• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τελικά πότε υπόγραψε ο Rossi
Τον Ιούνιο ο Rossi αποδέχτηκε το συμβόλαιο και το υπόγραψε τον επόμενο μήνα.
Νέα 24/08/2010 - 17:51

Πολλά έχουμε διαβάσει και άλλα τόσα έχουμε ακούσει φέτος για την πιο φημισμένη μεταγραφή που έγινε στο τέλος της πρώτης δεκαετίας των MotoGP. Το θέμα είναι ότι η Ducati ήθελε τον Valentino Rossi από το 2003 και μάλιστα του έκανε μία δελεαστική προσφορά τότε αλλά εκείνος προτίμησε να υπογράψει με την Yamaha σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε σε Ιταλική εφημερίδα. 

 

Ωστόσο οι συζητήσεις ήρθαν ξανά στο τραπέζι για την μετακίνησή του στην Ducati κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2009-2010 και ο Ιταλός άσσος είδε θετικά την πρόταση της Ducati και αυτό είναι ίσως ο λόγος που ο Casey Stoner φρόντισε από νωρίς να πάει στην εργοστασιακή Honda. Οι λεπτομέρειες όσων αφορά την μεταγραφή του στην Ducati του έγιναν πιο σαφείς στην αρχή της σεζόν, ενώ τον Ιούνιο ο Rossi αποδέχτηκε το συμβόλαιο και το υπόγραψε τον επόμενο μήνα. Η δε κοινοποίηση πήρε το δρόμο της στη συνέχεια.  

 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο Ιταλός πρόκειται να πάρει 13εκατ. ευρώ/χρόνο, με λίγα λόγια το ίδιο ποσό που του έδινε και η Yamaha. Όμως ο Rossi δεν νοιαζόταν τόσο για τον ποσό εκείνη την στιγμή που υπόγραφε το συμβόλαιο. Αυτό που αναζητούσε ήταν η νίκη του τίτλου με μία Ιταλική μοτοσυκλέτα, έναν Ιταλό αναβάτη να την οδηγεί και τόσους πολλούς θεατές και οπαδούς να θέλουν να δουν αυτόν τον τίτλο. Επιπλέον ο Rossi πιστεύει ότι θα χρειαστεί λιγότερη προσπάθεια στο να κερδίσει πάνω στην Ducati σε σύγκριση με το ρίσκο που πήρε με την μεταγραφή του στην Yamaha. Επίσης βλέπει ακόμη πιο θετικά το όλο πακέτο για το 2012 που θα επιστρέψουν τα χιλιάρια. Μήπως ξέρει κάτι παραπάνω για το μέλλον της Ducati μιας και είναι στενός φίλος του Preziosi;

 

Βέβαια για πολλούς παραμένει μεγάλο το ερώτημα για το αν ο Burgess και το επιτελείο του θα ακολουθήσουν τον Rossi στην Ducati. Είναι γεγονός ότι από το 2008 ο Burgess θεωρούσε ως σημαντικότερο αντίπαλο του Rossi τον Casey Stoner και έκτοτε συχνά έκανε δηλώσεις για τις ικανότητες του Αυστραλού οδηγού. Δεν αποκλείει κανείς λοιπόν την πιθανότητα να τον δει στο pit box του την επόμενη σεζόν. Από την άλλη πλευρά ο Guareschi δήλωσε πρόσφατα ότι θα υπάρξουν μετακινήσεις μηχανικών για το νέο pit box του Rossi, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το ποιοι θα απαρτίζουν το επιτελείο του.

Επόμενο άρθρο »

Παρουσίαση της Moriwaki MD250H

« Προηγούμενο άρθρο

Bridgestone: Τι θα έχει στην Indianapolis

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα