• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
13ος Αγώνας - Σαν Μαρίνο & Ριβιέρα Ρίμινι (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Μία νίκη γεμάτη συναισθήματα για τον van der Mark
Αγώνες 07/09/2024 - 21:25

Tissot Superpole, τα κυριότερα σημεία:

Με τη βροχή να πέφτει καθ' όλη τη διάρκεια του 15λεπτου Tissot Superpole, ο Alex Lowes πήρε την πρώτη του pole position για την Kawasaki. Ήταν μια επίδοση που σημείωσε με ρυθμό με περιθώριο 0.772 δευτ από τον δεύτερο.

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) ήταν ένας από τους πολλούς αναβάτες που έπεσε στις βρεγμένες συνθήκες. Ο Ιταλός έπεσε στη στροφή 5, αλλά όχι πριν σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο του. Ο αναβάτης της Ducati ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση στο grid. Ο Scott Redding (Bonovo Action BMW) προκρίθηκε στην πρώτη σειρά του grid για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν. Ο Redding οδήγησε μια τριάδα από BMW M 1000 RR μέσα στην πρώτη πεντάδα του grid με τους Garrett Gerloff και Michael van der Mark να απολαμβάνουν δυνατές επιδόσεις για τον Γερμανό κατασκευαστή.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) προκρίθηκε στην έκτη σειρά του grid στην 17η θέση.

 

Τα κυριότερα σημεία του 1ου Αγώνα:

Ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά του grid, ο Michael van der Mark κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά από τον Πορτογαλικό Γύρο του 2021. Ήταν μια συγκινητική μέρα για τον Ολλανδό που υπέστη μια σειρά από σοβαρούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, αλλά κράτησε έναν καλό ρυθμό, καθώς οι συνθήκες άλλαξαν από στεγνό σε υγρό λίγο μετά την αρχή του Αγώνα των 21 γύρων.

Ξεκινώντας από την έκτη σειρά του grid, ο Alvaro Bautista ήταν ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στο pitlane για να αλλάξει από slick ελαστικά σε βρόχινα. Η απόφαση αποδείχθηκε κρίσιμη για τον αναβάτη της Aruba.it Racing – Ducati καθώς μπόρεσε να τερματίσει στη 2η θέση. Οι 20 βαθμοί που κέρδισε τον αφήνουν πλέον 30 βαθμούς πίσω από τον συναθλητή του Nicolo Bulega στη βαθμολογία.

Από την πρώτη σειρά του grid ο Bulega ήταν ένας από τους μόνους κορυφαίους αναβάτες που ξεκίνησε τον Αγώνα με ενδιάμεσα ελαστικά. Αυτή η απόφαση τον άφησε ευάλωτο στην επίθεση στους πρώτους γύρους και ο Ιταλός είχε μία πτώση στην τελευταία στροφή στον πρώτο γύρο του Αγώνα. Ο Bulega υπέστη θλάση στον δεξιό ώμο και την κλείδα και θα αξιολογηθεί περαιτέρω πριν από το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) ήταν ο τελευταίος αναβάτης στο βάθρο με τον Ιταλό να έρχεται στις εμπρός θέσεις από τη δέκατη θέση στο grid. Ο Petrucci είναι πλέον 5ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ήταν ένας Aγώνας γεμάτος περιστατικά για τον κάτοχο της pole position, Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) που έπεσε από το προβάδισμα στον 11ο Γύρο ενώ πάλευε με τον van der Mark. Ο Άγγλος θα ξεκινήσει τον αυριανό Αγώνα Tissot Superpole Race στην pole position έχοντας τελικά αποσυρθεί από τον Αγώνα λόγω βλάβης στη μοτοσυκλέτα του.

Ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) έχασε επίσης θέσεις από το προβάδισμα. Ο Αμερικανός ξεκίνησε τον Αγώνα με ενδιάμεσα ελαστικά, αλλά καθώς οι συνθήκες χειροτέρευαν, είχε μία πτώση στον 7ο γύρο.

 

Βασικά σημεία 1ου Αγώνα:

Pole position: Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK)

Νικητής του 1ου Αγώνα: Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

1η θέση | Michael van der Mark | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

«Ειλικρινά, αυτό είναι απίστευτο! Ήταν δύο δύσκολα χρόνια, αλλά φέτος όλα γίνονται όλο και καλύτερα. Ήθελα να είμαι στο βάθρο, οπότε το να κερδίζω είναι φανταστικό. Συμφωνήσαμε με την ομάδα ότι μόλις θα ξεκινούσε να βρέχει, θα έμπαινα στα pits, αλλά ήμουν πίσω από τον Alex και μείναμε έξω για έναν ακόμη γύρο. Νομίζω ότι έπρεπε να μπω νωρίτερα, γιατί ήταν πολύ δύσκολο στον τελευταίο γύρο. Ήταν ένας ωραίος Αγώνας, αλλά οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, αλλά είναι καταπληκτικό να κερδίζεις αυτόν τον Αγώνα.

 

2η  θέση | Alvaro Bautista | Aruba.it Racing – Ducati

«Δεν είχα καλή αίσθηση στο βρεγμένο στη διάρκεια του Superpole και δεν είμαι σίγουρος γιατί. Χρησιμοποιήσαμε τις πλήρης ρυθμίσεις για βρεγμένες συνθήκες, αλλά δεν μπορούσα να βρω κράτημα. Κατά τη διάρκεια του Αγώνα, ήμουν ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στα pits και νομίζω ότι ήταν η σωστή επιλογή. Η ομάδα μου έκανε απίστευτη δουλειά στα pits, αλλά μετά από αυτό οδηγούσα στο βρεγμένο με στεγνό στήσιμο. Στο τέλος του Aγώνα παρακολουθούσα τη διαφορά από τον van der Mark και επικεντρώθηκα μόνο στον Αγώνα μου. Παρατήρησα επίσης ότι η διαφορά με τον αναβάτη πίσω μου αυξανόταν. Το να τερματίζεις 2ος έχοντας ξεκινήσει από τη 17η είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα».

 

3η θέση | Danilo Petrucci | Barni Spark Racing Team

«Δεν ήταν εύκολο γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία από τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli. Είχα εμπιστοσύνη στις κατατακτήριες, αλλά έπεσα μετά από 7 γύρους. Μετά από αυτό κατάλαβα ότι έπρεπε να παραμείνω ήρεμος σήμερα. Ήταν δύσκολες καιρικές συνθήκες Η πρόβλεψη έλεγε ότι θα έβρεχε, αλλά δεν ξέραμε πότε. Ξεκινήσαμε με γλιστρήματα και προσπάθησα να μείνω έξω με τα slick ελαστικά, αλλά έπρεπε να βρούμε μια καλύτερη ρύθμιση για τη βροχή. Προσπάθησα να μείνω με τον Alvaro, αλλά τελικά ο στόχος σήμερα ήταν να μείνω στην πίστα χωρίς να πέσω και είναι πάντα καλό να στέκομαι στο βάθρο.

Αποτελέσματα 1ου Αγώνα WorldSBK

 

1. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

2. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) +8.288s

3. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +24.285s

4. Scott Redding (Bonovo Action BMW) +34.037s

5. Andrea Iannone (Team GoEleven) +42.108s

6. Iker Lecuona (Team HRC) +50.799s

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 365 βαθμοί

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 273 βαθμοί

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) 243 βαθμοί

 

WorldSBK Tissot Superpole

1. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1'51.946s

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +0.772s

3. Scott Redding (Bonovo Action BMW) +0.853s

4. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +1.081s

5. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +1.533s

6. Xavi Vierge (Team HRC) +1.888s

 

 

Tα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

MotoE: Ο Garzo κατακτά τον τίτλο τερματίζοντας 4ος, ο Casadei 1ος εντός έδρας

« Προηγούμενο άρθρο

«Θα είναι καλός Aγώνας»: Αποστολή Μέσων Ενημέρωσης από το Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
O MARC MARQUEZ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ MISANO, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ
  • ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, Ο BAGNAIA ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ
  • ΟΧΙ, Ο MARTIN ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ