• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Live: Οι εντυπώσεις του Rossi!
Δια στόματος Preziosi!!
Νέα 09/11/2010 - 21:05

O Valentino Rossi μίλησε μετά τις δοκιμές, αλλά όχι στους δημοσιογράφους. 

Το συμβόλαιο και η συμφωνία με την Yamaha είναι ότι στο τεστ ο Rossi μπορεί να οδηγήσει, αλλά δεν θα μιλήσει στον Τύπο. Έτσι οι εντυπώσεις του μας μεταφέρθηκαν δια στόματος Filippo Preziosi, του μηχανολόγου και αρχιμηχανικού της Ducati, του «πατέρα» των αγωνιστικών GP10, GP11 και των προγενέστερων.

«Ο κινητήρας είναι καλός», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο Vale στον Filippo, μόλις κατέβηκε από την μοτοσυκλέτα μετά τους πρώτους 10 γύρους που έκανε. Ο Rossi τελικά με το πρόβλημα της βροχής το πρωί δεν οδήγησε την μοτοσυκλέτα του 2010 και αμέσως επικεντρώθηκε στην οδήγηση της GP11 με τον big bang κινητήρα.

«Το πιο εντυπωσιακό είναι ο τρόπος που ο Valentino εξηγεί το τι γίνεται στην μοτοσυκλέτα», είπε ο Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος του Ιταλικού εργοστασίου.

«Δεν το περίμενα. Είναι πολύ ακριβής, είναι εντυπωσιακό. Είμαι ενθουσιασμένος», πρόσθεσε.

Με τον screamer κινητήρα ο Ιταλός οδηγός έκανε μόνο λίγους γύρους στην πίστα, οπότε δεν μπορούσε σήμερα να γίνει πραγματική σύγκριση.

«Ο screamer του φάνηκε πιο δυνατός, αλλά δυσκολότερος από τον big bang, κάτι αναμενόμενο», σημείωσε ο Preziosi και απαντώντας σε ερώτηση του απεσταλμένου μας Δημήτρη Διατσίδη για το αν είναι δίκαιο να γίνει η σύγκριση σε αυτήν την πίστα που δεν ευνοεί τον screamer, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ακριβώς για αυτόν τον λόγο τον έφερα εδώ τον screamer, γιατί είναι μια δύσκολη πίστα. Αν τα πάει καλά εδώ θα μπορούμε να βασιστούμε σε αυτόν. Γιατί μπορεί να έχουμε αγώνες σε βρεγμένο ή να έχουμε έναν αναβάτη τραυματισμένο, οπότε ο big bang να βολεύει σε τέτοιες καταστάσεις. Αν όμως ο screamer τα καταφέρει…»

«Τα προβλήματα που είχε ο Valentino ήταν στην αρχή το μπροστινό στην είσοδο της στροφής και μετά αφού λύσαμε αυτό είχε πρόβλημα στην πρόσφυση στην έξοδο», συμπλήρωσε ο αρχιμηχανολόγος.

Αύριο ελπίζει ο ίδιος και ο Valentino ότι ο καιρός θα είναι καλύτερος και θα ολοκληρώσουν τη σημαντική αυτή δοκιμή για να αποφασίσουν πια κατεύθυνση θα πάρουν στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας εν όψει των τεστ του Φεβρουαρίου στην Μαλαισία.

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia Live: Ο Stoner μιλάει για την Honda RC212V

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Live: O Lorenzo βασιλιάς στο θρόνο του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα