• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεύτερος ο Rossi στο Ράλι της Monza
Ο Doctor που οδήγησε το Ford Focus RS WRC προδιαγραφών 2007 με το οποίο θα τρέξει στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, στις αρχές Δεκέμβρη, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, 20,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα, Rinaldo Capello (Ford Focus RS WRC).
Νέα 16/11/2008 - 00:00
O Valentino Rossi έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση στο Ράλι της Μonza το οποίο έχει νικήσει δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Τόσο το 2006 όσο και το 2007, τις χρονιές δηλαδή που έχασε το Πρωτάθλημα στα motoGP από τον Nicky Hayden και τον Casey Stoner ντίστοιχα, ο Ιταλός σούπερ σταρ πανηγύρισε τη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα.

Φέτος που επέστρεψε στην κορυφή των motoGP για έκτη φορά στην καριέρα του, δεν κατάφερε να νικήσει τον αγώνα της Μonza η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή 16/11.

Σίγουρα για έναν προληπτικό όπως ο Rossi, αυτό είναι σημάδι...

«Μια χαρά! Αν είναι έτσι τότε ο στόχος μου για του χρόνου είναι να στεφθώ Πρωταθλητής στα motoGP και να τερματίσω πάλι δεύτερος στο Ράλι της Monza!», είπε αστειευόμενος λίγο μετά την ολοκλήρωση του Ράλι.

Ο Doctor που οδήγησε το Ford Focus RS WRC προδιαγραφών 2007 με το οποίο θα τρέξει στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, στις αρχές Δεκέμβρη, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, 20,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα, Rinaldo Capello (Ford Focus RS WRC).

Θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη, όμως το λάθος που έκανε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του αγώνα του κόστισε σε χρόνο και σε θέσεις.

Ο 29χρονος οχτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε γύρω στα 30 δευτερόλεπτα όταν μετά από τετακέ που είχε στην τρίτη ειδική του έσβησε ο κινητήρας και ενώ ήταν επικεφαλής της γενικής, με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία.

Ο κινητήρας έσβησε ακόμα μια φορά στην πέμπτη ειδική και έτσι ο Doctor έκλεισε τη μέρα στην τέταρτη θέση, 27 δευτερόλεπτα πίσω από τον επικεφαλής και μετέπειτα νικητή του Ράλι, Rinaldo Capello.

«Δυστυχώς πλήρωσα το μοναδικό λάθος που έκανα σε αυτόν τον αγώνα τα τελευταία τρια χρόνια. Κρίμα γιατί μπορούσα να νικήσω», σχολίασε ο αναβάτης της Fiat Yamaha και συμπλήρωσε: «Σήμερα πάντως τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για μένα. Πήρα και τις δυο ειδικές που έγιναν, ενώ έφτασα μέχρι τον τελικό του Masters Show, όπου έχασα από τον Longhi που ήταν ταχύτερος. Οι μάχες με τον Dido (Capello) και τους άλλους οδηγούς μου άρεσε πάρα πολύ. Τώρα ανυπομονώ για τον αγώνα της Μ. Βρετανίας που θα τρέξω εκ νέου με το Focus, με την ελπίδα ότι θα καταφέρω να τερματίσω στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης».

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Piero Longhi με Subaru Impreza WRC. Όσο για τα άλλα αστέρια από τον χώρο των motoGP που έλαβαν μέρος στον αγώνα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 250cc, Marco Simoncelli έφερε το Fiat Punto Abarth Super2000 στην 27η θέση, ο Jorge Lorenzo που έτρεξε με ίδιο αυτοκίνητο ήταν 38ος, ενώ ο Alex de Angelis (Subaru Impreza Sti) τερμάτισε 41ος.

Ο κολλητός του Rossi, Uccio Salucci ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 39η θέση, ενώ ο Davide Brivio που ήταν συνοδηγός του αδερφού του, Roberto, ήταν 28ος. Μόλις 78ος ήταν ο πατέρας του Graziano.

Επόμενο άρθρο »

Ακόμα δυο Παγκόσμιοι τίτλοι για τον όμιλο Piaggio στο motoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Αφήνει το Νο48 ο Lorenzo

Χορηγοί