• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy MotoGP: O Pedrosa πήρε μια πειστική νίκη
Η δύναμη της Honda προβληματίζει τους αντιπάλους!
Νέα 30/08/2010 - 03:11

 

Όταν στο ξεκίνημα του 8ου γύρου η Honda του Dani Pedrosa πέρασε σαν σταματημένη την Μ1 του Spies με +14.1 χλμ/ώρα, ο Masao Furusawa και το τεχνικό επιτελείο της Yamaha μπήκαν σε σκέψεις. Ο Ισπανός από κει και πέρα πήρε μια άνετη νίκη, την 3η του στη φετινή περίοδο, σπάζοντας την κατάρα που τον θέλει να κερδίζει μόνο 2 φορές κάθε χρόνο από το 2006! Ο Pedrosa τα κατάφερε καλύτερα από όλους να διαχειριστεί τη φοβερή ζέστη των 35ο Κελσίου στην ατμόσφαιρα και των 56ο στην άσφαλτο που έκανε όλους να γλιστρούν και να δηλώνουν εξουθενωμένοι. Χρησιμοποίησε τη σκληρότερη επιλογή της Bridgestone για το πίσω λάστιχο (μόνο αυτός και ο Dovi) και δικαιώθηκε μετά τους πρώτους γύρους στους οποίους ήταν προσεκτικός. Μάλιστα ήταν ο μόνος που γύρισε κάτω από 1’49’’, σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο με διαφορά 0.521 του δευτερολέπτου από τους Spies & Stoner που ήταν με ακριβώς ίδιο χρόνο στη 2η θέση των ταχύτερων γύρων, διαφορά που θεωρείται τρομακτική.

 

Πέρα από τον εντυπωσιακό Ισπανό θα πρέπει να μείνουμε και στην απόδοση του Ben Spies που ξεκίνησε άψογα και έμεινε για 7 γύρους στην κορυφή της κούρσας, για πρώτη φορά στην καριέρα του στα MotoGP. Tελικά αρκέστηκε στην 2η θέση, το 2ο βάθρο του φέτος και τις επευφημίες 62,000 (μόνο) θεατών.

Στην 3η θέση ο Jorge Lorenzo δήλωσε πως με τη ζέστη και την έλλειψη δυνάμεων προς το τέλος του αγώνα, το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

Ο ομόσταυλός του Valentino Rossi με τη σειρά του είπε ότι κουράστηκε πάρα πολύ, αλλά είναι ευχαριστημένος που μετά από τρεις πτώσεις κατάφερε να οδηγήσει όπως ήθελε στον αγώνα.

Ο Andrea Dovizioso δεν κατάφερε και πάλι να μείνει στο γκρουπ των πρώτων μέχρι το τέλος και σκέπτεται να αλλάξει το στυλ οδήγησής του!

Στην 6η θέση ο Nicky Hayden που σίγουρα ήθελε κάτι παραπάνω μετά τις χθεσινές Κατατακτήριες, αλλά με πρόβλημα στην αριστερή ξύστρα δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο.

Ο Marco Simoncelli κέρδισε μια ωραία μάχη από τον Alvaro Bautista, τον Aleix Espargaro που στο τέλος έμεινε λίγο πίσω και τον Mika Kallio που έπεσε.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Hector Barbera, μπροστά από έναν αδιάφορο Loris Capirossi που αρκέστηκε στο να περάσει τους τραυματίες Hiroshi Aoyama & Randy De Puniet.

 

Κάντε κλικ στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Επόμενο άρθρο »

Ο Pedrosa αλλάζει τα δεδομένα στο Πρωτάθλημα!

« Προηγούμενο άρθρο

Επιτυχημένη η επιστροφή του Aoyama

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα