• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Χρειαζόμαστε έναν αναβάτη σαν τον Fabio»
Ο Quartararo καλεί τον Diggia να ενταχθεί στη Yamaha
Αγώνες 04/07/2024 - 22:28

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 επαίνεσε τον Ιταλό αναβάτη, ο οποίος με τη σειρά του είπε ότι αξιολογεί το «Σχέδιο Α, Β και Γ» για το μέλλον του!

 

2η Συνέντευξη Τύπου: Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland

FABIO DI GIANNANTONIO (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

Μετά από 15 φορές στην πρώτη δεκάδα, πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι στη μάχη στις μπροστινές θέσεις;

«Σίγουρα έχουμε ένα καλό μομέντουμ και είμαστε πολύ γρήγοροι και έχουμε αναπτυχθεί πολύ αυτή τη σεζόν και στόχος μας είναι να είμαστε κοντά τους. Έχουμε δείξει στο Assen ότι η ταχύτητά μας είναι πολύ καλή, αλλά σίγουρα υπάρχει ακόμα διαφορά μεταξύ των μοτοσυκλετών του 24 και 23, αλλά νομίζω ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι αν μπορούμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και μετά μπορούμε να είμαστε στον Αγώνα για το βάθρο και να είμαστε κοντά τους».

 

Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η κατάστασή σας αυτή τη στιγμή, ποιες είναι οι επιλογές σας;

«Είμαι σε μια διαφορετική κατάσταση από πέρυσι για την οποία είμαι ευγνώμων, καθώς αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά τον χειμώνα και αυτή τη σεζόν. Ξέρω τι θέλω για την επόμενη χρονιά και ακόμα αποφασίζω ποια είναι η καλύτερη λύση για την καριέρα μου. Ψάχνω να κάνω ένα έργο στο οποίο μπορώ να είμαι επικεφαλής, οπότε θα μιλήσω αυτό το Σαββατοκύριακο και σε μερικές μέρες την επόμενη εβδομάδα θα πάρω την απόφασή μου γιατί είναι δύσκολο να λάβω μια απόφαση για το μέλλον κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου Αγώνα, αλλά είμαι πολύ κοντά στο κλείσιμο μιας συμφωνίας».

 

Είναι απλώς μια επιλογή μεταξύ VR46 ή υπάρχει επιλογή για την Pramac Yamaha;

«Έχω ένα σαφές σχέδιο Α, μετά υπάρχει ένα σχέδιο Β, αλλά έχουμε επίσης ένα σχέδιο Γ, οπότε είμαι αρκετά ανοιχτός στις προτάσεις και νομίζω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα κάνει τα πάντα πιο ξεκάθαρα, αλλά θα το πετύχουμε».

ALEX MARQUEZ (Gresini Racing MotoGP™)

Έχεις νέο διετές συμβόλαιο με την Gresini, πόσο ευχαριστημένος είσαι με αυτά τα νέα;

«Είμαι τόσο χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου για δύο χρόνια, καθώς είχα αυτό το σχέδιο μόνο στο μυαλό μου, καθώς έσωσαν την καριέρα μου στο MotoGP™ πριν από δύο χρόνια και αισθάνομαι πολύ άνετα σε αυτήν την ομάδα και πραγματικά την εκτιμώ. Η Nadia κι εγώ έχουμε μια πολύ καλή σχέση, οπότε ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι ο κύριος στόχος μου ήταν να συνεχίσω εδώ. Ξέρουμε πού πρέπει να είμαστε και δυσκολευόμαστε λίγο φέτος, αλλά πιστεύω ότι με κάποιες μικρές αλλαγές θα φτάσουν τα αποτελέσματα που πρέπει να επιτύχουμε».

Πιστεύεις ότι μπορείς να παλεύεις με συνέπεια μέσα στην πρώτη εξάδα;

«Είμαι χαρούμενος επειδή έχουμε δείξει την ταχύτητά μας πολλές φορές, απλά πρέπει να βρούμε λίγο περισσότερο για να το κάνουμε με συνέπεια γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις παλεύω με αυτή τη μοτοσυκλέτα περισσότερο από το κανονικό, οπότε πρέπει να βρούμε ένα μικρό βήμα για να είμαστε πάντα εκεί. Όταν έχω καινούργιο ελαστικό και πρέπει να πάω για γρήγορο γύρο, μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά στον Αγώνα δυσκολευόμαστε, οπότε με κάποιες μικρές αλλαγές θα προσπαθήσουμε και ελπίζουμε να βρούμε κάτι».

FABIO QUARTARARO (Monster Energy Yamaha MotoGP™)

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι δυνατότητες του πακέτου αυτό το Σαββατοκύριακο και θα χρησιμοποιήσετε ξανά τον νέο κινητήρα;

«Ναι, θα χρησιμοποιήσουμε τον νέο κινητήρα, αλλά όπως είπα αυτή η διάταξη της πίστας δεν είναι η καλύτερη για εμάς, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αλλά ο στόχος είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Ήταν η Pramac Yamaha η επιρροή που σας έκανε να μείνετε για άλλα δύο χρόνια;

«Υπήρχαν πολλά πράγματα για τα οποία μιλήσαμε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, όπως το να έχουμε μια πλήρη εργοστασιακή δορυφορική ομάδα που πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ και θα βελτιώσουμε την ομάδα δοκιμών μας και πολλά άλλα πράγματα που θα έρθουν μέσα στη χρονιά. Αλλά αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμάς».

 

Ποιον θα θέλατε να δείτε στην Pramac Yamaha;

«Αυτός ο τύπος στα δεξιά μου (Di Giannantonio). Νομίζω ότι ο Fabio μπορεί να είναι αυτός που μπορεί να κάνει καλή δουλειά για τη Yamaha και νομίζω ότι τους τελευταίους 10 μήνες, κάνει καλή δουλειά. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε έναν αναβάτη σαν αυτόν για να βελτιώσουμε το έργο μας και νομίζω ότι ένας νεοφερμένος θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα».

 

Έχετε στο μυαλό σας κάποιον νεοφερμένο για την ομάδα;

«Πιστεύω ότι ο Garcia και ο Lopez είναι ονόματα που είναι πραγματικά γρήγορα στη Moto2™ και μπορούν να κερδίσουν τη θέση τους σε μια ομάδα όπως η Pramac που δεν είναι πραγματικά μια δορυφορική ομάδα και περισσότερο είναι σαν επέκταση μιας εργοστασιακής ομάδας».

« Προηγούμενο άρθρο

«Παρακολουθούσα τα βίντεο του Marc από τα προηγούμενα χρόνια»...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα