• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βrno live: Νίκη του Terol στα GP125
Πρώτος με διαφορά 20'' από τον Espargaro!
Νέα 15/08/2010 - 17:17

Ο αναβάτης της Bancaja Aspar, Nicolas Terol κυριάρχησε στην κατηγορία των GP125 στην πίστα του Brno έπειτα από τις καλοκαιρινές δοκιμέ,ς ενώ ο Marc Marquez τερμάτισε στην 7η θέση. 

 

Υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα λόγω της αστάθειας των καιρικών συνθηκών με τις περισσότερες ομάδες να σπεύδουν στην αλλαγή των ελαστικών και του set up των μοτοσυκλετών τους, εφόσον ο αγώνας είχε χαρακτηριστεί ως βρόχινος. Ωστόσο κατά την διάρκεια του αγώνα η πίστα άρχισε να στεγνώνει με γρήγορο ρυθμό αλλά όσοι έκαναν την σωστή επιλογή ελαστικών βρέθηκαν κερδισμένοι. 

 

Ο Terol είχε επιλέξει ελαστικά βροχής και στους δύο τροχούς της μοτοσυκλέτας του γεγονός που του επέτρεψε να πάρει άμεσα τα ηνία του αγώνα και να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από τον Efren Vazquez και τον Pol Espargaro, αναβάτες της Tuenti Racing. Ο Terol επέστρεψε δυνατός από τον πρόσφατο τραυματισμό του που ήταν και η αιτία της απουσίας του από τον γύρο της Γερμανίας.  

Efren Vazquez
Efren Vazquez

 

Η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου έγινε στην ουσία μεταξύ των Vazquez και Espargaro, που σύντομα τους πλησίασε και ο Esteve Rabat της Blusens-STX. Μεγάλη προσπάθεια έκανε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Marc Marquez να μείνει μαζί τους αλλά ο πόνος από την εξάρθρωση στον ώμο του (που έγινε από πτώση τις προηγούμενες ημέρες) του έκανε δύσκολη την ζωή στην διάρκεια του αγώνα. Ο Rabat πέρασε τον Vazquez τρεις γύρους πριν από το τέλος του αγώνα και ο Vazquez έπεσε στον τελευταίο γύρο στην προσπάθειά του να ανακτήσει τη θέση του. 

Pol Espargaro
Pol Espargaro

 

Τελικά, ο Terol ήταν ο νικητής της ημέρας, τερματίζοντας με την εκπληκτική διαφορά των 20.351δευτ. από τον Espargaro ενώ ο Rabat έκλεισε την τριάδα του βάθρου. Ο Jonas Folger και το ντόπιος Jakub Kornfeil συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα στην κατηγορία των GP125. Μπορεί να έχασε θέσεις στην αρχή του αγώνα ο Bradley Smith αλλά κατάφερε να προοδευτικά να ανέβει στην 6η θέση.

Στην βαθμολογία προηγείται ο Marc Marquez με διαφορά 15 βαθμών από τον Espargaro.

Επόμενο άρθρο »

Βrno live: Ο Lorenzo κυρίαρχος της χρονιάς

« Προηγούμενο άρθρο

Βrno live: Οι μεταγραφές του 2011, μέρος 101ο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα