• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull MotoGP Rookies Cup 2ος γύρος
Καρό σημαία είδε πρώτος ο Kent αλλά νικητής ήταν ο Ruiz.
Νέα 28/06/2010 - 08:04

Στην φημισμένη πίστα του Assen φιλοξενήθηκε ο 2ος γύρος του Red Bull MotoGP Rookies Cup. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και ο Daniel Ruiz ήταν ο νικητής του έπειτα από έναν σχεδόν τέλειο αγώνα. Ο 18άχρονος Ισπανός πήρε την νίκη έπειτα από την λήξη του αγώνα και την επίπληξη του Βρετανού οδηγού Danny Kent με ποινή εφόσον είχε εκτελέσει προσπέραση στην τελευταία στροφή της πίστας ενώ είχε σηκωθεί η κίτρινη σημαία από του κριτές. Ο 16άχρονος Βρετανός Harry Stafford έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο βάθρο συμπληρώνοντας την τρίτη θέση. 

 

Ο αγώνας ήταν κάτι παραπάνω από συναρπαστικός με 7 αναβάτες να κρατούν τους θεατές με κομμένη την ανάσα σε όλη την διάρκεια των 16 γύρων του. Ο Σουηδός Alex Kristiansson τέθηκε επικεφαλής από την εκκίνηση καθώς ο pole man Hiura είχε άλλη μία κακή εκκίνηση κι έπειτα από τους πρώτους γύρους έχασε πολλές θέσεις φθάνοντας πίσω στην 10η. Αργότερα, μπροστά έπαιζαν 7 αναβάτες οι Ruiz, Kristiansson, Hiura, Stanfford, Gagne, και Kalia

 

Ωστόσο ο Hiura έμεινε από μηχανικό πρόβλημα μόλις 6 γύρους πριν το τέλος του αγώνα (έφυγε το σωληνάκι του καυσίμου) και ο Kristiansson που ήταν στο slip streaming του αναγκάστηκε να κόψει για να τον αποφύγει κι έχασε επαφή με τους πρώτους. Έπειτα από πολλές προσπάθειες ο Ruiz κατάφερε να πάρει μία ανάσα διαφοράς ενάμιση δευτερολέπτου μόλις ενάμιση γύρο πριν το τέλος του αγώνα. 

 

Ο Kent ήταν ο πιο αποφασιστικός από το γκρουπ των αναβατών που ακολουθούσε κι όλα συνέβησαν ελαφρώςπριν τη λήξη του αγώνα. Σε μία ανοιχτή αριστερή στροφή επιτέθηκε στον Ruiz στα φρένα μέσα στο σικαίην, πέρασε τον Ruiz χωρίς όμως να δει τις κίτρινες σημαίες που κυμάτιζαν και τερμάτισε μπροστά από τους Ruiz και τους Stafford, Gagne, Galia και Kristiansson.

Επόμενο άρθρο »

Εκπληκτικός ο De Puniet

« Προηγούμενο άρθρο

Σημαντική η 2η θέση για τον Elias

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα