• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Ο Rossi θα ήταν εξαιρετικός και στην F1!»
«Ο Vale θα γινόταν ένας εξαιρετικός πιλότος της F1, αλλά επέλεξε διαφορετικό δρόμο», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών που έκανε ο Valentino Rossi με το μονοθέσιο της Scuderia στην πίστα του Mugello.
Νέα 22/11/2008 - 14:53
«Ο Vale θα γινόταν ένας εξαιρετικός πιλότος της F1, αλλά επέλεξε διαφορετικό δρόμο», σχολίασε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών που έκανε ο Valentino Rossi με το μονοθέσιο της Scuderia στην πίστα του Mugello.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 29χρονος σούπερ σταρ των motoGP έκλεψε την παράσταση οδηγώντας μονοθέσιο της F1.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία του δοκιμή με μονοθέσιο της Ferrari (Φλεβάρης του 2006 στην πίστα της Βαλένθια οδήγησε μια F2004), επέστρεψε στην πίστα για νέες δοκιμές. Τότε βέβαια τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά καθώς στο κεφάλι του είχε μπει το ...ζιζάνιο της F1.

Τελικά το θέμα δεν προχώρησε αφού η αγάπη του για τους αγώνες μοτοσικλετών αποδείχθηκε μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο.

Εκείνη τη χρονιά άλλωστε είχε χάσει το Πρωτάθλημα από τον Nicky Hayden και είχε πεισμώσει. «Δεν έχει τελειώσει ακόμα η δουλειά μου στα motoGP. Αυτό που έζησα με την Ferrari ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Δεν θέλω να πω αντίο, αλλά εις το επανιδείν», είχε πει χαρακτηριστικά τον Μάιο του 2006.

Ο Doctor έκανε πολλούς γύρους στο βρεγμένο
Ο Doctor έκανε πολλούς γύρους στο βρεγμένο

Τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Χωρίς διλήμματα και αμφιβολίες πλέον έψαχνε το carpe diem. Ήθελε να απολαύσει αυτή τη στιγμή, όπως και έκανε.

Το διήμερο 20-21/11, o Doctor βρέθηκε στο αγαπημένο του Mugello για να ...παραλάβει το δώρο που είχε ζητήσει για την κατάκτηση του όγδοου Πρωταθλήματος.

Την πρώτη μέρα βρέθηκαν στην πίστα περισσότερα από 1.000 άτομα -η γενική είσοδος ήταν στα 5 ευρώ- για να παρακολουθήσουν τον Rossi να δοκιμάζει την F2008 σαν αυτή που οδήγησαν στη οι Kimi Raikkonen - Felipe Massa στον τελευταίο αγώνα της F1, στο Ιnterlagos της Βραζιλίας

Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν τη δεύτερη μέρα τον οδήγησαν σε λάθη
Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν τη δεύτερη μέρα τον οδήγησαν σε λάθη

Από τον Φλεβάρη του 2006 όταν και οδήγησε για τελευταία φορά μονοθέσιο της F1 έχουν αλλάξει πολλά με πρώτο και καλύτερο την αφαίρεση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Ο Rossi, αναβάτης της παλιάς, καλής γενιάς των motoGP που έμαθε να παλεύει με τα «τέρατα» των 500cc τα οποία δεν είχαν traction control ή άλλα ηλεκτρονικά καλούδια που να του κάνουν πιο εύκολη τη ζωή, δεν επηρεάστηκε από την απουσία των συστημάτων.

Πραγματοποίησε συνολικά 64 γύρους και άφησε ξανά πολύ καλές εντυπώσεις με τον καλύτερό του χρόνο να είναι στο 1'22"5, καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Raikkonen και Massa γυρίζουν στο 1'21".

Φυσικά δεν μπρούσε να λείπει από το ρύγχος της F2008 το Νο46
Φυσικά δεν μπρούσε να λείπει από το ρύγχος της F2008 το Νο46

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Παρασκευή δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει όπως ο ίδιος θα ήθελε τις δοκιμές του με την ομάδα της Ferrari.

Στους 56 γύρους που πραγματοποίησε συνολικά -τους περισσότερους σε βρεγμένο οδόστρωμα- ο καλύτερος χρόνος του στο στεγνό ήταν 1'24"04 και στο βρεγμένο 1'33"56.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή του προκάλεσαν προβλήματα κυρίως στις στροφές, ενώ λόγω της υγρασίας και της χαμηλής θερμοκρασίας δυσκολεύτηκε αρκετά στο να φέρει τα λάστιχα της Bridgestone στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν έλειψαν και οι άτυχες στιγμές. Μια φορά βγήκε εκτός πίστας το πρωί προκαλώντας ζημιά στην εμπρός αεροδυναμική πτέρυγα της F2008, ενώ το μεσημέρι είχε νέα έξοδο, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές στο μονοθέσιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Luca di Montezemolo και τον Stefano Domenicali για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Είναι ένα τεράστιο δώρο και το εκτιμώ αφάνταστα αυτό που έκαναν. Είναι μια γιορτή για μένα και τη Ferrari. Το μονοθέσιο έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με τις τελευταίες δοκιμές που είχα κάνει. Είναι πιο δυνατό και καλύτερο στην οδήγηση. Προσπάθησα να πάω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Άλλωστε όταν οδηγείς μια Ferrari μόνο γρήγορα μπορείς να πας, αλλιώς καλύτερα να μένεις στο σπίτι σου!», είπε ο Rossi και πρόσθεσε: «Είχα τις δυνατότητες να γίνω ένας καλός πιλότος της F1. Αναλύσαμε με τους μηχανικούς τους χρόνους που είχα κάνει στο Fiorano, στο Mugello και στη Valencia. Με τη σωστή υποστήριξη μπορούσα να γίνω ένας καλός πιλότος. Δεν ξέρω αν θα νικούσα αγώνα, αλλά οι δυνατότητες υπήρχαν και υπάρχουν».

Επόμενο άρθρο »

.

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: «Για ακόμα πέντε χρόνια στα motoGP!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα