• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
19ος Αγώνας - GP Μαλαισίας (Sepang)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η ομάδα της Ducati Lenovo κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων στο MotoGP
Αγώνες 28/10/2024 - 08:19

Χάρη σε μια ακόμη λαμπρή νίκη από τον Bagnaia και με τον Bastianini να τερματίζει 14ος μετά από πτώση, ενώ ο Jorge Martín ήταν 2ος με την Desmosedici GP της Pramac Racing Team, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων κατακτήθηκε από την Ducati Lenovo.   

Ο Francesco Bagnaia και η ομάδα της Ducati Lenovo σημείωσαν μια σημαντική νίκη στον Αγώνα Grand Prix της Ταϊλάνδης των 26 γύρων, ο οποίος διεξήχθη σε βρεγμένες συνθήκες στο Chang International Circuit. Ο Εnea Bastianini έφτασε στην καρό σημαία στην 14η θέση, μετά την πτώση στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Ο Bagnaia είχε μια καλή εκκίνηση από την pole, πριν γεφυρώσει τη διαφορά από τον Martín και πάρει το προβάδισμα στον 5ο γύρο, καθώς ο αντίπαλος ανοίχτηκε ύστερα από λάθος. Στη συνέχεια, ο Pecco έπρεπε να υπερασπιστεί τη θέση του από έναν ανανεωμένο Marc Marquez, με τον τελευταίο να γλιστράει έξω από την πίστα με 13  γύρους να απομένουν. Από εκεί και πέρα, ο ισχύων παγκόσμιος πρωταθλητής διαχειρίστηκε τέλεια το περιθώριο του έναντι των ακόλουθων αναβατών καθώς, τελικά, πέρασε τη γραμμή τερματισμού ως μοναχικός νικητής.

Ο Bastianini έχασε αρκετές θέσεις στην εκκίνηση λόγω καθυστέρησης με αντίπαλο στην πρώτη στροφή. Αφού βρέθηκε εκτός της πρώτης δεκάδας, ο Enea κατάφερε να επιστρέψει στην 6η θέση, πριν χάσει το μπροστινό στη στροφή 8 κατά τη διάρκεια του 9ου γύρου. Κατάφερε να επανενταχθεί στον Αγώνα και να επιστρέψει στην πρώτη 15άδα για να τερματίσει 14ος.

Καθώς το 18ο Grand Prix της σεζόν έφτασε στο τέλος του, ο Bagnaia εξακολουθεί να είναι 2ος στην κατάταξη του πρωταθλήματος, αν και τώρα με διαφορά 17 βαθμών από τον Martín. Ο Bastianini είναι 4ος, με 108 βαθμούς διαφορά και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης για τον τίτλο.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος Κατασκευαστών της Ducati, η ομάδα της Ducati Lenovo εξασφαλίζει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ομάδας 2024. Η ομάδα της Ducati Lenovo θα επιστρέψει στη δράση την Παρασκευή στο Sepang International Circuit στη Μαλαισία, για την προτελευταία διοργάνωση της σεζόν.

Francesco Bagnaia (#1 Ducati Lenovo Team) – 1ος

«Σήμερα το πρωί, μετά την προθέρμανση, δεν ήμουν χαρούμενος. Δεν ανησυχούσα, ωστόσο, γιατί ήξερα ότι είχαμε τη δυνατότητα να τα πάμε καλά, αλλά έπρεπε να διορθώσουμε κάτι όσον αφορά τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στο φρενάρισμα: τα καταφέραμε και ένιωσα αμέσως καλύτερα. Όταν ο Jorge προσπάθησε να απομακρυνθεί νωρίς, επέλεξα να περιμένω μερικούς γύρους καθώς είχα παρατηρήσει ότι έπαιρνε πολλά ρίσκα. Η μάχη με τον Marc (ο Márquez ήταν πολύ καλός και πριν από την πτώση του), κάναμε πραγματικά απίστευτο ρυθμό. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην ομάδα, γιατί ως συνήθως έχουν κάνει φανταστική δουλειά».

Εnea Bastianini (#23 Ducati Lenovo Team) – 14ος

«Ήμασταν σε θέση να τα πάμε καλά. Δυστυχώς, με έσπρωξαν στην πρώτη στροφή και έχασα πολύ στην ευθεία – συν ότι η ορατότητα ήταν πολύ χαμηλή στα πρώτα στάδια του Αγώνα. Στη συνέχεια, γύρο με γύρο, κατάφερα να βρω τη σωστή αίσθηση και ανέβηκα κάποιες θέσεις, αλλά ήμουν πολύ στο όριο και κατέληξα να χάσω το μπροστινό στη στροφή 8. Είναι κρίμα, δεν περίμενα να συμβεί αυτό. Ευτυχώς, μπόρεσα να επανέλθω και να κερδίσω μερικούς βαθμούς».

 

Luigi Dall'Igna – Γενικός Διευθυντής Ducati Corse

«Ήταν ένας δύσκολος Αγώνας. Είναι εύκολο να κάνεις λάθος σε αυτές τις συνθήκες: πρέπει να τα δώσεις όλα για να κερδίσεις, αλλά ταυτόχρονα να είσαι προσεκτικός, γιατί ένα λάθος είναι πάντα προ των πυλών. Πρέπει να συγχαρώ τον Pecco και τον Jorge για τη σημερινή απίστευτη εμφάνιση. Είναι πλέον και επίσημα μια αμφίδρομη μάχη για τον τίτλο, επί ίσοις όροις. Στόχος μας είναι να τους δώσουμε όλες τις πληροφορίες ώστε να έχουν το κατάλληλο στήσιμο της μοτοσυκλέτας τους και να κερδίσει ο καλύτερος. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρουν πολύ περισσότερο ενθουσιασμό σε εμάς καθώς και σε όλους τους Ducatisti».

« Προηγούμενο άρθρο

O Bagnaia νικάει τον Martin με βροχερό καιρό στην Ταϊλάνδη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
MARTIN vs BAGNAIA: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ;
  • Ο JORGE MARTIN ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΩΝ 17 ΒΑΘΜΩΝ
  • Ο PECCO BAGNAIA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ