• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: O Pedrosa νικητής, ο Rossi Μαχητής
Η Honda ξανά στις νίκες, ο Valentino ξανά στις καρδιές όλων
Νέα 18/07/2010 - 18:35

 

Ο Dani Pedrosa έφερε ξανά την Honda στην κορυφή, μετά από έναν καταπληκτικό – επεισοδιακό αγώνα, στο Β’ μέρος του οποίου ο μικρόσωμος Ισπανός απέδειξε ότι έχει μεγάλα προτερήματα που τον κατατάσσουν δίκαια στους κορυφαίους οδηγούς των τελευταίων χρόνων.

 

Στον 10ο γύρο του αγώνα, μετά από πτώση του Randy De Puniet, τον οποίο δεν κατάφεραν να αποφύγουν οι Espargaro – Bautista, βγήκε η κόκκινη σημαία και διακόπηκε η διαδικασία μέχρι να καθαριστεί η πίστα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό οι τρεις αυτοί οδηγοί έμειναν εκτός συνέχειας, αφού δεν έφτασαν στα πιτς εγκαίρως με τη μοτοσυκλέτα τους. Επίσης ο Colin Edwards που είχε πέσει νωρίτερα, δεν είχε βέβαια την ευκαιρία να ξαναξεκινήσει, στην 2η εκκίνηση που θα γινόταν για ένα νέο αγώνα 21 γύρων.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Lorenzo προηγείτο με τον Pedrosa κοντά του και τους Stoner, Dovizioso, Rossi, Barbera, να ακολουθούν και έτσι να παίρνουν με αυτήν τη σειρά τις θέσεις για την 2η εκκίνηση.

Αυτό το 2ο μέρος ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό με τους 2 Ισπανούς Pedrosa – Lorenzo να μονομαχούν για τη νίκη, με τελικό νικητή τον οδηγό της Honda.

Για το τρίτο σκαλί του βάθρου η μάχη κράτησε κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στροφή, όταν μετά από μια σειρά αλληλοπροσπερασμάτων, ο Stoner στέρησε την 3η θέση από τον Rossi, που ούτε και ο ίδιος πίστευε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τόσο δυναμικά στην επιστροφή του, μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο Mugello.

O Andrea Dovizioso που αρχικά έμεινε κοντά στους δύο πρώτους έχασε σταδιακά θέσεις, για να σώσει την κατάσταση στον τελευταίο γύρο, που άντεξε την τελική επίθεση των Simoncelli – Hayden . Πίσω από τον Αμερικανό της Ducati, ο συμπατριώτης του Ben Spies που έφτασε αθόρυβα στην 8η θέση. Πίσω του ο Hector Barbera, στον μέχρι τώρα καλύτερό του αγώνα. Ο Marco Melandri έμεινα αρκετά πιο πίσω στην 10η θέση, ενώ τη μάχη των 2 τελευταίων θέσεων κάρδισε πάνω στο νήμα ο Capirossi, από τον De Angelis (που αντικατέστησε τον Aoyama.

 

Αυτό που έμεινε από τον Αγώνα, περισσότερο από τη νίκη του Dani, είναι η ηρωική προσπάθεια του Rossi και οι φοβεροί χρόνοι του, τη στιγμή που απέχει ακόμη αρκετά από το να χαρακτηριστεί καλά από φυσική κατάσταση. Από μαχητικότητα όμως! Εκπληκτικός και με απύθμενα ψυχικά αποθέματα.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Moto2: Όλα λειτούργησαν υπέρ του Toni Elias

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Η βροχή αλλάζει τα δεδομένα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα