• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το MotoGP™ επιστρέφει στο Brno από το 2025 έως το 2029
Νέα 28/08/2024 - 19:32

Η κλασική πίστα θα καλωσορίσει την επιστροφή του πιο συναρπαστικού αθλήματος στον κόσμο από την επόμενη σεζόν

 

Το MotoGP™ είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει την επιστροφή στο εμβληματικό Automotodrom Brno. Αναγνωρισμένος χώρος ως κλασικός όλων των εποχών για οπαδούς και αναβάτες, η πίστα της Τσεχίας θα υποδεχθεί ξανά το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου για τις επόμενες πέντε σεζόν, από το 2025 έως το 2029.

Η πόλη του Brno έχει διοργανώσει περισσότερα από 50 Grand Prix από τότε που φιλοξένησε για πρώτη φορά το MotoGP™ το 1965, καθιερώνοντας την πόλη ως πραγματικό προορισμό για τους λάτρεις των δύο τροχών. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν αρχικά σε μια πίστα δρόμου στην περιοχή πριν το Automotodrom Brno κάνει το ντεμπούτο του στο ημερολόγιο το 1987, και θα φιλοξενούσε το MotoGP™ κάθε χρόνο μέχρι το 2020, με αποκλεισμό ενός έτους το 1992. Τώρα, το 2025 ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο σε μια μακρά και λαμπρή ιστορία αγώνων στο Brno, καθώς το GP της Τσεχίας επιστρέφει στο ημερολόγιο MotoGP™ μέχρι το 2029.

 

Petr Fiala, Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας:

«Οι αγώνες μοτοσυκλέτας έχουν μια παράδοση στην πίστα του Brno Masaryk που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950. Το MotoGP είναι μια φημισμένη παγκόσμια διοργάνωση που φέρνει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στην Τσεχία, ιδιαίτερα στη Νότια Μοραβία, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από το εξωτερικό, είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση και που ο Αγώνας MotoGP θα επιστρέψει στο Brno μετά από πέντε χρόνια».

 

Jan Šťovíček, Πρόεδρος Autoklub Τσεχικής Δημοκρατίας:

«Πάντα πίστευα ότι το MotoGP θα επιστρέψει στο Brno. Όλα αυτά τα χρόνια με ρώτησαν πολλές φορές οι αναβάτες, οι υπεύθυνοι των ομάδων, οι άνθρωποι της Dorna και της FIM τι συμβαίνει εκεί και πότε θα επιστρέψουμε, γιατί όλοι αγαπούν το Brno. Αυτό κατέστη δυνατό με την αλλαγή του ιδιοκτήτη της πίστας, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης αποφάσισε να επενδύσει στην ανάπτυξη αυτής της εμβληματικής εγκατάστασης. Ευχαριστούμε θερμά την Τσεχική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Fiala, την Περιφέρεια της Νότιας Μοραβίας και τον Κυβερνήτη κ. Grolich, την πόλη του Brno και τη Δήμαρχο της κ. Vaňková και τον συνεργάτη της εκδήλωσης Creditas Group»!

 

Karel Hubáček, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Automotodrom Brno: «Είμαι ικανοποιημένος με την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, η οποία είναι το αποτέλεσμα της εποικοδομητικής προσέγγισης όλων των εμπλεκόμενων μερών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Autoclub της Τσεχικής Δημοκρατίας και την Dorna Sports για την πραγματική υποστήριξή τους στην ιδέα της επαναφοράς του Masaryk Circuit στον χάρτη του πιο διάσημου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών αυτή τη στιγμή. Είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι στις επόμενες βασικές φάσεις της προετοιμασίας για να διασφαλίσουμε ότι οι οπαδοί θα έχουν μια εξαιρετική εμπειρία».

 

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της κατόχου των δικαιωμάτων MotoGP™ Dorna Sports:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιστροφή μας στο Brno. Είναι κλασικό, με φανταστική διάταξη που έχει αναδείξει μερικές πραγματικά αξέχαστες στιγμές στη μακρά ιστορία του στο MotoGP. Εμείς Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε και θα το αναδείξουμε περισσότερο, με το Tissot Sprint κάθε Σαββατοκύριακο και ακόμη περισσότερο για τους θαυμαστές που θα απολαμβάνουν τον χώρο για να έρθουν πιο κοντά στους ήρωές τους από ποτέ. Έχουμε δει τις πλαγιές εδώ γεμάτες πάθος για το άθλημά μας – όταν ήταν το Grand Prix με τους περισσότερους θεατές της χρονιάς σε πολλές περιπτώσεις – και είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε το MotoGP πίσω στους θαυμαστές μας στην Τσεχία».

« Προηγούμενο άρθρο

Έφυγε ο Γιώργος μας, ο Γιώργος Βαρίνος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ