• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
7ος Αγώνας - GP Μ.Βρετανίας (Silverstone
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP Κατατακτήριες
Pole Position και νέο ρεκόρ για τον Fabio Quartararo
Νέα 24/05/2025 - 15:11

Ο Fabio Quartararo πήρε την τρίτη συνεχόμενη Pole Position φέτος, αποδεικνύοντας την ταχύτητά του, αλλά και τη βελτίωση που έχει επέλθει για τη μοτοσυκλέτα της Yamaha

Μετά τα πρώτα περάσματα των Πρώτων Κατατακτηρίων, στις θέσεις πρόκρισης βρίσκονταν οι Raul Fernandez και Maverick Viñales

Σύντομα όμως ο Pedro Acosta ανέβηκε στην πρώτη θέση με 8:30 λεπτά να απομένουν και ο Joan Mir πήρε τη δεύτερη θέση πρόκρισης. 

Φτάνοντας στα τελευταία δύο λεπτά ο Viñales αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις τελικές του επιθέσεις, ενώ ο Raul Fernandez επέστρεψε στη δεύτερη θέση με  λεπτό να απομένει. 

Ο Ισπανός πανηγύρισε λίγο πρόωρα αυτή την πρώτη θέση, καθώς πίσω του έρχονταν οι δύο εργοστασιακές Honda και ο Franco Morbidelli με γρήγορους γύρους. 

Τελικά ο Luca Marini ανέβηκε στην πρώτη θέση και πήρε την πρόκριση, με τον Morbidelli να περνάει και αυτός στις δεύτερες κατατακτήριες, έχοντας τη δεύτερη θέση.

Μπαίνοντας στις δεύτερες κατατακτήριες ήταν η Yamaha που προηγήθηκε στην αρχή, πρώτα με τον Alex Rins και αμέσως μετά με τον Fabio Quartararo. Η δεύτερη όμως προσπάθεια του Marc Marquez τον έφερε στην προσωρινή Pole Position, με 1:57.914.

O Ισπανός της εργοστασιακής Ducati έμεινε εκεί μέχρι τις τελικές επιθέσεις, όπου αρχικά πέρασε πρώτος ο Francesco Bagnaia με 1:57.822 και αμέσως μετά το σημείο αναφοράς μετακίνησε στο 1:57.542 o Alex Marquez

Όμως ήταν για άλλη μια φορά η μέρα του Fabio Quartararo, με τον Γάλλο να ολοκληρώνει την τελευταία του προσπάθεια σε 1:57.233, να σπάει το ρεκόρ του Alex Marquez από χθες και να παίρνει την τρίτη συνεχόμενή του Pole Position

O Marc Marquez είχε ξεκινήσει έναν καλό τελευταίο γύρο, όμως έκανε λάθος στις στροφές Maggots και Becketts (εκεί που λίγο νωρίτερα είχε κάνει λάθος και ο Bagnaia) και έτσι ο Γάλλος έμεινε τελικά στην πρώτη θέση. 

Ο Alex Marquez θα ξεκινήσει για άλλη μια φορά από την πρώτη σειρά, όντας ανάμεσα στους Quartararo και Bagnaia, που βρίσκεται στην τρίτη θέση. 

Είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Marc Marquez δεν ξεκινάει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, πήρε όμως την τέταρτη θέση, με τους Fermin Aldeguer και Jack Miller να ακολουθούν. 

Στην τρίτη σειρά βρίσκονται οι Fabio Di Giannantonio, Luca Marini και Johann Zarco (που είχε πτώση στα τελευταία στάδια), μπροστά από τους Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi και Alex Rins

 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto3 Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
TO GP ΣΤΟ SILVERSTONE ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο JOHANN ZARCO
  • O MARC MARQUEZ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
  • Ο MILLER KAI O OLIVEIRA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ