• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έφυγε ο Γιώργος μας, ο Γιώργος Βαρίνος
Νέα 28/08/2024 - 17:14

 

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Πως να πατήσεις τα πλήκτρα στο κομπιούτερ σου για να γράψεις την είδηση ότι ένας από τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους δεν είναι πια μαζί μας... Ο κυριολεκτικά δικός μας Γιώργος Βαρίνος, μας άφησε χθες στις 19:00 το απόγευμα, μετά από μάχη που έδινε από τις 5 Ιουλίου του 2023 με τη λευχαιμία. Είδε χθες το πρωί όλη του την οικογένεια και μετά αποφάσισε να φύγει, καθώς δεν του άρεσε η ταλαιπωρία και κυρίως αυτό που θεωρούσε χάσιμο της αξιοπρέπειάς του, με το να μην μπορεί πια να αυτοεξυπηρετείται στις ανάγκες του.

Δυστυχώς αυτούς τους σχεδόν 14 μήνες δεν φαινόταν καμία χημειοθεραπεία να λειτουργεί απέναντι σε αυτό που αντιμετώπιζε και παράλληλα εμφανιζόταν και κάποιες λοιμώξεις που τον βασάνιζαν πολύ, έως πάρα πολύ. “Κοιτάω ένα ταβάνι νοσοκομείου εδώ και 13 μήνες”, μου είχε πει πρόσφατα με παράπονο. Αυτός που είχε ως σύνθημα της ζωής του την ομορφιά και την τελειότητα. Ο ίδιος έγραψε για το περιοδικό Bestever που έβγαλε πριν 32 χρόνια: “Το Bestever ως ιδέα ξεκίνησε το 1992 στο Ξενοδοχείο Pitrizza στην Costa Smeralda, στη Σαρδηνία. Εκεί με «χτύπησε» η πολυτέλεια και με άφησε στον τόπο. Η πολυτέλεια είναι αυτό που λέει η λέξη. Είναι όταν περνάμε πολύ τέλεια. Όταν όλα είναι ωραία, όμορφα και τακτοποιημένα, στη ψυχή και το μυαλό μας κυρίως”. Οι δικοί του το ξέρουν καλά ότι προφανώς βαρέθηκε και παράτησε την προσπάθεια που έπρεπε να καταβάλει κάθε ημέρα για να διατηρείται στη ζωή, με ελάχιστες ή και καθόλου ελπίδες για ανάκαμψη, αφού και ο ίδιος είχε ζητήσει από τους γιατρούς να του λένε την ωμή αλήθεια της δύσκολης κατάστασής του.

Με χιούμορ πέρυσι το φθινόπωρο είχε φτιάξει το βίντεο που θα ήθελε να μείνει για τον ίδιο και είχε βάλει ως χρονιά θανάτου του το 2023 και όταν τον βρίζαμε γι αυτό με τη γυναίκα του Μαρία, μας έλεγε: “ε, σιγά, θα έχετε να αλλάξετε μόνο το pack shot και να γράψετε 2024”. Τελικά έφυγε δύο ημέρες πριν γίνει 60 χρόνων.

Τι να πρωτοθυμηθώ στα 33 χρόνια που συνεργαζόμαστε και είχαμε γίνει φίλοι “κολλητοί” όπως λέμε. Κάναμε ένα σωρό επικές φωτογραφήσεις με μοντέλα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στις οποίες είχε το χάρισμα να πείθει τις φωτογραφιζόμενες να είναι πολύ έως πάρα πολύ προκλητικές, και πάντα με αποτελέσματα καλλιτεχνικών εικόνων. Κάναμε φωτογραφίσεις μοτοσυκλετών με την ωραία κοφτερή του ματιά, να βρίσκει ωραίες γωνίες για τις λήψεις. Φτιάξαμε άρθρα για το Bestever με θέματα χιονοδρομικών κέντρων και μου έμαθε όλα τα βασικά για τη δημιουργία βίντεο και μοντάζ στο κομπιούτερ.

Παράλληλα σε όλα αυτά είχαμε την οδήγηση σε πίστα και την αιώνια “κόντρα” μας για το ποιος οδηγούσε γρηγορότερα, μέχρι που άρχισε να είναι πάρα πολύ γρήγορος στους Αγώνες καρτ αντοχής που τρέχαμε, χωρίς να μπορώ να πιάσω τους χρόνους του.

Το χιούμορ του πάντα σε υψηλό επίπεδο και γινόταν αγαπητός σε όλους τους χώρους και από όλους όσους γνώριζε.

Μαζί και στο ΔΣ του ΠΑΣΥΔΑΜ για αρκετά χρόνια προσπαθήσαμε για το δημοσιογραφικό χώρο και εκεί ο Γιώργος έδωσε όλον τον καλό του εαυτό.

Το αντίο και καλό ταξίδι είναι το μόνο που βγαίνει αυτή τη στιγμή, που αφήνεις πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Συλλυπητήρια στην Μαρία, την Αθηνά, την Ιωάννα και τον πατέρα του Γιάννη.

Γεια σου Γιώργο!

 

Πριν λίγα χρόναι κέρδισε τη μάχη με ένα πρόβλημα καρδιάς

Επισήμως αντιγράφω το βιογραφικό που ο ίδιος είχε συντάξει:

Ο Γιώργος Βαρίνος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Φέτος, το 2024, έκλεισε 42 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1989 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 12 χρόνια (1983-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2021), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι συνεργάτης στο περιοδικό Top Gear. Επίσης είναι ο Διευθυντής του site Autopress.gr και εκδότης του πολυτελούς περιοδικού BESTEVER QUARTERLY.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ 29/8/1964-27/82024

Σε αυτό λινκ ένα από τα τρομερά άρθρα του Γιώργου, που το έγραψε φέτος, μέσα από το νοσοκομείο και αφορά τον Ayrton Senna:

https://autopress.gr/27-chronia-dichos-esenna-alla-den-tha-se-xechasoume-pote-vids/

 

Μερικές φωτογραφίες από διάφορες στιγμές των χρόνων που πέρασαν

 

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Fermin Aldeguer με την Gresini Racing MotoGP και ένα μέλλον ανοιχτό μπλε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ