• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
13ος Αγώνας - Σαν Μαρίνο & Ριβιέρα Ρίμινι (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι αναβάτες ετοιμάζονται για τον Αγώνα: Το MotoGP™ φτάνει στο Misano
Αγώνες 04/09/2024 - 18:45

Τα σχέδια της μάχης χαράσσονται καθώς το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου φτάνει σε μια πίστα έτοιμη να συμβούν τα πάντα.

Ιερός χώρος. Για μερικούς πίστα εντός έδρας, για άλλους, εχθρικό έδαφος. Όλα ισχύουν ταυτόχρονα για το grid του MotoGP™ στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, με τη σκηνή να είναι έτοιμη για μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αυτό το Σαββατοκύριακο στο Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini.

 

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing) είναι μπροστά από τις εχθρικές γραμμές με πλεονέκτημα 23 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας, κρατώντας πίσω τον τοπικό ήρωα Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). Το κίνητρο να νικήσει τον Πρωταθλητή στο δικό του έδαφος και για τη δική του Ιταλική ομάδα, θα συνδυαστεί μόνο με την αποφασιστικότητα του #1 να τον σταματήσει να κάνει ακριβώς αυτό. Ειδικά καθώς ο Bagnaia φαίνεται να ανακάμπτει - κάτι που φαινομενικά μπορεί να το κάνει μαγικά όταν χρειάζεται να πιέσει περισσότερο.

Εν τω μεταξύ, ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) επέστρεψε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Αραγονία, 1043 ημέρες μετά τη νίκη του στο τελευταίο του Grand Prix. Και αυτό έτυχε να είναι το GP της Emilia-Romagna στο Misano το 2021. Είναι ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στο Mιζάνο και θα ήθελε πολύ να προσθέσει άλλη μια. Το κίνητρό του επίσης θα είναι να έχει μια αναμέτρηση για να θυμόμαστε: από τη μία πλευρά εχθρικό έδαφος, από την άλλη, μάχη με τον μελλοντικό συναθλητή αλλά και την τρέχουσα έδρα της ομάδας…

Ο αναβάτης με τα επόμενα περισσότερα βάθρα και ένα υποδειγματικό ρεκόρ στο Mιζάνο, εν τω μεταξύ, είναι ένας άλλος τοπικός ήρωας: ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team). Το “Beast” μετά τον εφιάλτη στις Κατατακτήριες 1 που του άφησε δουλειά να κάνει στην Αραγονία, αλλά τα κατάφερε, μειώνοντας την απόσταση από τους αναβάτες μπροστά όσο ποτέ. Μπορεί να μην ήταν το Σαββατοκύριακο που περίμενε, δεδομένου του GP της Αραγονίας του 2022, αλλά απείχε πολύ από την καταστροφή. Το Mιζάνο είναι πιθανό να δει τον Bastianini να προσπαθεί για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για άλλη μια φορά.

Οι εγχώριοι ήρωες δεν σταματούν εδώ. Πέρυσι ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) ανέβηκε σε δύο βάθρα και ελπίζει ότι θα προστεθεί και κάποιο ακόμα σε μια πιο δύσκολη σεζόν. Ωστόσο, ο συναθλητής του Fabio Di Giannantonio είχε το προβάδισμα πριν από ένα πέναλτι πίεσης ελαστικών στην Αραγονία, και με λίγες μέρες ακόμη για να επιστρέψει σε καλύτερες δυνάμεις, θα είναι ένας από τους οποίους θα δώσει τη δική του μάχη τόσο στη δική του έδρα όσο και της ομάδας. Ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) συνεχίζει επίσης μια εντυπωσιακή άνοδο στους πρόσφατους Γύρους, με το Mιζάνο να αποτελεί άλλη μια ευκαιρία για να συγκεντρωθεί και να προσπαθήσει να επιτεθεί για το βάθρο.

Η επίθεση για αυτό το βάθρο ήταν ακριβώς αυτό που έκανε ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) για μεγάλο μέρος του GP της Αραγονίας, προτού τόσο αυτός όσο και ο Bagnaia καταλήξουν στο χαλίκι. Εκτός από τις στήλες απόψεων, ο καθένας έπρεπε να υποστηρίξει την άποψή του και το αποτέλεσμα της έρευνας των αγωνοδικών της FIM MotoGP™ ήταν: καμία περαιτέρω ενέργεια. Πιθανότατα μπορούμε να περιμένουμε περισσότερη δράση διαφορετικού είδους, καθώς το #73 βρίσκεται στον εντός έδρας Γύρο για την Gresini και την Ducati.

Η Aprilia, εν τω μεταξύ, έχει πολλά να δείξει εντός έδρας τόσο για τη μοτοσυκλέτα όσο και το εργοστάσιό της, και μετά από ένα πιο δύσκολο GP στην Αραγονία, θα θέλουν να επιστρέψουν γρήγορα. Την 1η μέρα και οι τέσσερις RS-GP ήταν στην πρώτη δεκάδα: ο Aleix Espargaro και ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) στην ουρά του Marquez και οι Miguel Oliveira και Raul Fernandez λίγο πιο πίσω να φέρουν τη σημαία για την Trackhouse. Αλλά το Σάββατο τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα και θα θέλουν πολλά περισσότερα από το Mιζάνo. Ο Viñales έχει επίσης ένα ξεχωριστό ρεκόρ στην πίστα…

Μετά έρχεται η KTM και η GASGAS. Στο μπροστινό μέρος στην Aragon με δύο βάθρα για τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) και τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) μετά τη δική του καλή φόρμα στην Αυστρία, υπήρχαν πολλά θετικά και το Mιζάνo έχει φιλοξενήσει μερικά ακόμη για τη μάρκα σε προηγούμενους Αγώνες. Ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) έχει κάποια εντυπωσιακή ταχύτητα αλλά κακή τύχη ή προβλήματα κατά καιρούς, οπότε θα ψάχνει για ένα πιο ομαλό Σαββατοκύριακο και ο Augusto Fernandez (Red Bull GASGAS Tech3) είχε κάποια θετικά από τη MotorLand επίσης. Το Mιζάνo περιμένει μια άλλη ευκαιρία για καλό αποτέλεσμα - και έναν ακόμη δοκιμαστή αναβάτη τον Pol Espargaro με τη Red Bull KTM Factory Racing.

Ο Stefan Bradl θα είναι επίσης αναβάτης δοκιμών για την ομάδα HRC και για τη Honda, που υπήρξε μια πρώτη φορά πολύ γρήγορη το 2024 στη MotorLand καθώς ο Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) πέρασε απευθείας στις Κατατακτήριες 2, δείχνοντας εντυπωσιακή ταχύτητα όλο το Σαββατοκύριακο, παρόλο που δυστυχώς έπεσε το Σάββατο. Ωστόσο, αυτό είναι ένα καλό σημάδι καθώς η Ιαπωνική μάρκα θέλει να προχωρήσει μπροστά και ο Luca Marini (Repsol Honda Team) θα είναι ιδιαίτερα πρόθυμος να το κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο εντός έδρας. Ο συναθλητής του Joan Mir είχε το πάνω χέρι στη MotorLand, αλλά πάνω από όλους, ήταν ο Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR) που πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της Honda την Κυριακή μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, επιστρέφοντας στην 11η θέση όταν δέχτηκε η ομάδα τα πέναλτι. Καθώς το μέλλον του ως αναβάτης ανάπτυξης επιβεβαιώνεται, η αξία του φάνηκε για άλλη μια φορά.

Η Yamaha, εν τω μεταξύ, έκανε πρόσφατα τη δική της ιδιωτική δοκιμή στο Mιζάνο, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πού θα φτάσουν στον Αγώνα. Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) είχε ένα περισσότερο από σταθερό Σάββατο στη MotorLand για να πολεμήσει τον Bagnaia και να πάρει βαθμούς στο Sprint, αλλά μια πτώση την Κυριακή τον άφησε πίσω. Ο συναθλητής του Alex Rins, ήταν στην πρώτη δεκάδα όμως – ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Τι θα γίνει στο Mιζάνo; Είναι παραδοσιακά μια καλή πίστα για τη Yamaha.

Το Πρωτάθλημα παραμένει ενδιαφέρον, αλλά υπάρχει ολοένα μεγαλύτερη πίεση στη μονομαχία στην κορυφή, με την ορμή να επιστρέφει ξαφνικά στη μεριά του Μartin. Αλλά ο Bagnaia είναι αυτός που χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα και ο Marc Marquez έχει επιστρέψει τώρα στο πρώτο σκαλί. Και όλα αυτά την ώρα που ο Bastianini κοιτάζει τα δικά του τρόπαια και κοιτάζει να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας μειώνοντας τη διαφορά προς την κορυφή...

Ποιος θα πάρει τα λάφυρα; Αυτό το Σαββατοκύριακο θα περιμένουμε πολλά να συμβούν στο Ιταλικό Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini.

 

« Προηγούμενο άρθρο

1043 ημέρες αργότερα: Ο Marc Marquez ξανά στη δόξα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
O MARC MARQUEZ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ MISANO, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ
  • ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, Ο BAGNAIA ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ
  • ΟΧΙ, Ο MARTIN ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ