• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
13ος Αγώνας - Σαν Μαρίνο & Ριβιέρα Ρίμινι (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Θα είναι καλός Aγώνας»: Αποστολή Μέσων Ενημέρωσης από το Misano
Αγώνες 05/09/2024 - 23:54

Το Misano World Circuit Marco Simoncelli φιλοξενεί τον 13ο Γύρο του 2024 και την Πέμπτη στο Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini, δεν υπήρχε έλλειψη θεμάτων για να συζητηθούν.

Η 1η συνέντευξη Τύπου είδε τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να κάθεται δίπλα στον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), τον νικητή της Aragon Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) και τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), πριν από τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3), Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) και Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) μαζί με τον Miguel Oliveira της Trackhouse Racing MotoGP™.

JORGE MARTIN (Prima Pramac Racing)

Το Misano ήταν ένα από τα πιο δυνατά σας Σαββατοκύριακα στο MotoGP™. Νιώθεις ότι έχεις τη δυνατότητα να κυριαρχήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο και νιώθεις ότι είσαι ο πιο δυνατός σε αυτό το ηγετικό γκρουπ στο Πρωτάθλημα;

«Είναι ωραίο να βρίσκομαι εδώ στο Mιζάνo μετά το περσινό αποτέλεσμα, αλλά αυτό που έκανα την περασμένη σεζόν δεν έχει πλέον σημασία. Τώρα το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε γιατί τώρα το επίπεδο ανεβαίνει πολύ. Νιώθω ότι προοδεύω, γίνομαι όλο και καλύτερος αλλά το ίδιο και οι άλλοι οπότε είναι αρκετά δύσκολο. Νιώθω ότι εδώ στην Ιταλία θα είναι ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο για τον Pecco και τον Enea καθώς κάνουν πολλές δοκιμές εδώ, οπότε είναι μια ωραία πίστα για αυτούς αλλά και για εμάς. Η κυριαρχία θα είναι δύσκολη, η προσπάθεια να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε την περασμένη σεζόν θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

 

Πού κάνατε τη διαφορά πέρυσι στο Mιζάνo;

«Την περασμένη σεζόν ένιωσα καλά αμέσως από την πρώτη δοκιμή, αλλά ο Pecco και ο Marco τραυματίστηκαν, οπότε δεν ξέρω πόσο τους σταματούσε αυτό, αλλά σίγουρα δεν ήταν στο 100% κάτι που ήταν πλεονέκτημα. Ήμουν δυνατός, μου έλειπε κάποια ταχύτητα στη γρήγορη στροφή μετά την ευθεία, οπότε ελπίζω να είμαι καλύτερος φέτος».

 

FRANCESCO BAGNAIA (Ομάδα Ducati Lenovo)

Πώς νιώθετε σωματικά και είναι το Mιζάνo ο τέλειος τρόπος για να γυρίσετε σελίδα μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στην Αραγονία;

«Πρώτα από όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη στον Alex (Marquez) για κάποια λόγια που είπα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων μετά τον Αγώνα. Ήμουν πολύ θυμωμένος για αυτό που συνέβη και το να κοιτάζω την τηλεμετρία ήταν ακόμα χειρότερο από τη σκοπιά μου. Ήμουν πολύ σκληρός με τα λόγια μου, δεν ήθελα να πω ότι μας έκανε να τρακάρουμε επίτηδες, αλλά η άμυνά του ήταν λίγο επιθετική, όπως είναι φυσιολογικό όταν αγωνίζεσαι για τις θέσεις του βάθρου. Εξακολουθώ να σκέφτομαι το ίδιο για το περιστατικό γιατί έχω τον τρόπο σκέψης μου, αλλά σίγουρα τα λόγια, είπα ήταν λίγο υπερβολικά και ζήτησα συγγνώμη στον Alex. Σωματικά δεν είμαι στο 100%, νιώθω πολύ πόνο στον ώμο, πάνω από την κλείδα από τον λαιμό μου. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι. Eίναι το Grand Prix του σπιτιού μου και είναι πάντα φανταστικό να αγωνίζομαι μπροστά στο κοινό εδώ. Διανύω ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα κάθε χρόνο εδώ, ώστε να είμαι έτοιμος σε κάθε περίπτωση».

 

Πιστεύεις ότι ήταν σημαντικό να μιλήσεις με τον Alex την Κυριακή;

«Ναι, γιατί μερικές φορές ο θυμός μπορεί να σε κάνει να πεις κάτι που δεν σκέφτεσαι, οπότε από τη δική μου οπτική γωνία συμβαίνει αυτό. Ήρθε στο γραφείο μας για να ζητήσει συγγνώμη και είμαστε δύο αναβάτες με δύο απόψεις και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και σίγουρα είχαμε την ίδια φιλοδοξία τη λάθος στιγμή».

 

MARC MARQUEZ (Gresini Racing MotoGP™)

Το Σαββατοκύριακο της Gresini στην έδρα της σας δίνει μια επιπλέον ώθηση αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Ναι, σίγουρα ο στόχος μου για αυτή τη σεζόν έχει επιτευχθεί στην Αραγονία, οπότε τώρα είναι ώρα να συνεχίσω να δουλεύω και μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο μπορούμε να αναπνεύσουμε λίγο περισσότερο, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την επιπλέον ώθηση, την επιπλέον αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Με την ομάδα και τη μοτοσυκλέτα, μαθαίνουμε κάτι σε κάθε Αγώνα και κάτι βρίσκουμε, νιώθοντας καλύτερα. Θα ήθελα να ξεκινήσω εδώ με την ίδια αίσθηση με το Red Bull Ring, αυτό θα είναι αρκετό για μένα καθώς σημαίνει ότι ήδη η αίσθηση είναι καλή. Ξέρω ότι η Aραγονία είχε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της επιφάνειας της ασφάλτου και των καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για αυτό το GP, νομίζω ότι αυτά τα τρία παιδιά θα είναι πολύ γρήγορα και θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά τους».

 

Τι ήταν αυτό που σας έπεισε ότι θα μπορούσατε να παλέψετε ξανά για νίκες το 2024; «Ακριβώς εκεί (αναφερόμενος σε ένα βίντεο του στο τεστ της Βαλένθια) συνειδητοποίησα ότι η απόφασή μου ήταν η σωστή, να συνεχίσω και να αλλάξω κατεύθυνση. Σε εκείνο το σημείο συνειδητοποίησα ότι αργά ή γρήγορα θα έφτανε μια νίκη στους 20 Αγώνες, ήξερα ότι θα είχα κάποια δυνατά σημεία σε ορισμένες πίστες. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε για το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτό το Πρωτάθλημα, που είναι η συνέπεια, αυτό είναι το σημείο που αυτά τα δύο παιδιά είναι καλύτερα από εμάς και θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο να είμαστε πιο γρήγοροι στα αδύνατα σημεία μας».

ENEA BASTIANINI (Ducati Lenovo Team)

Έρχεστε εδώ με υψηλές προσδοκίες να πετύχετε ένα άλλο Σαββατοκύριακο όπως το Silverstone;

«Θα το δούμε, Είναι νωρίς για να το σκεφτώ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω εδώ στο Mιζάνo, έχασα τον Αγώνα πέρυσι λόγω τραυματισμού. Είμαι έτοιμος να επιστρέψω σε αυτό το σιρκουί, είναι ένα από τα αγαπημένα μου γιατί είναι κοντά στην πόλη μου και επίσης επειδή η ταχύτητά μου είναι επίσης καλή καθώς κάνουμε πολλές δοκιμές εδώ. Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά και αυτά τα τρία παιδιά θα είναι ανταγωνιστικά και θα είναι ένας καλός Αγώνας. Στο Silverstone, ήταν τόσο ωραίο να οδηγείς από την Παρασκευή και ελπίζω να έχω την ίδια αίσθηση εδώ. Στην Αραγονία, κάτι δεν λειτούργησε από την αρχή λόγω της νέας ασφάλτου, αλλά μπορεί να είναι διαφορετικά εδώ, οπότε ας δούμε».

 

Θα έχετε τεράστια υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους αυτό το Σαββατοκύριακο, φέρνει αυτό κάποια επιπλέον πίεση;

«Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε πολλούς Αγώνες και θα είναι σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για το υπόλοιπο της σεζόν. Μου αρέσει το υπόλοιπο ημερολόγιο, έχουμε δύο Αγώνες εδώ στο Mιζάνo και είμαστε προετοιμασμένοι πριν από την Ασιατική περιοδεία».

PEDRO ACOSTA (Red Bull GASGAS Tech3)

Πόσο σίγουροι είστε ότι μπορείτε να διατηρήσετε το επίπεδο που δείξατε στην Aραγονία εδώ στο Mιζάνo;

«Πρώτα από όλα, είμαι χαρούμενος που είμαι ξανά ανταγωνιστικός στην Αραγονία. Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο συνολικά, αλλά είναι αλήθεια ότι οι ανταγωνιστές μας θα είναι γρήγοροι εδώ. Επίσης, ο Brad και ο Dani είχαν έναν φοβερό Αγώνα πέρυσι, οπότε γιατί να μην επιδιώξουμε να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο στην Αραγονία».

 

Ο Herve μας είπε, ότι είναι πεπεισμένος ότι θα είσαι διεκδικητής του τίτλου το 2025, όχι μόνο λόγω της ταχύτητάς σου, αλλά επειδή έχεις το πλήρες πακέτο, τι λετε για τα σχόλιά του;

«Ας προσπαθήσουμε να σταυρώσουμε τα δάχτυλά μας, σίγουρα το άλμα στην εργοστασιακή ομάδα θα βοηθήσει καθώς οι εξελίξεις που κάναμε τους τελευταίους δύο μήνες ήταν φοβερές όπως και τα βήματα που κάναμε και νομίζω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί αργά ή γρήγορα. Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πίσω από τους ανταγωνιστές μας, αλλά αυτό είναι θέμα χρόνου και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα, θα πετύχουμε κάποια καλά αποτελέσματα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το έργο μας είναι ακόμα αρκετά νέο. Σίγουρα θα κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα μέσα στους επόμενους μήνες».

 

FABIO DI GIANNANTONIO (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

Πόση ώθηση σας έδωσε η Αραγονία και τι περιμένετε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Mιζάνo;

«Ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο γιατί πριν πάω εκεί δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατό να ολοκληρώσω αυτού του είδους τον Αγώνα. Έτσι, φτάσαμε χωρίς προσδοκίες και στο τέλος, ήταν δυνατό να κάνουμε έναν πολύ καλό Αγώνα γιατί ξεκινούσα από πολύ πίσω και έκανα πολλές προσπεράσεις. Αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να διαχειριστούμε τον πόνο γιατί ακόμα προσπαθώ να διαχειριστώ τον πόνο τσην κλείδα από την πτώση στο Sachsenring και μετά τον πόνο στον αριστερό μου ώμο από την πτώση στην Αυστρία. Αυτή τη στιγμή το σώμα είναι λίγο στο όριο, αλλά δεν ανησυχώ γιατί με τη μοτοσυκλέτα νιώθουμε πολύ καλά, γνωρίζουμε ότι η μοτοσυκλέτα του 2023 έχει μία μικρή διαφορά από τις μοτοσυκλέτες του 2024, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλό Αγώνα εδώ στο Mιζάνo».

 

Ο πρώτος σας Αγώνας εδώ με την ομάδα VR46, σας δίνει αυτό μια επιπλέον ώθηση; «Σίγουρα. Χθες είχαμε ένα δείπνο με την ομάδα και η ενέργεια είναι πολύ καλή, όλα και όλοι έχουν πολλή θέληση για ένα καλό Σαββατοκύριακο, οπότε θα είναι σημαντικό να δώσουμε το μέγιστο. Ο Mιζάνo είναι πάντα ξεχωριστό, αλλά φέτος είναι ακόμα πιο ξεχωριστό».

ALEX MARQUEZ (Gresini Racing MotoGP™)

Πρώτον, πώς είστε σωματικά;

«Καλά. Εννοώ ότι ίσως δεν είμαι στο 100% μετά από μια τέτοια πτώση, είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να συνέλθω, το σώμα έχει μόλις δύο ή τρεις ημέρες μετά το ατύχημα. Έκανα τρεις ώρες φυσιοθεραπεία τη Δευτέρα και επίσης σήμερα είχα άλλες δύο ώρες. Μέρα με τη μέρα είμαι πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι θα είμαι στο 100% αυτό το Σαββατοκύριακο. Μου αρέσει το γεγονός ότι ο Pecco ζήτησε συγγνώμη, είναι κάτι για το οποίο τον ευχαριστώ. Είναι αλήθεια ότι η ζημιά σε εμένα, στην ομάδα μου αλλά και στην εικόνα μου έχει ήδη γίνει. Θέλω να κλείσω αυτό το κεφάλαιο και δεν θέλω να μιλήσει κανείς γι' αυτό. Ερχόμαστε από ένα πραγματικά θετικό Σαββατοκύριακο στην Αραγονία, οπότε ανυπομονούμε, έχουμε ένα σημαντικό Σαββατοκύριακο εδώ καθώς είναι το GP εντός έδρας της ομάδας, οπότε πρέπει να είμαστε πραγματικά συγκεντρωμένοι από την αρχή».

 

Πόσο σημαντικό είναι να είναι το GP στην έδρα της Gresini;

«Θα είναι πολύ ωραίο να οδηγούμε μπροστά. Ξέρω ότι στο χώρο φιλοξενίας θα έχουμε πολλούς καλεσμένους και αυτό είναι θετικό συναίσθημα, οπότε θα προσπαθήσουμε για το μέγιστο δυνατό για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δυσκολευτήκαμε εδώ πέρυσι, καθώς δεν είναι μια πίστα που ταιριάζει καλά στο στυλ οδήγησής μου, αλλά νομίζω ότι είμαστε συγκεντρωμένοι και αν έρθουμε εδώ σε καλή κατάσταση, τότε μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

MIGUEL OLIVEIRA (Trackhouse Racing MotoGP™)

Ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από αυτή τη νέα πρόκληση;

«Πιστεύω ότι είναι μια μικρή αλλαγή της εστίασης που έχουν αυτή τη στιγμή για να αναπτύξουν την τρέχουσα μοτοσυκλέτα. Παρά το γεγονός ότι οι κανόνες αλλάζουν σε δύο χρόνια, η Yamaha δεν θέλει να περιμένει περισσότερο για να επιστρέψει στην κορυφή. Αφού ασχολήθηκα με δύο κατασκευαστές, αισθάνομαι ότι η ικανότητα προσαρμογής μου είναι υψηλή, οδηγώ με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει να δώσω την κατάλληλη καθοδήγηση και να πάνε τα πράγματα πιο γρήγορα. Έχοντας μια θέση σε δεύτερη εργοστασιακή ομάδα και συμμετέχοντας στη Pramac είναι ένα τεράστιο κίνητρο για μένα και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

« Προηγούμενο άρθρο

Οι αναβάτες ετοιμάζονται για τον Αγώνα: Το MotoGP™ φτάνει στο Misano

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
O MARC MARQUEZ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ MISANO, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ
  • ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, Ο BAGNAIA ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ
  • ΟΧΙ, Ο MARTIN ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ