• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Pedrosa αλλάζει τα δεδομένα στο Πρωτάθλημα!
Ο Lorenzo πρέπει να προσέξει με +68 βαθμούς!
Νέα 30/08/2010 - 03:17

 

Απόψεις του Δημήτρη Διατσίδη

 

Ο Dani Pedrosa και η Honda RC212V του HRC πήραν μια πειστική 3η νίκη στη φετινή σεζόν, αλλάζοντας τα δεδομένα του Πρωταθλήματος!

Εξηγούμε: η διαφορά από τον Lorenzo μειώθηκε στο -68 και είναι μέσα σε πλαίσια ανατροπής, αν σκεφτούμε ότι σε λίγο θα δούμε την εφαρμογή του κανονισμού για τους 6 κινητήρες, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της βαθμολογίας. Ο Pedrosa μόλις σε αυτόν τον Αγώνα χρησιμοποίησε τον 4ο από τους 6 κινητήρες του, ενώ ο Lorenzo είχε ήδη κάνει 3 αγώνες με τον 4ο δικό του, γεγονός που σημαίνει ότι φτάνει προς το τέλος της ζωής του και ότι σύντομα θα χρησιμοποιήσει τον 5ο, όπως για παράδειγμα ο Spies. Έτσι μπορεί προς το τέλος της σεζόν ο οδηγός της Μ1 να χρειαστεί να ξεκινήσει με -10’’ διαφορά ή να χρησιμοποιεί «κουρασμένα» μοτέρ, σε αντίθεση με τον οδηγό του HRC.

Ένα άλλο γεγονός είναι η υπεροχή του κινητήρα της Honda σε τελική ταχύτητα και ιπποδύναμη, αφού τη στιγμή που πέρασε μπροστά ο Pedrosa στο ξεκίνημα του 8ου γύρου είχε ταχύτητα 312.6 χλμ/ώρα, ενώ ο Spies μόλις 298.5!, δηλαδή μια διαφορά 14.1 χλμ/ώρα, που θυμίζει τις διαφορές της Ducati από τους υπόλοιπους το 2007. Και έρχονται αγώνες σε ανοικτές πίστες με ευθείες των 310+, όπως οι Μαλαισία, Αυστραλία, Πορτογαλία, Ιαπωνία.

 

Μαθηματικά αν ο Pedrosa κερδίσει και τους 7 αγώνες που απομένουν και ο Lorenzo τερματίσει 3ος και στους 7, τότε παίρνει το Πρωτάθλημα o Lorenzo με +5 βαθμούς. Έχει λοιπόν το πάνω χέρι, αλλά και πάλι με το νέο κανονισμό των κινητήρων που προαναφέραμε, πολλά μπορεί να αλλάξουν και οι διαφορές να γίνουν μικρότερες ή μεγαλύτερες, ανάλογα από ποια πλευρά το δεις.

Επόμενο άρθρο »

Πάμε MotoGP @ Misano - Δηλώστε συμμετοχή

« Προηγούμενο άρθρο

Indy MotoGP: O Pedrosa πήρε μια πειστική νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα