• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τι είπαν για τον τελευταίο αγώνα οι οδηγοί του MotoGP
Στην αίθουσα συνεντεύξεων της πίστας Ricardo Tormo
Νέα 04/11/2010 - 22:12

Σε συνέντευξη που έδωσαν οι πέντε οδηγοί του MotoGP είπαν τα εξής:

 

Jorge Lorenzo: Δεν έχω κερδίσει ποτέ στη Βαλένθια. Δεν έχω εμμονή να κερδίσω εδώ αυτό το τριήμερο, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω. Είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν και θα πιέσουμε στο όριο καθώς υπάρχει κίνητρο να κάνουμε έναν καλό αγώνα. Στο Estoril ήταν καλός αγώνας για εμάς σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Η νίκη πάντα σε κάνει ευτυχισμένο. Νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μας παραμένει ισχυρή και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για να μην κάνεις λάθος. Πρέπει να πιέζεις όταν αισθάνεσαι εντελώς καλά. Μου αρέσει η πίστα του Estoril, αλλά η Βαλένθια δεν μου αρέσει τόσο. Θα προσπαθήσω να μείνω σε υψηλό επίπεδο. Κέρδισα αρκετούς αγώνες φέτος, αλλά νομίζω ότι το Silverstone ήταν εξαιρετικό διότι ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Σε συναισθηματικό επίπεδο η Jerez σίγουρα ήταν η καλύτερη. 

 

Dani Pedrosa : Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στη Βαλένθια, όπου κέρδισα την προηγούμενη σεζόν. Νομίζω ότι θα είναι όμορφη η Κυριακή, διότι το κοινό είναι υπέροχο, ιδιαίτερα με τους Ισπανούς αναβάτες. Φέτος θα είμαι τραυματίας, έτσι δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το επίπεδό μου. Αλλά ελπίζω να έχω καλό αγώνα. Εξαντλήθηκα στο τέλος του αγώνα στην Πορτογαλία με τον ώμο μου και δεν μπορούσα να ελέγξω καλά τη μοτοσυκλέτα. Ήμουν στη μέση του group και δεν μπορούσα να κάνω άλλες προσπεράσεις, έτσι αποφάσισα να κλείσω το γκάζι. Ελπίζω, έπειτα από τόσες ημέρες να είμαι σε καλύτερη κατάσταση σωματικά και να δουλέψω καλύτερα για την Κυριακή. Θέλω να κάνω καλό αγώνα. Είναι το τελευταίο GP και όλοι θέλουν να κάνουν κάτι καλό. Δεν εξελίχθηκε καλά η σεζόν φέτος – δεν ήταν δικό μου λάθος – αλλά θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε.

 

Valentino Rossi: Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που κέρδισα τελευταία φορά στη Βαλένθια. Η διαφορά των 19 βαθμών στη βαθμολογία είναι μεγάλη από τον Dani και εκείνος είναι γρήγορος εδώ. Όπως και να έχει, καλός στόχος είναι να διατηρήσουμε και την 3η θέση από τον Casey, ο οποίος είναι επίσης γρήγορος στη Βαλένθια. Την προηγούμενη εβδομάδα δουλέψαμε καλά στην Πορτογαλία και είχα καλό πρώτο μισό στον αγώνα. Την Κυριακή θα προετοιμαστώ καλύτερα ώστε να είμαι έτοιμος για το δεύτερο μισό του αγώνα. Όντως έχουν περάσει 7 χρόνια με τη Yamaha, όμως για μένα είναι σαν να έχει περάσει μόλις ένας χρόνος. Πέρασα πολύ καλά στη Yamaha, δουλέψαμε καλά μαζί και πετύχαμε απίστευτα πράγματα. Αυτό με κάνει να έχω ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο την Κυριακή. Στη Νότια Αφρική πήραμε την πρώτη μας νίκη, ήταν απίστευτα. Στη Laguna ήταν εξαιρετικά και στη Βαρκελώνη επίσης ήταν υπέροχα. Πολλές καλές αναμνήσεις με τη μοτοσυκλέτα μου.

 

Nicky Hayden: Η 6η θέση στο πρωτάθλημα δεν είναι κακή, αλλά όχι και εντυπωσιακή. Σίγουρα ο στόχος μου στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν η 6η θέση. Έκανα τεράστιο βήμα σε σχέση με πέρυσι. Μάθαμε πολλά πράγματα και ευχαριστήθηκα αρκετούς αγώνες, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Σταδιακά κάναμε τα σωστά βήματα με τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα. Την Τρίτη θα ξεκινήσουμε ξανά τη δουλειά για την επόμενη σεζόν. Ο αγώνας την Κυριακή είναι σημαντικός και πρέπει να βγούμε στην πίστα και να είμαστε δυνατοί από το πρωί της Παρασκευής για να έχουμε καλό τριήμερο. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα και η πίστα άρα πρέπει να πάμε καλά. Μου αρέσει η χάραξη και ο «γηπεδικός» χαρακτήρας της πίστας, μοιάζει έντονα με αμερικανική πίστα Supercross και μου αρέσει. Είναι μικρή και σφικτή, αλλά όταν οδηγείς είναι όμορφα. Ανυπομονώ να έρθει ο Rossi στην ομάδα. Έχουμε υπάρξει στο παρελθόν ομόσταβλοι. Όταν ήρθα από την Αμερική τον πήρα υπό την προστασία μου, τον βοήθησα πολύ και του έδειξα πολλά πράγματα. Μοιράστηκα τα δεδομένα μου μαζί του και του έδειξα το σωστό δρόμο. Ελπίζω να κάνω το ίδιο και τώρα! (χαριτολογώντας). Πέρα από την πλάκα όμως το μέλλον της Ducati δείχνει εξαιρετικό τόσο για τους Ιταλούς όσο και για το MotoGP.

 

Hector Barbera: Έχω καλές αναμνήσεις από τη Βαλένθια, διότι κέρδισα εδώ στα 125cc και στα 250cc. Η νίκη την Κυριακή στη μεγάλη κατηγορία είναι αδύνατη, αλλά θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα και τους φίλους μου.

Επόμενο άρθρο »

Valencia Live: O Stoner σε φόρμα, ο Rossi δυσκολεύεται

« Προηγούμενο άρθρο

Ένα καλό φινάλε για τον Casey Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα