• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
13ος Αγώνας - Σαν Μαρίνο & Ριβιέρα Ρίμινι (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Martin μπροστά από τον Bagnaia, καθώς ο Morbidelli διεκδικεί το παρθενικό βάθρο του Sprint
Αγώνες 08/09/2024 - 00:45

Ο Ισπανός κατακτά τη δόξα του Sprint για να επεκτείνει το προβάδισμά του στους 26 βαθμούς, ξεφεύγοντας από τη μάχη στον τελευταίο γύρο για να ολοκληρώσει το βάθρο

Ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) επέκτεινε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα στην “εχθρική επικράτεια” στο Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini, αρχικά κυνηγημένος από τον τοπικό ήρωα και Πρωταθλητή Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) πριν απομακρυνθεί για να κερδίσει άλλη μια εκπληκτική νίκη στο Tissot Sprint. Τώρα είναι 26 βαθμούς μπροστά καθώς ο Bagnaia αναγκάστηκε να αρκεστεί στη 2η θέση και ο Πρωταθλητής με τη σειρά του συγκρατεί την πίεση τόσο από τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) όσο και από τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team).

Ο Bagnaia έκανε καλή εκκίνηση, αλλά ο Martin έκανε ακόμη καλύτερη, με το #89 σε θέση να επιτεθεί κατευθείαν στην 1η στροφή. Πέρασε, αφήνοντας τον Bagnaia να τον κυνηγά μπροστά από τον Morbidelli στην 3η θέση.

Πίσω, ο Bastianini έκανε εκπληκτική άνοδο από την 8η και έφτασε στην 5η θέση, επισκιάζοντας τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) και πριν από τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3). Αυτός που έχασε πολλές θέσεις από την αρχή ήταν ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) καθώς έπεσε πίσω στο τέλος της πρώτης δεκάδας, καταλήγοντας ακριβώς πίσω από τον Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™).

Στο μπροστινό μέρος, ο  Martin είχε καλό ρυθμό, αλλά η διαφορά κυμαινόταν γύρω από λίγα δέκατα, με τον Morbidelli να είναι ακόμα πολύ κοντά. Αντίθετα, η επόμενη κίνηση προήλθε από το δεύτερο γκρουπ, καθώς ο Bastianini έκανε επίθεση στον Binder και ανέβηκε στην 4η θέση. Στη συνέχεια, υπήρχε αρκετό δράμα για τον Bezzecchi μετά το πιο δύσκολο ξεκίνημα, με το #72 να ξεφεύγει από τη διεκδίκηση και να αναζητά πολλά περισσότερα την Κυριακή καθώς ξεκινά στην πρώτη σειρά. Ο συναθλητής του, Fabio Di Giannantonio, έφυγε επίσης από το Tissot Sprint νωρίς, αλλά και οι δύο αναβάτες ήταν εντάξει.

Εν τω μεταξύ, μια μονομαχία για το δίδυμο της Pierer Mobility ενισχύθηκε στον αγώνα για την 5η θέση, με τον Acosta να περνάει τον Binder. Ακριβώς μπροστά τους, ο Bastianini πέτυχε απόλυτα τη διαφορά από τον Morbidelli, ο οποίος εγκατέλειψε τη μονομαχία για τη νίκη επίσης. Το “Beast” πήρε μισό δευτερόλεπτο από τον συμπατριώτη του σε έναν γύρο. Ταυτόχρονα, ο Marquez έδειχνε ανυπόμονος πίσω από τον Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) και με επτά γύρους να απομένουν, είχε μπροστά τους επόμενους στόχους: Binder και Acosta. Το #93 πέρασε τον Binder και λίγο αργότερα, πέρασε τον Acosta.

Η άλλη τελική μάχη ήταν αυτή του Bastianini με τον Morbidelli. Καθώς ο Μartin μπόρεσε απλώς να κερδίσει ένα πλεονέκτημα στην κορυφή, ο Bagnaia ήταν μπροστά από τον Morbidelli, τη στιγμή που ο Bastianini έπιανε και τους δύο. Το “Beast” έκανε επίθεση ενάντια στην Pramac νωρίς στον τελευταίο γύρο, προσπερνώντας αλλά άνοιξε τη γραμμή του διάπλατα καθώς ο Morbidelli πήρε πίσω τη θέση του.

Εν τω μεταξύ, η μάχη Marquez vs Acosta άναψε. Το #93 έφτασε το #31 πιο κοντά και τελικά από την εσωτερική της Curvone κατάφερε να κρατήσει τη γραμμή του και να περάσει.

Μπροστά ο Martin τερμάτισε 1ος άλλο ένα εκπληκτικό Tissot Sprint για να επεκτείνει το πλεονέκτημά του στους 26 βαθμούς και να εξασφαλίσει ότι θα αφήσει το Misano ως επικεφαλής του Πρωταθλήματος, με τον Bagnaia στη 2η θέση και τον Morbidelli στην 3η. Ο καθένας ολοκλήρωσε το βάθρο του Sprint, με τον Bastianini να παίρνει την 4η.

Ο Marc Marquez πήρε την 5η με αυτή την κίνηση στον τελευταίο γύρο στον Acosta, με τους Binder και Miller στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Ο τελευταίος βαθμός Sprint πήγε στον Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™), ο οποίος κατάφερε να συγκρατήσει πίσω του τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™).

Θα έχει περισσότερη δράση την Κυριακή στο Misano, με το Sprint να σερβίρει ένα εκπληκτικό ορεκτικό. Τι έχει να δώσει ο Martin στο Grand Prix; Μπορεί ο Bagnaia να αντισταθεί; Ή μήπως οι Morbidelli, Bastianini και Marquez είναι έτοιμοι να επιτεθούν για άλλη μια φορά;

 

Ένα κράνος σχεδιασμένο από θαυμαστές για τον Viñales στο Misano

 

Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) συνεργάστηκε με την εταιρεία Milestone που έχει αναπτύξει το βιντεοπαιχνίδι MotoGP™24 για να δημιουργήσει έναν μοναδικό διαγωνισμό θαυμαστών, επιτρέποντας στους θαυμαστές να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα επεξεργασίας κράνους του παιχνιδιού για να σχεδιάσουν ένα κράνος για να φορέσει στο Misano. Ο Ισπανός έχει το νικητήριο σχέδιο - που επέλεξε ο ίδιος στο Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

Η ιδέα αυτή δείχνει πώς τα παιχνίδια και τα αθλήματα του πραγματικού κόσμου μπορούν να συνδυαστούν, με το νικητήριο σχέδιο κράνους να προέρχεται από έναν Βραζιλιάνο παίκτη. Διαθέτει ένα δυναμικό μείγμα χρωμάτων καθώς και το πρόσωπο ενός γορίλα, ένα νεύμα σε έναν από τους εορτασμούς του Viñales στο βάθρο που τον είδαμε να κάνει φέτος. Το κράνος θα είναι επίσης διαθέσιμο στο MotoGP™24, επιτρέποντας στους παίκτες να αγωνιστούν με την ίδια εμφάνιση με τον Viñales στους εικονικούς τους αγώνες.

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

« Προηγούμενο άρθρο

MotoE: Ο Garzo κατακτά τον τίτλο τερματίζοντας 4ος, ο Casadei 1ος εντός έδρας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
O MARC MARQUEZ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ MISANO, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ
  • ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, Ο BAGNAIA ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ
  • ΟΧΙ, Ο MARTIN ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ