• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βrno live: Η 4η νίκη του Elias στην Moto2
Ο Ισπανός αύξησε την διαφορά του στους 55 βαθμούς
Νέα 15/08/2010 - 20:07

Ο αναβάτης της Gresini Racing, Toni Elias κέρδισε την τέταρτή του νίκη στην νέα κατηγορία της Moto2, γεγονός που του εξασφάλισε μεγαλύτερη διαφορά στην βαθμολογία. 

 

Με άψογο έλεγχο ο Ισπανός αναβάτης ζύγισε τον αγώνα και τον ανταγωνισμό και πήρε μία πειστική νίκη στην πίστα του Brno, που είναι και η εκατοστή θέση στο βάθρο της ομάδας Gresini Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Yuki Takahashi
Yuki Takahashi

 

Οι αναβάτες της Moto2 έκαναν αγώνα στην στεγνή πίστα του Brno σε αντίθεση με τους συναθλητές τους της GP125 που είχαν άστατες καιρικές συνθήκες και ξεκίνησαν με ελαστικά βροχής. Από την αρχή του αγώνα 9 αναβάτες έδωσαν μάχη σώμα με σώμα για την τριάδα του βάθρου, ανάμεσά τους και ο "pole man" Shoya Tomizawa καθώς επίσης και ο Jules Cluzel της Forward Racing που πλασαρίστηκε από την τρίτη σειρά της εκκίνησης. Ο Elias παρακολουθούσε στενά τους Andrea Iannone και Tomizawa και την κατάλληλη στιγμή, κάπου στα μέσα του αγώνα, πέρασε στην πρώτη θέση. Ο Elias κατάφερε να πλησιάσει τον ισχυρό Iannone και τον περάσει στον 13ο γύρο την στιγμή που ο Roberto Rolfo είχε μπει και εκείνος στην μάχη για την πρώτη τριάδα. Ωστόσο ο Rolfo εγκατάλειψε στον επόμενο γύρο από μηχανικό πρόβλημα. 

Andrea Iannone
Andrea Iannone

 

 

Ο έμπειρος Elias άρχισε αμέσως να χτίζει μία διαφορά ασφαλείας από τον Iannone, που δέχτηκε την επίθεση του Yuki Takahashi στον τελευταίο γύρο και του "έκλεψε" μέσα από τα χέρια την δεύτερη θέση. Η νίκη του Elias ήταν θριαμβευτική για τα δεδομένα της κατηγορίας. Οι αναβάτες Cluzel και Simon συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα ενώ ο Gabor Talmacsi τερμάτισε στην 6η θέση.  

Ο Thomas Luthi τερμάτισε στην 11η θέση που σημαίνει ότι ο Iannone ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς διαφορά από τον Luthi. Ο δε Elias αύξησε την βαθμολογική του διαφορά στους 55 βαθμούς με την εκπληκτική του νίκη.

 

Κάνοντας κλικ στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

 

Επόμενο άρθρο »

BRNO LIVE: YAMAHA & VALENTINO ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010

« Προηγούμενο άρθρο

Βrno live AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Lin Jarvis μας αποκαλύπτει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα