• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
19ος Αγώνας - GP Μαλαισίας (Sepang)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Bagnaia νικάει τον Martin με βροχερό καιρό στην Ταϊλάνδη
Αγώνες 27/10/2024 - 19:38

Ο Bagnaia παραμένει ήρεμος υπό την πίεση για να ξεφύγει από τον αντίπαλο του τίτλου και να κερδίσει την πρώτη του νίκη σε βρεγμένες συνθήκες στο MotoGP™ καθώς ο Marquez και ο Bastianini πέφτουν στην Buriram

Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) κυριάρχησε με μια εκπληκτική νίκη σε βρεγμένη πίστα υπό πίεση στο PT Grand Prix της Ταϊλάνδης. Ο Νο 1 πάλεψε με τον Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) για το προβάδισμα προτού το #93 πέσει μένοντας εκτός μάχης, αφήνοντας τον Bagnaia να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να παραμείνει μπροστά για να ξεφύγει από τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing) σχεδόν τρία δευτερόλεπτα.

Με αυτή τη διαφορά στην κορυφή που μειώνεται στους μόλις 17 βαθμούς με δύο αγωνιστικά Σαββατοκύριακα να απομένουν, τώρα είναι επίσημα δύο διεκδικητές για τον τίτλο. Η μάχη είναι σε εξέλιξη! Πίσω από αυτή τη μάχη υπήρχε μια άλλη, με τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) να διεκδικεί την τελευταία θέση στο βάθρο μετά από μια εκπληκτική αναμέτρηση ενάντια στον Jack Miller της Red Bull KTM Factory Racing.

Υπήρχε δράμα πριν ξεκινήσει το Grand Prix, με τις βροχερές συνθήκες να οδηγούν σε πτώση του Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) στον γύρο σχηματισμού. Ωστόσο, έκανε την εκκίνηση, και καθώς οι ουρανοί πάνω από την Buriram συνέχιζαν να σκοτεινιάζουν, τα φώτα έσβησαν για να αποφασιστεί ο νικητής του Grand Prix της Ταϊλάνδης 2024.

Ο Martin έκανε την καλύτερη εκκίνηση, αρπάζοντας το πλεονέκτημα προς τη στροφή 1, καθώς ο Bagnaia έμεινε στη 2η θέση, ο Marquez ανέβηκε στην 3η και ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) έχασε μια θέση καθώς ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) ήταν στην επίθεση.

Οι αντίπαλοι του Πρωταθλήματος άρχισαν να μονομαχούν – κλείνοντας τη διαφορά στους πρώτους γύρους καθώς ο Μartin έκανε ένα λάθος και ανοίχτηκε με τον Bagnaia να περνάει, αλλά το #89 απάντησε γρήγορα καθώς πέρασε τον Ιταλό στη στροφή 4. Ο Μartin άρχισε να επεκτείνει τη διαφορά σε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τον Bagnaia, με τον Marquez στην ουρά τους καθώς ο Acosta μονομάχησε με τον Quartararo. Στη συνέχεια, ο Acosta πέρασε, καθώς ο Quartararo είχε χειρότερη μοίρα μετά από επαφή με τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing). Στον Ιταλό δόθηκε ποινή μεγάλου γύρου και ο Γάλλος κατάφερε να επιστρέψει πίσω.

Στο μπροστινό μέρος, στον 5ο γύρο ο Martin έκανε ένα κρίσιμο λάθος και ανοίχτηκε πολύ στη στροφή 3 μένοντας στην τρίτη θέση – πίσω από τον Marc Marquez. Αυτό έδωσε στον Bagnaia το προβάδισμα και συνέχισε να έχει καλό ρυθμό καθώς το #93 συνέχισε να τον σκιάζει. Περισσότερο δράμα συνέβη στο μεταξύ, καθώς η μέρα του Morbidelli σύντομα πήγε από το κακό στο χειρότερο, πέφτοντας στη στροφή 8, λίγες στιγμές πριν σταματήσει και το Grand Prix του Bastianini στη στροφή 8, με το #23 να χάνει το μπροστινό μέρος και να τερματίζει κάθε ελπίδα για βαθμούς. Στον 9ο γύρο ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) είχε επίσης αποχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, ο Marc Marquez ξεκίνησε την επίθεση για τη νίκη, με μια κίνηση από την εσωτερική στην τελευταία στροφή αλλά ο Bagnaia πέρασε και πάλι μπροστά στην έξοδο της στροφής. Ο Marc Marquez έκανε την επόμενη επίθεσή του στον 13ο γύρο, μη μπορώντας και πάλι να μείνει μπροστά στην έξοδο της στροφής, με τον Bagnaia να αντεπιτίθεται. Ο Marc Marquez συνέχισε να πιέζει στο όριο, αλλά στη συνέχεια έκανε ένα κρίσιμο λάθος στη στροφή 8 γλιστρώντας στην πίστα και κρατώντας τη μοτοσυκλέτα με το γόνατό του και παραλίγο να σώσει την πτώση αλλά το κερμπ σταμάτησε την προσπάθειά του. Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν πίσω στον 14ο γύρο, προωθώντας τον Martin στη 2η θέση.

Οι δύο πρώτοι ήταν πολύ μπροστά πλέον στον Αγώνα. Ήταν ένα συναρπαστικό φινάλε στο Grand Prix, καθώς οι γύροι τελείωναν αλλά σε χρόνο που πρέπει να φαινόταν σαν ώρες για τον Bagnaia, ενώ πίσω υπήρχε ένα απίστευτο σόου διαφορετικού είδους. Μετά τα προηγούμενα δράματά του, ο Acosta είχε και πάλι μάχες με τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) και κατάφερε να περάσει τον Νοτιοαφρικανό, και μετά τον Miller. Ο Αυστραλός έδωσε μια εκπληκτική μάχη καθώς οι δυο τους πήγαιναν ο ένας δίπλα στον άλλο και με όλους τους τρόπους σε ένα παιχνίδι υψηλής ταχύτητας, αλλά στο τέλος ο Αcosta κατάφερε να περάσει.

Στην κορυφή ο Bagnaia σφράγισε τη νίκη. Σχεδόν με τρία δευτερόλεπτα διαφορά και παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο MotoGP™ σε βρεγμένες συνθήκες πίστας, ο πρωταθλητής μείωσε με τη νίκη του τη διαφορά στους 17 βαθμούς πριν από τα δύο τελευταία Grand Prix. Με πολλά να διακυβεύονται η ψυχραιμία του Martin στη 2η θέση διασφαλίζει ότι υπάρχει ακόμα κάποια διαφορά τουλάχιστον από το να είχε ρισκάρει και να είχε μια πτώση, παραχωρώντας το προβάδισμα στον τίτλο. Και δεν το έκανε.

Ο Acosta ολοκλήρωσε το βάθρο τερματίζοντας μπροστά από τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) καθώς ο Ιταλός έκανε τον δικό του τελευταίο Αγώνα. Ο Miller αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την 5η θέση, μπροστά από τον συναθλητή του Binder, με τον αναβάτη της Aprilia Racing, Maverick Viñales να ακολουθεί. Το #12 ήταν άλλα 2.60 δευτερόλεπτα πίσω, περνώντας τη γραμμή τερματισμού μπροστά από τον Johann Zarco της CASTROL Honda LCR στην 8η θέση που πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της Honda της σεζόν μέχρι στιγμής.

Εν τω μεταξύ, ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) και ο Alex Marquez ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα μετά από ένα δραματικό GP της Ταϊλάνδης. Ο Marc Marquez ανέκαμψε στην 11η θέση, κερδίζοντας βασικούς βαθμούς αφού κέρδισε τους Luca Marini (Repsol Honda Team), Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR), Bastianini και Joan Mir (Repsol Honda Team), με το #36 να εξασφαλίζει τον τελευταίο βαθμό. Ο Marquez έπρεπε επίσης να χάσει μια θέση έχοντας νωρίτερα έρθει σε επαφή με τον Mir.

 

Με μικρή διαφορά πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας η ρεβάνς τώρα ξεκινά. Martin, Bagnaia, 17 βαθμοί και ένας τίτλος. Απομένουν μόνο δύο Σαββατοκύριακα, οπότε αναμένουμε το επόμενο καθώς κατευθυνόμαστε για το Petronas Grand Prix της Μαλαισίας.

Μετά το PT Grand Prix της Ταϊλάνδης, είναι πλέον βέβαιο ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP™ του 2024 θα είναι είτε ο Jorge Martin είτε ο Francesco Bagnaia. Με το δίδυμο να παίρνει τις θέσεις 1-2 στην Buriram και τόσο τον Marc Marquez όσο και τον Enea Bastianini να πέφτουν και να χάνουν πολλούς βαθμούς, η μάχη είναι σε εξέλιξη: είναι επίσημα Martin vs Bagnaia το 2024.

Οι οπαδοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το #VamosJorge ή το #ForzaPecco για να δείξουν την υποστήριξή τους καθώς οι γύροι στην πίστα φτάνουν προς το φινάλε!

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

 

Επόμενο άρθρο »

Η ομάδα της Ducati Lenovo κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων στο MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Οι αριθμοί και φωτογραφικό υλικό από το GP της Ταϊλάνδης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
MARTIN vs BAGNAIA: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ;
  • Ο JORGE MARTIN ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΩΝ 17 ΒΑΘΜΩΝ
  • Ο PECCO BAGNAIA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ