• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στατιστικά πριν το Grand Prix της Κυριακής
Αγώνες 30/06/2024 - 00:10

 

#08 Motul TT Assen – 30 Ιουνίου

 

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team)

Κατατακτήριες: Pole position – Tissot Sprint: Νίκη

Ο πρωταθλητής Bagnaia θα ξεκινήσει στην pole position για πρώτη φορά μετά τη Μαλαισία πέρυσι. Έχω κερδίσει το Sprint και είναι η πρώτη φορά που κέρδισε δύο Αγώνες σπριντ στη σειρά. Την Κυριακή, θα έχει στόχο να πάρει την 3η διαδοχή του νίκη στο Ολλανδικό TT, για να γίνει ο πρώτος αναβάτης που το έκανε στην κορυφαία κατηγορία από τότε που ο Mick Doohan κέρδισε 5 στη σειρά από το 1994 έως το 1998.

Θα είναι επίσης η 3η του νίκη στο GP στη σειρά, κάτι που κανένας αναβάτης δεν έχει κάνει εκτός από τον Bagnaia όταν ο ίδιος το 2022 κέρδισε 4 νίκες σερί - η πρώτη από τις οποίες ήρθε εδώ στο Assen. Αυτή είναι και η μοναδική πίστα όπου ο Bagnaia έχει κερδίσει σε κάθε κατηγορία και όπου πήρε την παρθενική του νίκη στη Moto3™.

 

Jorge Martin (Prima Pramac Racing)

Κατατακτήριες: 2ος – Tissot Sprint: 2ος

Ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος Martin είναι 2ος στην έκτη φορά που βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των Κατατακτήριων μέχρι στιγμής φέτος. Έχω τερματίσει 2ος στο Sprint (το έκτο του βάθρο Sprint μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν) και την Κυριακή θα πάρει την 8η Νίκη στο MotoGP™ και θα είναι πρώτος στην κορυφαία κατηγορία στο Assen. Ωστόσο, θα πρέπει να το κάνει από την 5η θέση στο grid μετά από ποινή τριών θέσεων στο grid.

Maverick Viñales (Aprilia Racing)

Κατατακτήριες: 3ος – Tissot Sprint: 3ος

Ο Viñales θα ξεκινήσει στην 3η θέση για την πέμπτη φορά στην πρώτη τριάδα στις Κατατακτήριες μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Τερμάτισε 3ος στο Sprint (το τέταρτο βάθρο του Sprint μέχρι στιγμής το 2024) και τώρα θα έχει ως στόχο να κερδίσει την 11η νίκη του στο MotoGP™ και τη δεύτερη στην κορυφαία κατηγορία στο Assen μετά τη νίκη το 2019 με τη Yamaha. Τώρα θα ξεκινήσει 2ος μετά την ποινή του Martin.

Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™️)

Κατατακτήριες: 4ος – Tissot Sprint: 8ος

Ο Alex Marquez έχει προκριθεί στην 4η θέση για το καλύτερο αποτέλεσμα κατάταξης από τότε που προκρίθηκε 3ος στο Κατάρ πέρυσι. Κατατάχθηκε 8ος στο Sprint μετά από ποινή Long Lap για τα όρια της πίστας. Τώρα θα βάλει στόχο να προσθέσει στη δική του συλλογή βάθρων κορυφαίας κατηγορίας: 2 με τη Honda και 2 με την Ducati μέχρι στιγμής. Και θα είναι στην πρώτη σειρά καθώς ο Martin κατεβαίνει στην 5η θέση.

Aleix Espargaro (Aprilia Racing)

Κατατακτήριες: 5ος – Tissot Sprint: Εγκατάλειψη

Ο Espargaro έχει προκριθεί 5ος στην τέταρτη φορά που βρίσκεται στην πρώτη εξάδα στις Κατατακτήριες μέχρι στιγμής φέτος. Είχε πτώση στο Sprint αλλά την Κυριακή, θα έχει στόχο να ανέβει στο πρώτο του βάθρο GP από τότε που κέρδισε στο GP της Καταλονίας πέρυσι, τώρα πρώτος από τη δεύτερη σειρά καθώς ο Martin πέφτει στην 5η θέση.

 

Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

Κατατακτήριες: 6ος – Tissot Sprint: 5ος

Αφού πέρασε από τις Κατατακτήριες 1, ο Di Giannantonio προκρίθηκε στην 6η θέση για το καλύτερο αποτέλεσμα κατάταξης στο Assen στην κατηγορία. Τερμάτισε 5ος στο Sprint και τώρα θα στοχεύει να πάρει τη δεύτερη νίκη του στην κορυφαία κατηγορία ή το τρίτο του βάθρο.

 

Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™️)

Κατατακτήριες: 7ος – Tissot Sprint: Εγκατάλειψη

Ο Marquez προκρίθηκε στην 7η θέση παρά το ατύχημα στις Κατατακτήριες 2. Είχε πτώση επίσης στο Sprint αλλά τώρα θα στοχεύει να κερδίσει για πρώτη φορά μετά την Emilia-Romagna το 2021 (πριν από 980 ημέρες). Θα ήταν η πρώτη του νίκη σε Grand Prix με την Ducati και την Gresini.

 

Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing)

Κατατακτήριες: 8ος – Tissot Sprint: 9ος

Ο Morbidelli προκρίθηκε 8ος. Έχει κερδίσει έναν βαθμό στο Sprint τερματίζοντας 9ος, αλλά θα στοχεύσει να πάρει το πρώτο του βάθρο αφού τερμάτισε 3ος στη Χερέθ το 2021.

 

Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing)

Κατατακτήριες: 9ος – Tissot Sprint: 6ος

Ο Binder προκρίθηκε στην 9η θέση για το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα των Κατατακτήριων μέχρι στιγμής φέτος, αφού προκρίθηκε 4ος στο Κατάρ, Ισπανία και Καταλονία. Τερμάτισε 6ος στο Sprint και τώρα θα έχει ως στόχο να σταθεί στο βάθρο για δεύτερη φορά μέχρι στιγμής φέτος μαζί με το Κατάρ (2ος), ή να κερδίσει για πρώτη φορά μετά την Αυστρία το 2021.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ASSEN

Οι αναβάτες της Aprilia και KTM/GASGAS θα στοχεύουν να δώσουν στους κατασκευαστές τους την πρώτη τους νίκη στο Assen. Μέχρι στιγμής, το καλύτερο αποτέλεσμα της Aprilia εδώ είναι η 3η θέση, ενώ το καλύτερο για την KTM/GASGAS είναι η 4η.

 

Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3)

Κατατακτήριες: 10ος – Tissot Sprint: 10ος

Αφού πέρασε από τις Κατατακτήριες 1, ο νεοφερμένος Acosta προκρίθηκε στη 10η θέση ισοφαρίζοντας το χειρότερο του αποτέλεσμα στο MotoGP™ από την Ισπανία. Τερμάτισε 10ος στο Sprint και σε ηλικία 20 ετών και 36 ημερών την Κυριακή, θα έχει στόχο να γίνει ο νεότερος νικητής της πρώτης κατηγορίας, αφαιρώντας το ρεκόρ από τον Marc Marquez (20 ετών και 63 ημερών στο Όστιν το 2013). Αυτή είναι η προτελευταία του ευκαιρία να κάνει αυτό το ρεκόρ.

 

ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ

Με τον Marc Marquez να πέφτει και τον Acosta να τερματίζει εκτός των βαθμών στη 10η θέση, δεν υπάρχουν πλέον αναβάτες που έχουν κερδίσει βαθμούς σε όλα τα Sprint το 2024.

 

Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team)

Κατατακτήριες: 11ος – Tissot Sprint: 4ος

Ο Bastianini προκρίθηκε στην 11η θέση ισοφαρίζοντας το χειρότερο αποτέλεσμα Κατατακτήριων μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν. Ωστόσο, τερμάτισε 4ος στο Sprint και τώρα θα έχει ως στόχο μία 6η νίκη στο MotoGP™.

 

Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™️)

Κατατακτήριες: 13ος – Tissot Sprint: 7ος

Ο Quartararo προκρίθηκε στην 13η θέση και τερμάτισε 7ος στο Sprint για το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα Sprint μέχρι στιγμής φέτος μετά την Ισπανία όταν ήταν 5ος. Τώρα θα έχει στόχο να ανέβει το πρώτο του βάθρο μετά την Ινδονησία πέρυσι.

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bagnaia κερδίζει εξαιρετική νίκη στο Sprint και πλησιάσει τον Martin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα