• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mandalika: MotoGP Κατατακτήριες
Pole Position και ρεκόρ για τον Jorge Martin
Νέα 28/09/2024 - 07:47

Με τους δύο βασικους αντιπάλους για τον τίτλο να βρίσκονται πολύ κοντά βαθμολογικά, τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στις κατατακτήριες, που θα καθόριζαν τις θέσεις εκκίνησης για τους αγώνες της Ινδονησίας. 

Μετά τα πρώτα περάσματα στις πρώτες κατατακτήριες ήταν οι Johann Zarco και Raul Fernandez που κατείχαν τις δύο θέσεις πρόκρισης, όμως αμέσως αντικαταστάθηκαν από τους Alex Marquez και Alex Rins. Φτάνοντας στα τελευταία λεπτά, οι Aleix Espargaro και Alex Marquez είχαν πτώσεις, ενώ ο Brad Binder αντιμετώπιζε πρόβλημα με το πίσω φρένο του. Σε αυτές τις συνθήκες, επικράτησαν και πάλι οι δύο αναβάτες που ήταν ταχύτεροι στην αρχή, με τους Zarco και Fernandez να περνάνε στις δεύτερες κατατακτήριες. 

Εκεί, τα πράγματα ξεκίνησαν με την πτώση του Μarc Marquez στη 15η στροφή, που ακύρωσε κάποιους πρώτους γύρους αναβατών. Στον επόμενο όμως γύρο, ο Jorge Martin ξεκίνησε δυναμικά, κάνοντας ένα νέο, πολύ δυνατό ρεκόρ γύρου στο 1:29.299. Και ενώ ήταν ήδη ένα πολύ δυνατό ρεκόρ, ο αναβάτης της Prima Pramac κατάφερε να κατεβάσει πολύ το σημείο αναφοράς στην επόμενη προσπάθειά του, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:29.088 και πήρε με άνεση άλλη μια Pole Position. 

Άλλοι αναβάτες δυσκολεύτηκαν περισσότερο να δαμάσουν την πίστα της Mandalika, καθώς ο Marc Marquez είχε μια δεύτερη πτώση, στην 10η στροφή, ο Enea Bastianini έπεσε στην 16η στροφή, ενώ εκεί έχασε τον έλεγχο και ο Marco Bezzecchi

Ο τελευταίος όμως δεν πτοήθηκε, σήκωσε αμέσως τη μοτοσυκλέτα του και τελικά κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση, περνώντας μπροστά από τον Pedro Acosta

Απο τη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν οι Francesco Bagnaia, Enea Bastianini και Fabio Quartararo, ο οποίος μάλιστα έμεινα και από βενζίνη στο τέλος της διαδικασίας των δοκιμών. 

Στην τρίτη σειρά θα βρεθούν οι Johann Zarco, Fabio Di Giannantonio και Franco Morbidelli, ενώ η τέταρτη σειρά συμπληρώνεται από τους Maverick Viñales, Raul Fernandez και Marc Marquez, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε κάποιο χρονομετρημένο γύρο. 

Επόμενο άρθρο »

Mandalika: Moto3 Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα