• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Pirelli πάει MotoGP; Το 2012;
Θα της έρχεται πιο φθηνά!!
Νέα 02/11/2010 - 00:17

Η μάχη μεταξύ των World Superbike και του MotoGP φαίνεται να μην έχει όρια. Όχι μόνο θα έχουμε κινητήρες βασισμένους σε αυτούς της παραγωγής από το 2012 στο MotoGP, κάτι που τα WSBK δεν το εγκρίνουν, αλλά υπάρχει θέμα και στον τομέα των ελαστικών. 

Αν λοιπόν η Bridgestone αποφασίσει ότι συμπλήρωσε τους στόχους της, εξέλιξης και μάρκετινγκ στο MotoGP – κάτι που έκανε στην Formula 1 – ή αν απλά αναθεωρήσει τις απαιτήσεις της από τους οργανωτές και πρέπει να φύγει από την κορυφαία έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τότε υπάρχει λύση. Και η λύση αυτή μπορεί να είναι η ίδια εταιρία που τώρα μπήκε στην F1, δηλαδή η Pirelli.

 

Αλλιώς τι δουλειά είχε στο paddock του Estoril o Giorgio Barbier (αριστερά στη φωτ.), ο διευθυντής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ιταλικής εταιρίας. Μαζί και ο Αμερικανός υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ο Kevin Allen (στη μέση με το άσπρο μπουφάν).

«Για τα Superbike δίνουμε τρεις φορές περισσότερα λάστιχα από όσα δίνει η Bridgestone για τα MotoGP», είπε ο Barbier.

Η Pirelli που είναι ο μοναδικός προμηθευτής των WSBK εδώ και 7 χρόνια, έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2011. Έτσι το 2012, όταν το MotoGP αλλάζει κανονισμούς και κυβικά, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει και λάστιχα!

«Οι διαφορές μεταξύ των δύο κατηγοριών δεν είναι τεράστιες. Δεν υπάρχει κάτι όπως τα αεροδυμανικά βοηθήματα που διαφοροποιούν τόσο την F1 από τις άλλες μορφέα αγώνων αυτοκινήτου, τα δύο κύρια πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας είναι πολύ όμοια. Ίσως πάρα πολύ όμοια», είπε ο Barbier.

Άλλωστε η Pirelli ήταν παλιότερα στα Grand Prix, με τελευταία παρουσία το 1989 με την Cagiva.

 

Επόμενο άρθρο »

Λέει το αντίο η INTERWETTEN HONDA MotoGP TEAM

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril: O Rossi μιλάει για Stoner, Ducati, Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα