• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η πρόοδος της Forward Racing
Εργάζονται πάνω σε μία πολύ καλή βάση.
Νέα 13/07/2010 - 21:20

Πρόκειται για μία από τις ομάδες της Moto2 που έχει καταφέρει να ανέβει στην υψηλότερη θέση του βάθρου έστω και σε ένα μόνο αγώνα με τον Jules Cluzel. Team manager της ομάδας είναι ο Andrea Dosoli, πρώην EFI engineer της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki των MotoGP. Η Forward Racing είναι εφοδιασμένη με πλαίσιο της Suter και έχει κάνει σημαντικές βελτιώσεις από την αρχή της σεζόν μέχρι τον 7ο αγώνα της Ισπανίας. 

 

Στο σύνολο η μοτοσικλέτα της Suter είναι πολύ καλή για αυτό και δεν ήταν αναγκαία η χρήση πολλών πλαισίων από την αρχή της σεζόν όπως έχει γίνει με άλλες ομάδες. Τελικά χρησιμοποίησαν μόνο ένα καινούργιο πλαίσιο και δύο διαφορετικά ψαλίδια. Στις δοκιμές που έγιναν στην νέα πίστα της Aragon η ομάδα δοκίμασε ένα καινούργιο πλαίσιο καθώς επίσης νέα σετάρισμα στις αναρτήσεις και την γεωμετρία. 

 

Η αεροδυναμική της μοτοσικλέτας, κοινώς το κουστούμι των πλαστικών, έχει εξελιχθεί σε αεροσήραγγα γεγονός που επιβεβαιώνει την πολύ καλή αεροδυναμική της και τον μικρό συντελεστή τριβής καθώς επίσης την πολύ καλή παροχή αέρα στο σύστημα ψύξης. Μικρές αλλαγές έγιναν στο ram-air που συντέλεσαν στην αύξηση της πίεσης στο φιλτροκούτι κατά 10%. 

 

Όσον αφορά την εξάτμιση, που αποτελεί έναν από τους παράγοντες που μπορεί κανείς να διαμορφώσει για να κερδίσει στις υψηλές ή τις μεσαίες στροφές, η ομάδα δεν έχει κάνει ιδιαίτερη επένδυση σ’αυτό τον τομέα. Εξαίρεση αποτελεί το γεγονός ότι στο Mugello δοκίμασαν μία καινούργια εξάτμιση που αύξησε την ροπή του μοτέρ στις μεσαίες στροφές.

Επόμενο άρθρο »

Ο Alex De Angelis και πάλι στα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

6ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνησης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα