• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril: O Rossi μιλάει για Stoner, Ducati, Lorenzo
«Με έριξε ένα άλλο κορίτσι, η Ducati!»
Νέα 01/11/2010 - 19:08

Ο Valentino Rossi δεν ανησυχεί για το γεγονός ότι ο Casey Stoner πέφτει συχνά με την Ducati, που θα είναι η μοτοσυκλέτα του την επόμενη χρονιά: 

«Είναι δύσκολο να πω κάτι, αφού δεν την έχω οδηγήσει ακόμη. Αλλά ο Stoner μου φαίνεται ένας οδηγός του όλα ή τίποτα. Ακόμη και στην Αυστραλία πίεζε σκληρά στους πρώτους γύρους, όπως έκανε και εδώ, αλλά τότε έκανε μια μεγάλη διαφορά από μας και αυτό δούλεψε προς όφελός του. Στην Ιαπωνία επίσης του πήγαν όλα καλά και κέρδισε, αλλά στην Μαλαισία έπεσε, όπως ακριβώς και εδώ. Δεν ξέρω αν η μοτοσυκλέτα έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Πιστεύω ότι θα έχουμε λίγη δουλειά να κάνουμε πάνω στην Ducati».

Βέβαια ο «γιατρός» δεν θέλει να πει ανοικτά ότι όλες οι πτώσεις του Stoner από το Brno του 2008 και μετά, γίνονται στους πρώτους γύρους, με το ρεζερβουάρ γεμάτο και τον Αυστραλό να πιέζει πέρα από τα όρια. Ακόμη και αν ο Stoner πάντα λέει ότι δεν ξέρει από τι έπεσε και ότι δεν πίεζε, δεν γίνεται να είσαι ένα δευτερόλεπτο το γύρο γρηγορότερος από όλους εκείνη τη στιγμή και να λες ότι πήγαινες αργά.

 

Μετά ο Valentino αναφέρθηκε στην εβδομάδα που άρχισε σήμερα:

«Είναι πολύ σημαντική εβδομάδα για μένα. Αρχικά επειδή στο παρελθόν δυσκολευόμουν κάπως στην Valencia και θέλω να είμαι πιο ανταγωνιστικός. Δεύτερον γιατί την Τρίτη θα αρχίσει το τεστ όπου θα οδηγήσω την Ducati τελικά». Όταν συνάδελφος Ιταλός τον ρώτησε για το «ερωτικό γράμμα» που έστειλε στην Μ1, νωρίτερα μέσα στην χρονιά, όταν ανακοινώθηκε ο χωρισμός τους, ο Vale απάντησε ανάλογα:

«Ήδη προχώρησα παραπέρα, παρά το ότι αρχικά ήμουν στεναχωρημένος με το τέλος της σχέσης. Ξέρεις πως είναι αυτά: είσαι αναστατωμένος και στέλνει SMS ο ένας στον άλλο. Έτσι ήταν. Τώρα είμαστε φίλοι και είμαστε ΟΚ με αυτό. Μπορούμε να πάμε για ένα ποτό και να μιλήσουμε. Και εμένα με έριξε ένα άλλο κορίτσι, η Ducati, έτσι δεν θα είμαι αναστατωμένος που αφήνω την Yamaha στην Valencia».

 

Αλλά από την άλλη το σκέφτεται ότι την αφήνει στα χέρια του Lorenzo!:

«Σίγουρα η Μ1 είναι πολύ καλή, αλλά και η Honda ήταν επίσης η καλύτερη μοτοσυκλέτα όταν την άφησα το 2003. Τώρα οι μοτοσυκλέτες του MotoGP είναι πολύ ίσες. Είδαμε σε μερικούς αγώνες την Μ1 να δυσκολεύεται και μετά να τα πηγαίνει πολύ καλά. Έτσι το επίπεδο της απόδοσης των διαφορετικών μοτοσυκλετών είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Η Yamaha είναι πιθανόν η πιο σταθερή από πίστα σε πίστα».

Όσο για το αν ο Lorenzo είναι ο σκληρότερος αντίπαλός του στον τομέα της ψυχολογίας, είπε:

«Δεν ξέρω αν είναι στην ψυχολογία. Αυτό που δεν μπορείς να αρνηθείς είναι η ταχύτητά του και η ικανότητά του να είναι γρήγορος σχεδόν σε όλες τις πίστες και σε όλες τις συνθήκες. Είναι πολύ δυνατός όσον αφορά αυτόν τον τομέα. Επίσης χειρίζεται καλά τις αντιξοότητες, γιατί είναι νέος και αυτό σε βοηθάει να ανταποδώσεις γρήγορα για τις κακές στιγμές».

 

Επόμενο άρθρο »

H Pirelli πάει MotoGP; Το 2012;

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα ρεκόρ τον Οκτώβριο για το motograndprix.gr

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα