• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το GP της Αραγονίας και τα ενδιαφέροντα στατιστικά του
Αγώνες 01/09/2024 - 20:29

1043 - Ο Marc Marquez κέρδισε ένα Grand Prix για πρώτη φορά από αυτό της Emilia-Romagna το 2021, παίρνοντας την 86η νίκη στην καριέρα του σε GP και την 60ή του στην κορυφαία κατηγορία, που είναι μόλις οκτώ λιγότερα από τον Giacomo Agostini που βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον Valentino Rossi (89 νίκες) στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους αναβάτες της κορυφαίας κατηγορίας.

400 – Ο José Antonio Rueda έγινε ο 400ος νικητής διαφορετικών Αγώνων Grand Prix στην ιστορία των Αγώνων Grand Prix.

25 – Ο Jorge Martin τερμάτισε 2ος για το 25ο βάθρο του στο MotoGP™️, όλα με την Ducati, και το 53ο στην καριέρα του στο GP. Με τον Francesco Bagnaia να έχει μία άσχημη πτώση μετά την επαφή του με τον Alex Marquez, ο Martin οδηγεί τώρα το Πρωτάθλημα με πλεονέκτημα 23 βαθμών.

15 – Ο Marquez έγινε ο 15ος διαφορετικός νικητής της Ducati στην κορυφαία κατηγορία μέχρι στιγμής.

6 – Αυτό είναι το πρώτο διπλό του Marquez (νίκες Sprint και Grand Prix) από την εισαγωγή του Tissot Sprint το 2023. Είναι ο 6ος αναβάτης που κάνει το διπλό μαζί με τους Bagnaia, Martin, Maverick Viñales, Aleix Espargaro και Enea Bastianini.

4 – Συμπληρώνοντας 11 χρόνια και 133 ημέρες μεταξύ της παρθενικής του νίκης στο MotoGP™️ στο Austin το 2013 και της νίκης του στην Αραγονία το 2024, ο Marquez είναι πλέον τέταρτος στη λίστα των αναβατών με τη μεγαλύτερη νικηφόρα καριέρα στην κορυφαία κατηγορία, μετά τον Valentino Rossi (16 χρόνια και 351 ημέρες), Alex Barros (11 χρόνια και 204 ημέρες) και Dani Pedrosa (11 χρόνια και 182 ημέρες).

3 – Η MotorLand έγινε η 3η πίστα στην οποία ο Marquez έχει κερδίσει έξι (ή περισσότερες) νίκες από τότε που ανέβηκε στο MotoGP™️ το 2013 πιο πίσω στη λίστα από το Sachsenring (8 φορές) και το Austin (7), οι οποίες είναι όλες αριστερόστροφες πίστες.

3 – Ο Pedro Acosta τερμάτισε 3ος για το τρίτο του βάθρο στη “rookie” σεζόν του στο MotoGP™️ και το πρώτο του μετά το Όστιν (όταν τερμάτισε 2ος). Επιπλέον, αυτό είναι το πρώτο βάθρο χωρίς να είναι πλήρες μόνο από αναβάτες της Ducati μετά το Austin.

3 – Με τον Marc Marquez να κερδίζει μπροστά από τον Martin και τον Acosta, αυτό είναι το πρώτο “lockout” στο βάθρο με Ανεξάρτητες Ομάδες (θέσεις 1-2-3) από τη Γαλλία πέρυσι (Marco Bezzecchi, Martin και Johann Zarco). Η πρώτη πεντάδα στο Tissot Sprint στη MotorLand ήταν επίσης αναβάτες Ανεξάρτητων Ομάδων.

2 – Ο Marquez είναι ο δεύτερος αναβάτης που πετυχαίνει διπλό Grand Slam για το 2024 (νίκες Sprint και Grand Prix, πρωτοπορία σε κάθε γύρο στους δύο Αγώνες και ταχύτεροι γύροι στους δύο Αγώνες), μαζί με τον μελλοντικό συναθλητή του Bagnaia, ο οποίος το έκανε στο Assen.

1 - Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Marc Marquez με την Ducati και την ομάδα της Gresini.

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marc Marquez 1ος το Σάββατο, ο Martin ανακτά το προβάδισμα του τίτλου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ