• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ακατόρθωτο το επίτευγμα του Spencer
Όταν οδηγείς στα MotoGP δεν έχεις λόγο να οδηγείς και στην Moto2
Νέα 20/08/2010 - 12:26

Πέρασαν 25 ολόκληρα χρόνια από την χρονιά που ο Αμερικάνος Freddie “Fast Freddie” Spencer κέρδισε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ένα στα GP250 και ένα στα GP500, την ίδια χρονιά το 1985. Μια χρονιά, που με το που τερμάτιζε στα GP250 πηδούσε στη σέλα της νέας, συμβατικής πλέον V4 της Honda και κέρδιζε ξανά. Ο 31χρονος Valentino Rossi σε πρόσφατη αναφορά του δήλωσε ότι το επίτευγμα του Freddie Spencer ήταν μοναδικό για τα δεδομένα της εποχής και πιθανόν πλέον είναι αδύνατο να το επιτεύξει ξανά κάποιος άλλος αναβάτης.  

 

Θα αναρωτιόταν κανείς αν θα μπορούσε ένας αναβάτης σαν τον Valentino Rossi να συμμετάσχει την ίδια σεζόν στην νεοσύστατη Moto2 και τα MotoGP. Την απάντηση έδωσε ο ίδιος “Η Moto2 προσφέρει πολύ θέαμα και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για πολλούς αναβάτες αλλά δεν αποτελεί μία συναρπαστική μοτοσυκλέτα στην οδήγηση. Όταν οδηγείς στα MotoGP δεν έχεις λόγο να οδηγείς στην Moto2. Ίσως να έχει μεγαλύτερη νόημα το να οδηγείς μία GP250 ή στα World Superbikes”. Συμπληρώνοντας ο Rossi ανάφερε ότι από την στιγμή που τα MotoGP έχουν 18 αγώνες και η Moto2 έχει 17 είναι αδύνατο για κάποιο οδηγό να έχει τον χρόνο και την ενέργεια και για τις δύο κατηγορίες. “Για να ακολουθήσεις το πρόγραμμα όλης της αγωνιστικής σεζόν είναι αδύνατο. Απαιτείται πολύ μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος θα τα έχεις πάει χάλια και στις δύο κατηγορίες”.

 

“Ίσως στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω ένα αγώνα στο World Superbikes αλλά μόνο έναν αγώνα” πρόσθεσε ο Ιταλός αναβάτης που το 2011 θα αγωνίζεται με την κόκκινη Ιταλίδα.

Επόμενο άρθρο »

Η DORNA κινεί 210 εκατ. € φέτος!

« Προηγούμενο άρθρο

Φήμες περικοπών για την Rizla Suzuki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα