμισε τη θέση οδήγησης της RC212V ώστε να ταιριάζει στα μέτρα του, ο 23χρονος Rea, μπήκε στην πίστα μαζί με τον ομόσταυλό του στις 8 ώρες της Suzuka τον Akiyoshi. Ο Ιάπωνας και ο Ιρλανδός ήταν όλη μέρα στην πίστα, με ένα διάλειμμα μιας ώρας, λόγω βροχής.

Ο Jonathan συμπλήρωσε 51 γύρους, στην προσπάθειά του να μάθει τα χαρακτηριστικά μιας μοτοσυκλέτας grand prix και δήλωσε:

«Σήμερα απόλαυσα μεγάλη ευχαρίστηση μαθαίνοντας μια μοτοσυκλέτα MotoGP και η πίστα της Sepang είναι εντυπωσιακή. Το σώμα μου δεν είναι ακόμη στο 100% (ακόμη αναρρώνει από τραυματισμό στο WSBK) και είναι κρίμα, αλλά είχα μια ωραία μέρα με την ομάδα δοκιμών HRC. Έχω περάσει σχεδόν όλη μου την καριέρα πάνω σε μοτοσυκλέτες που βασίζονται σε αυτές της παραγωγής, μόνο μια φορά πριν μερικά χρόνια οδήγησα μια 125 GP και σήμερα είχα μια καλή αίσθηση με την Honda RCV212. Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ δυνατή, ο κινητήρας ανεβάζει περισσότερες στροφές από την CBR1000RR μου και είναι εύκολη στις αλλαγές κατεύθυνσης. Θέλω να ευχαριστήσω το HRC και την Honda Europe για αυτήν την ευκαιρία. Προσβλέπω στις επόμενες δύο μέρες του τεστ.»

Έτσι λοιπόν η Honda δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και μετά την Ducati που επιστράτευσε τον Vitto Guareschi για να δοκιμάσει στην Jerez αυτά που θέλει ο Valentino από την μοτοσυκλέτα του, το HRC απαντάει με τον Rea ώστε να δοκιμάσει κάποια πράγματα εν όψει του τεστ της Μαλαισίας την 1η Φεβρουαρίου 2011, όταν οι Stoner, Pedrosa, Dovizioso και Simoncelli θα πρέπει να βρουν μια πιο κατασταλαγμένη λύση από την Ιαπωνική εταιρία για το βασικό set-up της νέας μοτοσυκλέτας, που σαφώς πρέπει να βασίζεται στην κορυφαία μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίστηκε η ομάδα στους 7 τελευταίους αγώνες της φετινής χρονιάς.

 

Επόμενο άρθρο »

J. Burgess: «H Ducati έχει πολύ καλή επιτάχυνση, σε σχέση με την Yamaha»

« Προηγούμενο άρθρο

Η Honda φοβάται τον Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα