• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP στο Abu Dhabi, κοιμόμαστε εμείς!
Το τρένο του MotoGP περνά, χωρίς να κάνει την στάση «Ελλάδα»
Νέα 22/11/2010 - 18:48

Απόψεις: του Δημήτρη Διατσίδη 

 

Η Yas Marina Circuit, είναι η πίστα που τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για την F1, στο Abu Dhabi. Η Pramac είναι η εταιρία που επιμελήθηκε για τον φωτισμό του Αγώνα που γίνεται την ώρα που δύει ο ήλιος στην Αραβική αυτή χώρα. Με τον ιδιοκτήτη της Pramac να δίνει το παρόν τα δύο αυτά χρόνια, φαίνεται ότι βρέθηκε και ο κρίκος για να αρχίζουν οι συζητήσεις για Αγώνα MotoGP, στο κοντινό μέλλον.

 

«Δουλεύουμε πάνω στο MotoGP για το 2012», είπε ο Richard Cregan, Chief Executive Officer της Yas Marina Circuit.

«Δεν επιβεβαιώθηκε ακόμη, αλλά δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση με τους υπευθύνους του MotoGP. Η πίστα πρέπει να κάνει δουλειά στις στροφές, αλλά αυτό είναι νορμάλ», σχολίασε ο Cregan, αναφερόμενος στα διαφορετικά και πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας που χρειάζεται ένας αγώνας μοτοσυκλέτας.

Μέχρι στιγμής η Μέση Ανατολή έχει τον αγώνα στο Qatar, όμως από τη μια η αποτυχία της Ουγγαρίας και της Βουλγαρίας να ετοιμάσουν πίστα και από την άλλη η υπερσυγκέντρωση αγώνων στην Ιβηρική χερσόνησο που έχει 5 αγώνες, αναγκάζουν την DORNA να κοιτάξει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτήν την περίπτωση.

 

Τι σημαίνει αυτό;

Απλά ότι το ενδεχόμενο ενός Ελληνικού Grand Prix, απομακρύνεται όλο και περισσότερο!

Κάποιοι ίσως θυμούνται ότι ο επικεφαλής της DORNA, ο υπεύθυνος για τις πίστες ήλθε στη χώρα μας και συζήτησε με τον τότε Δήμαρχο των Σερρών, για το ενδεχόμενο της επέκτασης της πίστας. Η προσπάθεια έμεινε εκεί, αφού ο οι ίδιοι οι Σερραίοι ποτέ δεν πίστεψαν στο έργο και μάλιστα το σαμποτάρισαν εσωτερικά!

Αθάνατη Ελλάδα!!

Σχεδόν ταυτόχρονα τότε εμφανίστηκε στο προσκήνιο η Πάτρα, που παλεύει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια με την υπόθεση της πίστας στην Χαλανδρίτσα. Οι Πατρινοί έκαναν καλή δουλειά και τελικά πέρυσι εμφάνισαν ένα έτοιμο σχέδιο, που πήρε την έγκριση της DORNA, η οποία μάλιστα έστειλε και τη σχετική επιστολή.

Όμως η Υπουργός Ανάπτυξης στις αρχές του 2010, ΔΕΝ έβαλε το έργο στον αναπτυξιακό νόμο. Έτσι και από εκεί «τζίφος». Η Ελλάδα πια με αυτές τις δύο έμμεσες αρνήσεις ΔΕΝ διεκδικεί MotoGP. Τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Βέβαια αν το Abu Dhabi πάρει τελικά τον αγώνα – συνήθως με συμβόλαιο 5 χρόνων – άντε μετά να μπούμε και μεις πάλι στο παιχνίδι. Η ευκαιρία ήταν τώρα και δυστυχώς το τρένο φαίνεται ότι χάσαμε. Το αν αυτό θα είναι οριστικό θα το μάθουμε σε λίγο.

Προς το παρόν όμως δύσκολα θα δούμε τον Valentino Rossi να αγωνίζεται στη χώρα μας, αφού ο ίδιος δήλωσε ότι θα αγωνίζεται για ακόμη 3-4 χρόνια. Όμως ποτέ δεν ξέρεις, ο Biaggi πήρε Τίτλο στα WSBK στα 40 του, γιατί όχι και ο Doctor;

Έτσι έχουμε άλλα 9 χρόνια για να ελπίζουμε…

 

Επόμενο άρθρο »

Preziosi: O Stoner είναι πια ο «εχθρός» μας!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: «Είμαι υπερήφανος να είμαι «Σπαρτιάτης»!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα