• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring Moto2: Όλα λειτούργησαν υπέρ του Toni Elias
Πήρε την 3η φετινή του νίκη και αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία
Νέα 18/07/2010 - 20:52

 

Ο Toni Elías που οδηγεί για την Gresini Racing, είναι ο μεγάλος νικητής του Αγώνα στην Γερμανία, μετά από έναν πολύ καλό και εμπνευσμένο αγώνα.

 

Στο ξεκίνημα οι 2 οδηγοί της Fimmco Speed Up, ο Gabor Talmacsi και ο Andrea Iannone, έφυγαν μπροστά με τον Julián Simón (Mapfre Aspar) να τους ακολουθεί. Μετά από λίγο – εκτός από την αναμενόμενη πτώση της πρώτης στροφής – ο Yuki Takahashi (Tech 3 Racing) και αργότερα ο Simón έπεσαν, όπως και ο Γερμανός Arne Tode (Racing Team Germany), που εντυπωσίασε στις δοκιμές, μαζί με τους Alex Debón (Aeroport de Castelló-Ajo), Sergio Gadea (Tenerife 40 Pons) και τον Thomas Lüthi (Interwetten Moriwaki Racing).

Έτσι η μεγάλη πλειοψηφία των αντιπάλων του Elias στη βαθμολογία έμειναν εκτός. Ο Ισπανός οδηγός 11 γύρους πριν το τέλος άρχισε να μειώνει σημαντικά τη διαφορά του από τους 2 πρώτους. Πέρασε αρχικά τον Talmacsi –που εμφανώς είχε πρόβλημα με τα λάστιχά του – μαζί με τον Simone Corsi (JiR Moto2) που τον ακολούθησε μέχρι τον 20ο γύρο, όταν έπεσε και αυτός!

 

Ο Elías έφτασε και σχετικά εύκολα πέρασε τον Iannone, που προφανώς όπως ο ομόσταυλός του είχε διαλέξει μαλακότερα λάστιχα που τους έφεραν μπροστά με πάνω από 7’’ διαφορά.

Αντίστοιχα ανοδική πορεία είχε και ο Roberto Rolfo (Italtrans STR) που ανέβηκε στο τελικά στο βάθρο μετά από 6 χρόνια – από τα 250 το 2004. Στον τελευταίο γύρο ο Rolfo χρειάστηκε να δώσει σκληρή μάχη με τον Fonsi Nieto (G22 Holiday Gym), τη στιγμή που ο Elías περνούσε τη γραμμή του τερματισμού 3.297 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Iannone.

Ο Nieto έμεινε τελικά 4ος, με τους Karel Abraham (Cardion AB Motoracing) 5ο και τον Talmacsi 6ο. Στην 7η θέση ο νεοφερμένος Αυστραλός Damian Cudlin που αντικαθιστά τον Pons στην ομάδα Tenerife 40 Pons.

 

Τώρα ο Elías με 136 β., είναι 42 βαθμούς μπροστά από τον Lüthi, ενώ ο Iannone ανέβηκε στην 3η θέση με 46 β. Διαφορά από τον πρωτοπόρο.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring GP125: 5η συνεχόμενη νίκη για τον Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: O Pedrosa νικητής, ο Rossi Μαχητής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα