• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: O Pedrosa στο χειρουργείο
Άμεσα η εγχείρηση στην Βαρκελώνη! Δεν έφταιγε για την πτώση!!
Νέα 01/10/2010 - 14:40

Η γνωστή κλινική Dexeus και ο επίσης διάσημος γιατρός ο Δρ. Mir. Περιμένει από στιγμή σε στιγμή τον Dani Pedrosa, που αμέσως μετά το ατύχημα πήρε το αεροπλάνο και βρίσκεται καθ’ οδό για την Βαρκελώνη, όπου θα υποβληθεί σε εγχείρηση στην σπασμένη – σε δύο σημεία τελικά – κλείδα του. Το πότε ακριβώς θα γυρίσει στην αγωνιστική δράση θα το ξέρουμε μάλλον αύριο, μετά την εγχείρηση. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η εξέλιξη τον αφήνει ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού, πάνω στη φάση της καλύτερής του φόρμας στη μεγάλη κατηγορία από το 2006! 

 

Η ανάλυση των δεδομένων της πτώσης δείχνει ότι οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα και όχι σε λάθος του οδηγού. Η πτώση έγινε 5’ λεπτά μετά το ξεκίνημα των δοκιμών, όταν ο Pedrosa μπήκε στον 2ο του γύρω και πήγαινε ακόμη σιγά, ζεσταίνοντας λάστιχα. Τη στιγμή που άρχισε να φρενάρει για την στροφή 9, έχασε τον έλεγχο και έπεσε, με το αριστερό του πόδι να μένει κάτω από τη μοτοσυκλέτα. Ένα μικρό πρόβλημα στο καλώδιο του γκαζιού, δεν επέτρεψε στον οδηγό να κλείσει το γκάζι, την ώρα που φρενάρισε.

Το τεχνικό αυτό πρόβλημα εξετάζεται από την ομάδα και ήδη λύθηκε, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ομάδας, κατόπιν εορτής θα σχολιάσουμε εμείς.

 

Ο ίδιος ο Pedrosa δήλωσε:

«Προφανώς ήταν μια πραγματικά άσχημη μέρα για μας. Ήταν μια παράξενη πτώση. Μόλις στον 2ο πλήρη γύρο μου, σε ένα αργό κομμάτι της πίστας. Προσπάθησα να φρενάρω όπως συνήθως, αλλά κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν κατάφερα να αποφύγω την πτώση. Αμέσως μετά ήξερα ότι τραυματίστηκα, γιατί ο πόνος ήταν πολύ δυνατός. Είχα ένα μεγάλο κτύπημα στον αριστερό αστράγαλο και επίσης έσπασε η κλείδα την ώρα που κτύπησα στην άσφαλτο – έτσι προφανώς αισθάνομαι πολύ άτυχος, αφού τελευταία είχαμε πραγματικά καλά αποτελέσματα. Ήμουν υγιέστατος στη χειμερινή περίοδο και στη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς δουλέψαμε πολύ για φτάσουμε και να διατηρήσουμε στο μάξιμουμ το επίπεδό μας. Ένας ακόμη τραυματισμός που πρέπει να αντιμετωπίσω δεν ήταν κάτι που χρειαζόταν – και αισθάνομαι ότι δεν το άξιζα. Όπως και νάχει, μόλις οι γιατροί εδώ είδαν τα πάντα, αποφασίσαμε ότι το καλύτερο ήταν να πάμε πίσω στην Ισπανία για την εγχείρηση. Ελπίζω να πάει όσο καλύτερα γίνεται και να επιστρέψω σύντομα στους αγώνες».

 

Σαφώς απογοητευμένος από την εξέλιξη ο Ισπανός οδηγός και μάλιστα για κάτι στο οποίο δεν ευθύνεται. Όμως όπως λένε στην αγωνιστική γλώσσα: «that’s racing» (αυτά έχουν οι αγώνες).

 

Επόμενο άρθρο »

Motegi Moto2: Σε φόρμα ο Simon

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi GP125: Σταθερά γρήγορος ο Terol

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα