• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βrno live: Ο Lorenzo κυρίαρχος της χρονιάς
7 νίκες σε 10 αγώνες, απειλεί τα ρεκόρ του Rossi
Νέα 15/08/2010 - 17:56

 

O Jorge Lorenzo με ένα έξυπνο και σταθερό αγώνα, κέρδισε σχετικά άνετα τη μάχη με τον Pedrosa, που έληξε περίπου 7 γύρους πριν το τέλος, όταν η διαφορά τους άρχισε να μεγαλώνει. Ο Ισπανός οδηγός που φέτος φαίνεται ότι θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, πήρε την 7η νίκη της χρονιάς, ανεβάζοντας τη διαφορά του στους 77 βαθμούς.

Τυχαίο; Δεν νομίζω, αφού έχει κυριαρχήσει σε μια σεζόν που όλοι πιέζονται πολύ και οδηγούνται σε λάθη – του Rossi μη εξαιρουμένου – ενώ ο ίδιος με σταθερή απόδοση, στρωτή οδήγηση και σωστή συνεργασία με τους μηχανικούς του είναι ο πιο ετοιμοπόλεμος συνδυασμός σε όλες τις συνθήκες. «Αγρίεψα χτες με την πτώση σου στις Κατατακτήριες και αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί έτσι μπορεί να πέσω, αλλά συγχρόνως με κάνει να οδηγώ καλύτερα», είπε ο Jorge. «Ναι, στόχος μου είναι να τερματίζω και να κοιτάω τους βαθμούς, όπως είπα την Πέμπτη, αλλά άμα μπορώ να κερδίσω, δεν θα κλείσω το γκάζι ή δεν θα αυτοπεριοριστώ στη 2η θέση», συμπλήρωσε.

 

Από κει και πέρα ο Dani Pedrosa και η εργοστασιακή του Honda ήταν άξιοι αντίπαλοι, μέχρι εκείνο το σημείο. Ο πολύς αέρας, σύμφωνα με τον Dani είναι ο κύριος λόγος που η απόδοσή τους δεν έφθασε τα χθεσινά επίπεδα: «Είχα αρκετό σπινάρισμα, ίσως ο αέρας και η πρωινή βροχή άλλαξαν τα δεδομένα και δεν μπορούσα να πάω όσο γρήγορα, όσο χθες».

Ο τρίτος της παρέας του βάθρου, ο Casey Stoner έριξε το βάρος της ήττας στο βάρος! «Είχαμε πολύ βάρος μπροστά και η μοτοσυκλέτα μου άνοιγε τη γραμμή, μετά τη μέση του αγώνα η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά και άλλοι οδηγοί είχαν ανάλογα προβλήματα», είπε ο Αυστραλός. «Μάλλον οι κουρασμένοι κινητήρες φταίνε για την πτώση απόδοσης σε χρόνους σε σχέση με πέρυσι, αλλά και ο δυνατός αέρας», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Στην 4η θέση της κατάταξης ο Ben Spies απέτυχε να ολοκληρώσει την καλή επίδοση που είχε στις δοκιμές, αλλά δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα το να κρατηθεί μπροστά από τον Valentino Rossi που φάνηκε χωρίς κέφι στον αγώνα. Πίσω του ο Nicky Hayden έκανε έναν καλό αγώνα σε σχέση με το πληγωμένο του από χθες αριστερό καρπό.

Ο Colin Edwards και πάλι απέτυχε να μπει στην εξάδα, κάτι που είχε ως στόχο.

Η μεγάλη μάχη της ημέρας έγινε τελικά για την 8η θέση με νικητή τον Marco Melandri που μετά από δύσκολο ξεκίνημα στις δοκιμές, βρήκε τον εαυτό του στον αγώνα και κέρδισε τους Barbera, De Puniet, Simoncelli, καθώς και τον Kallio που έπεσε στη διάρκεια αυτής της μάχης.

 

Κάνοντας κλικ στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Επόμενο άρθρο »

Βrno live AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Lin Jarvis μας αποκαλύπτει

« Προηγούμενο άρθρο

Βrno live: Νίκη του Terol στα GP125

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα