• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ακόμα δυο Παγκόσμιοι τίτλοι για τον όμιλο Piaggio στο motoGP
Ακόμα δυο Παγκόσμιοι τίτλοι για τον όμιλο Piaggio στο GP της Μαλαισίας. Roberto Colaninno: «Είμαστε υπερήφανοι γι' αυτές τις νίκες»
Νέα 17/11/2008 - 14:44
Η Aprilia κατακτά τον τίτλο κατασκευαστών στην κατηγορία των 250 cc.
Ο Marco Simoncelli στέφεται πρωταθλητής στην κατηγορία των 250 cc με Gilera.

Ολοκληρώνεται έτσι μια απίστευτη τετράδα στο Πρωτάθλημα 2008:
- Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250 cc (Marco Simoncelli με Gilera)
- Πρωτάθλημα κατασκευαστών στα 250 cc (Aprilia)
- Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125 cc (Mike Di Meglio με Derbi)
- Πρωτάθλημα κατασκευαστών στα 125 cc (Aprilia)

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτές τις νίκες – δήλωσε ο Roberto Colaninno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio – γιατί αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ανταγωνιστικής ικανότητας και του επιπέδου της τεχνολογικής καινοτομίας στο οποίο έχει φτάσει το Made in Italy στην κατηγορία των δύο τροχών. Οι δώδεκα παγκόσμιοι τίτλοι που κατέκτησαν τα τρία τελευταία χρόνια οι εταιρείες Aprilia, Derbi και Gilera, είναι αποτέλεσμα του πάθους και των εξαιρετικών τεχνικών δεξιοτήτων που διακρίνουν όσους εργάζονται καθημερινά στον Όμιλο Piaggio».

MIKE DI MEGLIO
MIKE DI MEGLIO

Με την τρίτη θέση που κατέκτησε στην πίστα του Σεπάνγκ στη Μαλαισία ο Marco Simoncelli με Gilera, αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2008 στην κατηγορία των 250 cc.

Έχουν περάσει 51 χρόνια από τότε που ένας Ιταλός πιλότος κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με Gilera. Ο τελευταίος ήταν ο Libero Liberati που θριάμβευσε στην κατηγορία των 500 κυβικών το 1957. Με τη νίκη αυτή η Gilera φτάνει τις 14 νίκες στα παγκόσμια πρωταθλήματα (8 πιλότων και 6 κατασκευαστών).

Την εξαιρετική αυτή ημέρα για τις εταιρείες του Ομίλου Piaggio συμπλήρωσε η Aprilia, η οποία κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας των 250 cc. Χάρη στη νίκη του Alvaro Bautista ο τίτλος αυτός προστέθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των 125 cc, το οποίο είχε εξασφαλίσει η Aprilia από το προηγούμενο MOTOGP της Αυστραλίας. Από το 2006 η Aprilia κατακτά συνεχώς τον τίτλο των κατασκευαστών τόσο στα 125 όσο και στα 250 cc, επιβεβαιώνοντας την αδιαμφισβήτητη τεχνική ανωτερότητα των μοτοσικλετών του Noale. Οι Aprilia RSA 125 και 250 αντιπροσωπεύουν σήμερα το υψηλότερο επίπεδο εξέλιξης στις δίχρονες αγωνιστικές μοτοσικλέτες. Με τον τίτλο αυτόν η Aprilia φτάνει τα 33 παγκόσμια πρωταθλήματα (17 πιλότων και 16 κατασκευαστών) και εδραιώνει τη θέση της ως η ιταλική εταιρεία με τους περισσότερους τίτλους από όσες συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας.

Αυτές οι νίκες συμπληρώνουν μια απίστευτη τετράδα για τον Όμιλο Piaggio, οι εταιρείες του οποίου είχαν κατακτήσει ήδη από το προηγούμενο MOTOGP της Αυστραλίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πιλότων (με τον Mike di Meglio με Derbi) και κατασκευαστών (με Aprilia) στην κατηγορία των 125 κυβικών.

Ο Όμιλος Piaggio συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTOGP με τρία brands που ανήκουν στην ιστορία της αγωνιστικής μοτοσικλέτας: την Aprilia (στα 125 και τα 250), την Derbi (στα 125) και την Gilera (στα 250). Aprilia, Derbi και Gilera συνολικά συγκεντρώνουν έναν ασύγκριτα μεγάλο αριθμό από κύπελλα, 66 παγκόσμια πρωταθλήματα (33 παγκόσμια η Aprilia, 19 η Derbi και 14 η Gilera) αλλά και τους 14 παγκόσμιους τίτλους (8 πιλότων και 6 κατασκευαστών) που έχει κατακτήσει η ιστορική εταιρεία του Ομίλου Moto Guzzi τη δεκαετία του 1950.

Επόμενο άρθρο »

«Ο Rossi θα ήταν εξαιρετικός και στην F1!»

« Προηγούμενο άρθρο

Δεύτερος ο Rossi στο Ράλι της Monza

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα