• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marc Marquez 1ος το Σάββατο, ο Martin ανακτά το προβάδισμα του τίτλου
Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες
Αγώνες 31/08/2024 - 22:06

Το #93 παίρνει την πρώτη του νίκη στο Tissot Sprint μπροστά από τον Martin και τον Acosta καθώς ο Bagnaia μονομαχεί με τον Quartararo για την 8η θέση το Σάββατο

Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) είναι νικητής του Tissot Sprint! Το #93 ξεκίνησε από μια pole position εξασφαλισμένη με τη μεγαλύτερη διαφορά σε στεγνό από το 2011. Κάνοντας μια εξαιρετική εκκίνηση, δεν κοίταξε ποτέ πίσω το απόγευμα του Σαββάτου στο Gran Premio GoPro de Aragon.

Είναι η πρώτη νίκη στο Sprint για τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, καθώς ξέφυγε μπροστά από τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) για σχεδόν τρία δευτερόλεπτα. Για τον Martin, ωστόσο, η 2η θέση τον φέρνει πίσω στο προβάδισμα του Πρωταθλήματος με 4 βαθμούς, καθώς ο Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) είχε ένα πιο δύσκολο Sprint και τερμάτισε 9ος για έναν μόνο βαθμό.

Ολοκληρώνοντας το βάθρο πίσω από τον Martin, ο νεοφερμένος Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) μετέτρεψε τη 2η θέση στο grid σε 3η θέση στο Sprint.

Καθώς τα φώτα έσβησαν, ακολούθησε ένα ξέσπασμα στην εκκίνηση της πρώτης σειράς με τον Bagnaia να ξεφεύγει από τη γραμμή του προς τα δεξιά και μετά να πλησιάζει τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™). Μπροστά, δεν υπήρχαν τέτοια δράματα για τον Marc Marquez καθώς έφυγε γρήγορα και στη συνέχεια κράτησε τον ρυθμό ακολουθούμενος από τον Martin στη 2η και τον Acosta στην 3η θέση.

Ο Bagnaia ήταν στην 4η θέση αρχικά, ικανός να μείνει μπροστά από τον Alex Marquez, αλλά ο Πρωταθλητής δεν έκανε κάποια προσπάθεια να πλησιάσει τους τρεις πρώτους. Έπειτα, άνοιξε τη γραμμή του στη στροφή 5 για να πέσει πίσω στην 6η θέση μπροστά από τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), προτού τον προσπεράσει ο Νοτιοαφρικανός – και στη συνέχεια να ξεκινήσει μία μάχη για την 6η θέση.

Ο Binder, ο Bagnaia και ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) είχαν τη δική τους μάχη και ο Miguel Oliveira (Trackhouse Racing) τους πέρασε όλους για να αρχίσει να κάνει λίγη διαφορά στην 5η θέση. Ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) ήταν ο επόμενος πίσω από τον Oliveira, ο Binder προσπάθησε να συγκρατήσει τον Bastianini και μια μάχη μεταξύ Quartararo και Bagnaia είχε ξεκινήσει.

Μπροστά, ο Marc Marquez έδειξε τις δυνατότητές του για το Grand Prix, καθώς η πρώτη του νίκη στο Sprint ανεβάζει ακόμη περισσότερο την καλή του απόδοση. Ο αναβάτης της Gresini Racing MotoGP™ έχει κυριαρχήσει το Σαββατοκύριακο μέχρι στιγμής και αν κερδίσει την Κυριακή θα είναι η πρώτη του νίκη από το 2021, έχοντας πάνω από 1000 ημέρες πριν.

 

Ο Martin έκανε μια διαφορά με τον Acosta ο οποίος κατάφερε επίσης να διατηρήσει λίγη διαφορά μπροστά από τον Alex Marquez στην 4η θέση. Ο Oliveira διατήρησε την 5η θέση, με τον Binder να μένει στην 6η λίγο περισσότερο από ένα δέκατο έναντι του Bastianini.

Στις πιο πίσω θέσεις, η μάχη Bagnaia εναντίον Quartararo είχε πολλές προσπεράσεις με τον Γάλλο να καταφέρνει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του και περάσει το #1. Στη συνέχεια, ο Bagnaia δέχτηκε επίθεση στον τελευταίο γύρο από τον Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), αλλά το Νο 1 μπόρεσε να απαντήσει και να περάσει τη γραμμή τερματισμού για αυτόν τον τελικό βαθμό που δίνει το Sprint στην 9η θέση, ένας τερματισμός μετά από έναν Αγώνα που φαινόταν να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα στις στροφές και όχι στις ευθείες. Μετά τον τερματισμό ο Bagnaia εξήγησε στους μηχανικούς ότι η πρόσφυση του εμπρός ελαστικού δεν ήταν η αναμενόμενη χωρίς να υπάρχει κάποια λάθος ρύθμιση στη μοτοσυκλέτα και υπάρχει η πιθανότητα να έχει κατασκευαστικό λάθος, μία περίπτωση που έχει ξανασυμβεί πέρυσι με το πίσω ελαστικό του Martin.

Ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) έπεσε νωρίς στη στροφή 1 και παραλίγο να ρίξει και τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), αλλά ο Ιταλός έμεινε όρθιος. Πτώσεις είχαν και οι Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) και Johann Zarco (CASTROL Honda LCR), με τους αναβάτες να είναι εντάξει, αλλά αυτό στέρησε το κατά τα άλλα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο του Γάλλου στην Aragon και μια πολύ καλή απόδοση που είχε πριν την πτώση.

Περιμένουμε την Κυριακή για τον Αγώνα Grand Prix καθώς ο Marc Marquez αναζητά ένα ραντεβού με το πεπρωμένο – και όλοι οι άλλοι προσπαθούν να τον σταματήσουν εδώ και 1043 ημέρες.

Τα πλήρη αποτελέσματα του Αγώνα σπριντ στους παρακάτω πίνακες:

« Προηγούμενο άρθρο

H πρώτη νίκη Αγώνα ήρθε:

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ