• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρουσίαση της Moriwaki MD250H
Πρώτα ήρθε η κατηγορία Moto2 και σύντομα θα δούμε την νέα Moto3
Νέα 25/08/2010 - 13:50

Οι ημέρες πλησιάζουν για την έναρξη του αγώνα της Indianapolis όπου θα κάνει την εμφάνισή της και μία ομάδα νεαρών αθλητών (ηλικίας 12-16 ετών), πάνω στη σέλα της νέας Moriwaki MD250H. Πρόκειται για μία ξεχωριστή εκδήλωση που ουσιαστικά έχει στόχο να αναγγείλει το μέλλον της κατηγορίας GP125, μια κατηγορία που θα αντικατασταθεί από τα τετράχρονα 250άρια. Πρώτα ήρθε η κατηγορία Moto2 και σύντομα, το 2012 θα δούμε την Moto3. 

 

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν για την νέα κατηγορία καθώς επίσης την μοτοσυκλέτα της Moriwaki. Η MD250H είναι εφοδιασμένη με μονοκύλινδρο κινητήρα της Honda που προέρχεται από το CRF250X. Στις ΗΠΑ, καθώς επίσης και σε κάποιες άλλες χώρες υπάρχει ενιαίο πρωτάθλημα με αυτές τις μοτοσυκλέτες. Στον συγκεκριμένο αγώνα τα φαβορί είναι ο Garrett Gerloff (πρωταθλητής 2009 USGPPRU MD250H), o Jake Lewis (πρωταθλητής 2008 MD250H) και οι φετινοί πρωτοπόροι της βαθμολογίας του θεσμού που υπάρχει στις ΗΠΑ, οι Peter Lanz και Stefano Mesa. 

 

Με την κατηγορία των πρωτότυπων τετράχρονων 250 να παίρνει άλλες διαστάσεις, εφόσον πλέον θα αντικαταστήσει τα GP125, οι Αμερικάνοι θεώρησαν μία καλή ευκαιρία να την προβάλουν. Βέβαια από την στιγμή που θα μπει στα MotoGP θα μπορούν οι βελτιωτές και οι ομάδες να χρησιμοποιήσουν κινητήρες και άλλων εταιριών και όχι μόνο της Honda. Ο κανονισμός της FIM απλά επιβάλλει κάθε κατασκευαστής Moto3 να μπορεί να διαθέσει τουλάχιστον 15 μοτοσυκλέτες και μάλιστα με τιμή κινητήρων κάτω από τα 10,000 Ευρώ.

Επόμενο άρθρο »

Ο Ben Spies πετυχημένος μέχρι στιγμής

« Προηγούμενο άρθρο

Τελικά πότε υπόγραψε ο Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα