• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Takaaki Nakagami: δοκιμαστής αναβάτης εξέλιξης στην HRC το 2025
Νέα 29/08/2024 - 18:04

Η ομάδα IDEMITSU Honda LCR ανακοινώνει ότι ο Takaaki Nakagami θα αποχωρήσει από την ομάδα LCR στο τέλος της σεζόν 2024.

Ο Ιάπωνας αναβάτης Takaaki Nakagami κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των οπαδών του MotoGP. Ήταν ο πρώτος αναβάτης που εντάχθηκε στο έργο της IDEMITSU Honda LCR το 2018, μια χρονιά ορόσημο που σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για τους Ασιάτες αναβάτες στο MotoGP.

Μετά από επτά σεζόν ακλόνητης αφοσίωσης και έντονης συνεργασίας, ο Nakagami αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην αθλητική του καριέρα. Οι επερχόμενοι Αγώνες του 2024 θα είναι οι τελευταίοι με την LCR, αλλά η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει γενιές αναβατών.

Από την επόμενη χρονιά, ο Takaaki Nakagami θα είναι δοκιμαστής αναβάτης της HRC στην Ιαπωνία, ρόλος στον οποίο αναμφίβολα θα διαπρέψει. Θα παρακολουθεί επίσης στενά την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη. Οι γνώσεις και η εμπειρία του, που ολοκληρώθηκαν σε επτά σεζόν έντονης συνεργασίας, θα αποτελέσουν πολύτιμο πλεονέκτημα για την ομάδα δοκιμών, καθώς ο επαγγελματισμός, οι γνώσεις του στη μοτοσυκλέτα και η πληροφόρηση του Nakagami θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος των μοτοσυκλετών του HRC. Θα συμμετάσχει επίσης σε ορισμένους Αγώνες MotoGP ως δοκιμαστής αναβάτης αντικατάστασης.

 

Η IDEMITSU, η Honda και η οικογένεια της LCR δεν έχουν παρά να εκφράσουν ευγνωμοσύνη για τον Taka και να του ευχηθούν τα καλύτερα στη νέα του περιπέτεια.

 

Lucio Cecchinello, Διευθυντής ομάδας Honda LCR

«Δεν είναι αντίο, είναι ένα "τα λέμε πολύ σύντομα"! Ο δεσμός μας με τον Nakagami δεν έχει τελειώσει, πρόκειται απλώς να μεταμορφωθεί, καθώς θα συνεχίσουμε να τον βλέπουμε μέσα στο πρόγραμμα ανάπτυξης της HRC του MotoGP. Τα τελευταία επτά χρόνια υπήρξε σημαντικός για την οικογένεια της LCR, ο Taka είναι ένας εξαιρετικός, γρήγορος αναβάτης και ένα καταπληκτικό άτομο, ενώ η ευγένεια και ο επαγγελματισμός του σημαίνουν πολλά για όλα τα μέλη της ομάδας LCR και το HRC. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων, η συνεισφορά του στην HRC θα είναι θεμελιώδης, και ανυπομονώ να τον δω ξανά. Όλο το paddock του MotoGP σέβεται και θαυμάζει τον Taka, και αυτό είναι κάτι που ξεπερνά τα πάντα. Ευχαριστούμε για τη δουλειά σου και τον χρόνο σου μαζί μας, Taka»!

Takaaki Nakagami, αναβάτης MotoGP

«Αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου ως αναβάτης του MotoGP στο τέλος της σεζόν του 2024. Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη σε όλους τους οπαδούς που με στήριξαν θερμά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την IDEMITSU και την HONDA για τη μεγάλη διάρκεια της υποστήριξής τους. Από το 2025 θα ασχοληθώ με την ανάπτυξη μοτοσυκλετών στην HRC. Είναι ευχάριστο να χρησιμοποιώ την επταετή εμπειρία μου στο MotoGP. Είμαι ενθουσιασμένος για το νέο μου κεφάλαιο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Lucio και ολόκληρη την LCR γιατί ένιωσα σαν μέλος μιας οικογένειας και αυτά τα χρόνια ήταν απίστευτα μαζί τους. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου»!

« Προηγούμενο άρθρο

Somkiat Chantra: ο πρώτος Ταϊλανδός αναβάτης στο MotoGP το 2025

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ